Hopean kesä-ALE !

AGD-tarjotin 035

 

Aikaisemmin keväällä oli Silvervaultin sisällä keskusteluja mainonnan aloittamisesta hieman laajemmalle, mahdollisesti mm. Ruotsiin. Tukholmastahan pääsee melkein yhtä vaivattomasti kuin Helsingistäkin noutamaan halutessaan hopeoitaan Tallinnasta . Monenlaista materiaalia oli jo työstettynäkin kun sitten alkoivat Bitcoin-tuulet puhaltamaan myönteisesti. Lopputuloksena oli että katsottiin  osan markkinointiin varattujen varojen laittamisen Bitcoineihin olevan sittenkin tuottavampaa sillä hetkellä.

Näin jälkikäteen tarkasteltuna se päätös sitten tuottikin sijoituksena moninkertaisesti voittoa. (Siitäkin huolimatta että kurssihuipusta on pudottu pitkän matkaa alas).  Silvervaultin mainostaminen laajemmalle yleisölle siirtyy täten ainakin jonkin matkaa tulevaisuuteen.

Joten käytetään sitten tätä meidän omaa Artikkeli-saraketta tällä kertaa mainoskanavana, sopiihan se siihenkin tarkoitukseen.

Hopean ja kullan hinnan valuminen on tietysti masentavaa katseltavaa, varsinkin jos on ostanut sitä huomattavasti korkeammalla hinnalla kuin mikä se nyt on. Itse kullekin on vaikea olla immuuni sille harmitukselle. Monilla ulkomaisilla sivuilla kirjoitellaan että se on vain hyvä juttu,  saadaan ostaa halvalla lisää. Periaatteessa se on tietysti tavallaan niinkin (keskihintaa saa pudotettua), mutta kyllä itse lähtisin sijoituksissa aina siitä että kurssin nousu viime kädessä on kuitenkin se tavoitellumpi suunta, oli sijoitus sitten mikä tahansa. (Tulee sisäpuolelle jotenkin mukavampi fiilis).

Psykologisesti tarkasteltuna näyttäisi olevan niin että ihminen kuitenkin on enemmän tai vähemmän laumaeläin, joka ei todellakaan aina toimi järkevästi kaikissa päätöksissään. Jo sellainen käsite ihmiskunnalla kuin: ”Muoti”, kertoo että kun jossain saadaan päähänsä laittaa vaikka lippalakki päähänsä väärin päin ja käyttää sitä jopa pakkas-olosuhteissakin, niin toki siten sitten tehdään koska muutkin niin tekevät. (Lippishän ei estä auringon häikäisyä väärin päin pidettynä,  eikä suojaa kylmyydeltä, sitä varten on pohjolassa keksitty pipo). Mutta koettakaapa saada nämä ihmiset ajattelemaan sitä tältä kantilta . Ei taida onnistua ihan helposti.

Nämä psykologiset faktat tiedostaen on sitten vaan koetettava laskelmoida omissa päätöksissään mikä olisi laumakäyttäytymisen ulkopuolella olevaa järkevää sijoitustoimintaa? Eräs arvometalliasiantuntija sanoi n. kuukausi takaperin että ihmisillä on taipumus haluta ostaa” kaikenlaista” kalliimmalla, vaikka olisi saanut aikaisemmin halvemmalla. Jostain syystä se sitten vaan kelpaa sitten kun siitä saa maksaa enemmän! Muutama vuosi sitten kun esim. Metson osakkeita sai kahdeksan euron kpl.hintaan, mainitsin siitä useallekin ihmiselle. Reaktiot olivat totaalisen jäätävät ja torjuvat. Niihin osakkeisiin ei olisi koskettu kepilläkään.Siitä kahdeksasta alkoi nousu neljäänkymppiin. (nyt taitaa olla 28eur/kpl.) Huvittavaa on että jälkeenpäin olen kuullut ihmisten sanovan että he meinasivat ostaa niitä silloin kun se oli halpaa ! Itse tulen aivan varmasti ostamaan hopeaa myös sitten kun se taas alkaa nousemaan, mutta on varmasti mukavampi ajatella että tulipahan ostettua ainakin jonkin verran silloinkin kun se oli halpaa, eikä aina vain silloin kun se on kalliimpaa. Jos siirtää ostoansa ajatellen tai peläten että se laskee koko ajan, niin pitää muistaa että hopean ja kullan arvo ei koskaan voi pudota täysin nollille, toisin kuin esim. yritykset, joista joka ainoa voi ainakin teoriassa mennä konkurssiin. Olisihan se Metsokin, ”teoriassa” voinutkin mennä jopa nurin. Hopea ja kulta eivät kuitenkaan voi mennä ”teoriassakaan” nurin. Jos olet pitkäaikais-sijoittaja esim. eläkesijoittaja, niin on aivan turha murehtia hopean tämän hetkistä notkahdusta. Turvasatamasi säilyy sinulla niin kauan kun et sitä myy. Kyllä se ajan myötä taas lähtee nousuun.

Sitten varsinaiseen mainokseen: 10.6 sai AGD:tä jo hintaan 14,54 !. Tässä on unssihinta: 20,34 eur. Tähän hintaan on kyllä vaikea löytää FYYSISTÄ  sijoitus-hopeaa mistään.

Joten, olkaa hyvä: Tarjolla  hopeaa juhannus-ALE hintaan !

Hyvää kesää ! T: Senior Partner Frank Johansson

Advertisements
Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s