Bitcoinista

Risto vielä leikkaa väliin, vaikka Frankin tavaraa on tulossa ensi viikolla…:)

Tässä blogissa en ole niin paljon kehunut muita sijoituksia kuin hopeaa. Viime viikolla kuitenkin lähetin Hopea.fi:n sähköpostilistalle laajemman omaisuusluokkakatsauksen, jossa oli useampia huomioita kannattavista ja ei-niin-kannattavista varallisuuden säilytystavoista. Sain artikkelista enemmän kiitosta kuin kertaakaan sitten vuoden 2008. Tulkoon seuraava ote sellaisenaan tiettäväksi:

—-****—-

Bitcoin on juuri tätä kirjoitettaessa mielenkiintoisessa vaiheessa. Hinta on noin 15 €/BTC, nousua kuukaudessa 50%. Nousua on siivittänyt bitcoinien tuotantoon käytettävien ASIC-piirien tuleminen valmistukseen ja lukuisat uutisen bitcoinin käyttömahdollisuuksien kasvamisesta kansainvälisessä maksuliikenteessä.

Hopea.fi välittää bitcoineja, eli jos olet halukas ostamaan/myymään käteisellä ja kaupan suuruusluokka on vähintään 2000 €, kannattaa ottaa yhteyttä. Välitämme kaupan jopa samana päivänä ja perimme itsellemme pienen välityspalkkion. (Hopea.fi ei itse omista coineja, vaan ainoastaan välittää niitä, syynä mm. verokohtelu). Kauppatavassa yhdistyy luotettavuus, joustavuus ja tarvittaessa anonymiteetti. Pieniä määriä voi ostaa netissä mainostavilta kauppiailta tai kavereilta. Aktiiviselle sijoittajalle mielekäs vaihtoehto on avata tili kansainväliseen bitcoin-pörssiin, jossa kauppaa voi käydä reaaliajassa sen jälkeen, kun tili on auki (varaudu jopa kuukauden viiveeseen) ja sekä rahat että bitcoinit on asianmukaisesti toimitettu sinne.

Suosittelen (edelleen) joka ikistä sijoittamaan vähintään pienen summan bitcoineihin. Suosittelen kaikille myös bitcoiniin tutustumista. Vaikka yleensä kannattaa ensin tutustua ja vasta sitten sijoittaa, bitcoinin arvonkehitys on ollut niin nopeaa (viimeisen 1,5 vuoden ajan 15% kuukaudessa) että nyt jopa päinvastainen marssijärjestys voi tulla kyseeseen. Näin siis, jos ei oikeasti muka löydä aikaa tutustua tähän kiehtovaan keksintöön, joka on jo mullistanut kansainvälisen mikromaksuliikenteen ja voi tulevaisuudessa olla paradigmamuutos koko rahajärjestelmälle.

/—-****—-

Olen varsin ylpeä niistä miljoonista euroista, jotka asiakkaani ovat vaurastuneet sijoittamalla hopeaan. Yksi hyvä neuvo on parempi kuin mikä tahansa määrä huonoja. Nyt uskon, että hopean veroinen sijoituskohde on keksitty, ja vaikka tällä kertaa riskit ovat suuret (bitcoin voi muuttua arvottomaksi, samoin kuin eurot tai dollarit, toisin kuin hopea tai kulta), ovat arvonnousumahdollisuudet huikeat. Pienet määrät joudut haalimaan mistä parhaiten löydät, yli 2000 € sijoituksissa voit ottaa yhteyttä minuun.

Risto Pietilä

 

Mainokset
Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: Bitcoinista

  1. Bitcoinin kurssi on jo yli 19 €, kun taas AGD:n kurssi on tilapäisesti alle… Aika hurjaa menoa. On ollut kyllä poikkeuksellisen vaikeaa vastata monta kertaa päivässä esitettyyn kysymykseen: ”Kumpaa sitten nyt kannattaa ostaa?”

    Yritän kuitenkin:

    Bitcoin on kokeilu. Pidän hyvin todennäköisenä, että 10 vuoden kuluttua se on tavalla tai toisella muuttunut arvottomaksi. Vaikka en itse tiedäkään, miten se voi tapahtua. Mutta en tiennyt sitäkään, miten se voi syntyä ja tulla arvokkaaksi, ennen kuin asia oli jo tapahtunut. Älä sijoita rahoja, joita et voi hävitä. Jos olet konservatiivi, sijoita 1% kaikista rahoistasi, jos olet rohkea, sijoita 5%. Ainoastaan jos tulosi ovat merkittävät suhteessa varallisuuteesi (ts. olet lähes pa, ja pystyt siksi tienaamaan menetetyt rahat takaisin muutamassa kuukaudessa), voit lähteä panostamaan enemmän. Jos ei pelaa, ei voi voittaa. Voittokerroin on huikea.

    Hopea on ollut olemassa aina, ja se on maailman vanhin raha. Sen ostovoima on tuhansien vuosien aikana laskenut (n. 0,2% reaalisesti vuodessa), kun myös muita asioita on alettu käyttää rahana. Varallisuus on kuitenkin turvassa paremmin kuin käteisessä tai paperisijoituskohteissa. Olen jo vuosia pitänyt yli puolet perheen varallisuudesta fyysisessä hopeassa eikä minua pelota yhtään, koska hopea ei milloinkaan voi mennä arvottomaksi. Sama määrä euroja tilillä – pelkään ajatellakin mitä niille kävisi. Ajoituksenkin puolesta hopea kolkuttelee 2 vuoden alhaisimpia arvojaan, bitcoin taas omaa all-time-hightaan kesältä 2011.

    Molempiin sijoittaminen on järkevää ja useimpien kannattaa sijoittaa hopeaan selvästi enemmän. Alle 25-vuotiaat jotka pelaavat pienillä panoksilla omalla rahalla voivat ylipainottaa bitcoinia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s