Tiistaimietelmiä

Hopeaa saisi pienillä preemioilla jos sitä olisi myynnissä.

Oheisen kuvan kauppiaalla on kiinnostavimpien hopeatuotteiden lisäksi joko loppu tai läpikulkuvarastossa myös 1oz kultaharkot, Krugerrandit ja Philharmonikot. Maplea ja Eaglea on hyllyssä, joskin Eaglen preemio 70$ yli spotin on aika suolainen, nyt kuitenkin puhutaan tukkumyyjistä, joilta tavara monen käsittelyvaiheen kautta päätyy Suomeen kuluttajille.

Onneksi kysyntä Silverbankissa on laantunut murto-osaan muutaman viikon takaisesta. Niinhän se on, että nopea hinnan nousu tai lasku aiheuttaa kysyntäpiikin, ja hinnan tasaantuminen (riippumatta siitä onko taso ylhäinen vai alhainen) hiljentää kysynnän pian.

Minun puolestani kysyntä saa odottaakin, kunnes saamme tulossa olevan 25000 AGD lastin holviin. Mutta itselleni olen kyllä ostanut niin paljon kuin rahaa tilillä riittää – hinta ei nimittäin ole kovin paha (alla).

– Jos tämän vuoden kurssikehitystä pidetään rangeboundina 20-25 välillä niin olemme selkeästi vaihteluvälin alareunalla.

– Jos rAGD kiinnostaa niin se on tukevasti alle 1(!) mikä on koko nousutrendin ajan kuvannut erinomaisia riskittömiä ostopaikkoja kun ajattelee vähän 3 kuukautta pidemmälle.

– Jos maailman rahajärjestelmä palaa järkevään tilaan, hopean kurssi laskee. Tai sitten ei, koska hopea on se järkevä tila…

rAGD kuvassa on sama aikaväli (1.7.2010-18.10.2011) kuin toisessakin.

Kuvan mukaan hopea oli toukokuussa suhteessa yhtä halpaa kuin viime kesänä, mutta nyt se on 10-15% halvempaa.

Advertisements
Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

8 vastausta artikkeliin: Tiistaimietelmiä

 1. Mikä on rAGD? Numeroarvosta päätellen jokin suhdeluku… mutta Google ei ainakaan helpolla tiennyt, ellei kyse ole viikinkien maailmanlopusta. 🙂

 2. Silverbank sanoo:

  AGD:n kurssin suhde sen 200 edellisen noteerauksen kurssien keskiarvoon. Kuvaa suhteellista hintaa ja auttaa näkemään, onko tavara oikeasti kallista vai halpaa koska inflaation ja trendin vaikutus on poistettu.

 3. rauli anttila sanoo:

  itse ostin hopeaa 1oz kolikoita haikanaan vuoden alussa hintaan 27-33 e per unssi n 250 unssia.todellisesti ainoa asia mikä sijoittajaa kiinnostaa,millä hinnalla te ostatte,ei mikään muu.ja se että ku puhutaan kannattavuudesta,niin ainoa asia on se millä on ostanu,ja millä saa myytyä.musta ei pidä sekoittaa mikä on kannattavaa bankille,ja mikä sijoittajalle.jos hinnan noustessa takaisinostajat nostaa spreadia,ei kannata sijoittaa hopeaan,kun hinnannousu menee takaisinostajien taskuun,miks omistaa hopeaa?musta spread on aivan liian iso 1 oz kolikoissa,ts. ahneus.mitä se mus hyödyttää jos spread nousee,jos hinta nousee?mä haluisin tähän vastauksen.raulia@hotmail.com.saa odottaa ikuisuuden,että saa edes hiukan voittoa.

  • Silverbank sanoo:

   Hei,

   Silverbank ei myy 1oz kolikoita eikä suosittele niiden käyttöä sijoituskohteena korkeiden kustannusten vuoksi. Silverbankin henkilöstö ei ole koskaan suositellut ostamaan 1oz kolikoita.

   Silverbankin hintaa (AGD sijoitushopealle) ja sen muodostumista käsitellään laajalti täällä blogissa. Pääasia on se, että kunakin päivänä voimassa on yksi hinta, ja sijoittajan tehtävä on päättää, onko hinta sopiva ostamiseen, myymiseen vai paikallaan pysymiseen. Kuluja ei peritä, eli kritiikkisi ei ole sovellettavissa Silverbankiin.

 4. rauli anttila sanoo:

  kiitos vastauksesta.

 5. 112233 sanoo:

  Olisikohan meidänkin syytä ottaa jo se oma markkamme takaisin? Voitaisiin siirtyä suoraan takaisin hopeakantaan. Kuinka moni muistaakaan sitä, että aina vuoteen 1968 asti markassamme oli huimat 35% hopeaa? Entäpä sitä, että Suomen markka on ollut sidottuna kultaan 1878–1915 ja 1926–1931?

  Olisiko meidänkin aika ottaa kansalaisina vastuu itsestämme ja valita meille sellaiset päättäjät, jotka oikeasti hoitavat meidän asioitamme kuten kuuluisi: By the People, For the People, With the People. Timo Soini presidentiksi ja rosvoeliitille kenkää.

  Siirrytään yhdessä kohti suurempaa tietoisuutta ja muistetaan, että me kaikki olemme yhtä ja samaa kosmista energiaa. Luodaan tästä maailmasta meidänlaisemme – ilman pankkiirien ja eliitin valtaa. Vapaa maailma, jossa ei ole sotia ja väkivaltaisuutta. Korvataan se rakkaudella ja ilolla.

  Rakennetaan yhdessä parempi Suomi – ilman Eliittiä ja pankkiireja http://iirisiines.puheenvuoro.uusisuomi.fi/87035-rakennetaan-yhdessa-parempi-suomi-ilman-eliittia-ja-pankkiireja

 6. Nähty on sanoo:

  Soini presidentiksi ja fooruminerot taloutta hoitamaan, rakkautta ja iloa maailmaan Halmeen, Halla-ahon ja muiden humanistien resepteillä.

  Kiitos mutta ei kiitos.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s