Hopean manipulaatio selitetty

Silverbankin Facebookissa oli laitettu hyvä artikkeli, joka selittää tiivistetysti, kuinka pörssihopean hintaa manipuloidaan. (Ks. edellinen blogaus, jossa käyrä näyttää spot-hinnan putoavan 11% ”hetkessä”). Tiivistetty käännös seuraa:

Comex touko/2011 hopeatoimitushäiriö(default), dollarin tukeminen, JPM ostaa shortit takaisin, hopea ja raaka-aineet romahtavat

Meneillään on kovan luokan manipulaatio ja silmiemme edessä tehdään historiaa.

Fed:llä ei ole totaalisen romahduksen välttämiseksi muuta mahdollisuutta kuin ostaa USA:n valtion velkakirjoja ja kylvää rahaa pankeille ja hedge fundeille. Tämä on heikentänyt dollarin arvoa.

Kaikki tietävät, että JPM/HSBC ovat nesteessä fyysisellä metallilla kattamattomien lyhyiden positioidensa (naked shorts) kanssa. JPM sai suuren position ristikseen 2008 romahduksen aikana Fedin määräyksestä.

Fedin luoma keinotteluraha on valunut markkinoille ja nostanut osakkeiden ja raaka-aineiden hintoja. He TIESIVÄT, että tämä tekisi (ja tekee) karmeaa vahinkoa dollarille. Nykymuotoinen dollari ei voi säilyä, ja se menettää jatkuvasti arvoaan, mutta dollarin tuho pitää HALLITA.

Eli mistä sovittiin useiden toimijoiden kesken ja mikä sittemmin toteutettiin?

1) Pidetään limiitit alhaisena raaka-ainepörssissä, ja annetaan hinnan nousta. Päästetään paljon väkeä sisään futuurispekulointiin (pitkälle laidalle) ja päästetään heidän reiluille vipusuhteille. Sisäpiiriläisille kerrotaan etukäteen, milloin heidän pitää hypätä kelkasta.

2) Yhteistyössä toimivaa CME:tä pyydetään korottamaan marginaalivaatimukset äkillisesti moninkertaiseksi, mikä aiheuttaa automaattisten kaupankäyntijärjestelmien suorittaman dumppauksen hopeamarkkinoilla.

3) Isot pelurit (Carlos Slim, Soros) saadaan julistamaan kansalle, että he lopettavat jalometallisijoittamisen.

4) Hopea saa muutkin raaka-aineet laskemaan kun positioita tarvitsee likvidoida tappioiden kattamiseen. Hallituksia huolettanut raaka-aineiden hinnannousu asettuu vähän.

5) JPM/HSBC ostavat shorttinsa takaisin VOITOLLA

6) Yritys estää Comex toukokuun sopimuksen toimitushäiriö häiritsemällä niitä, jotka vaativat fyysistä toimitusta. Ongelma on se, että he tietävät pelin hengen eivätkä ole pelästyneet eivätkä käytä velkavipua.

7) Raaka-aineiden exit mahdollistaa dollarin lyhytkestoisen vahvistumisen.

8) ”Kansaa” lannistetaan ajattelemasta ”epätavallisia” tapoja (jalometalleja) varallisuutensa turvaamiseen. Dollari yritetään saada vaikuttamaan turvasatamalta ja kaikkia toisinajattelevia yritetään rangaista.

Hopeasopimusten marginaalit (maksimivipusuhteet) jätettiin tarkoituksella alhaisiksi ja sitten nostettiin kertarysäyksellä, niin että oli MAHDOTONTA lähettää rahaa uusien vaatimusten kattamiseen riittävällä tahdilla, jotta romahdus olisi estetty. HYVIN SUUNNITELTU ansa..

Kysymyksessä oli valtava Cover-Your-Ass operaatio raaka-ainepörssi CME:n ja JP Morganin suojelemiseksi. Hinnan nousu ja etenkin sen romahduttaminen oli suunniteltu.

Comexin toimitushäiriön estäminen tosin ei onnistunut. Pelottelu ei tepsi HYVIN vahvoihin käsiin, jotka haluavat katsoa Comexin bluffin. Toisaalta JPM hyötyi – yllätys yllätys – suuren tukun rahaa.

Näyttää tosi mielenkiintoiselta. Uskon, että fyysisen hopean omistajat saavat palkintonsa pian, kun esirippu nousee ja kusetus paljastuu. Jää nähtäväksi.

Kääntänyt RP.

Mainokset
Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

13 vastausta artikkeliin: Hopean manipulaatio selitetty

 1. Jarmo Viikki sanoo:

  Minulla on sellainen kutina, että ensi viikon loppupuolella hopea lähtee nousuun… Siihen asti vielä hieman lasketellaan. Laskunvaraa ei ole enää kovinkaan paljoa, sillä hopea alkaa tuntua jo niin edulliselta, että kohta pitäisi alkaa hieman tankata lisää metallia. Ehkä odotellaan vielä muutama päivä, jotta tilanne hieman rauhoittuu (ensi viikko lienee rauhoittumisen viikko). Voi toki olla, että erehdynkin…

 2. MarkusJ sanoo:

  Hyvä, että tuo tieto leviää myös tänne! Todellakin, uskoisin myös itse, että ensi viikolla alkaa nousuralli.

 3. Markku A sanoo:

  Tähän junaan koitan keritä. Muutama päivä onkin tullut lisättyä pohjustusta, että pystyn hyödyntämään fyysisen kauppatavaran kaupassa valinnaisena tarjottua 3 päivän maksuehtoa.

 4. Veka sanoo:

  Nopeat syövät hitaat. Päivän aikana on tullut nousua jo melkein 4%. Taitaa olla ”timppi” ohi. Kun kaikki ryntäävät ostamaan, ollaan entisessä tasossa tai vähän ylikin. Toivotaan nyt kuitenkin että ale jatkuisi että hitaammatkin kerkiäis mukaan…

 5. WTF sanoo:

  Mitä v****a minä luen?

  Pystyisitkö Risto kirjoittamaan saman tekstin sillä tavalla, että lukijat jopa ymmärtäisivät jotain. Nyt jäi value saamatta 😦

 6. Hoohoo sanoo:

  On kyllä hopean volatiliteetti sellainen että ei voida puhua kyllä mistään varojen turvaamisesta, vaan nimenomaan spekulatiivisesta sijoittamisesta. Jo se että nousua on tullut niin rajusti viimeisten vuosien aikana kertoo siitä, saati sitten että on heilahduksia alaspäin, oli sitten manipuloituja tai ei..

  • Fiat-Rahan Arvo? sanoo:

   Maailman keskuspankit ovat painaneet hurjat määrät valuuttaa, jolloin enemmän rahaa jahtaavat samoja tuotteita. Raha menettää arvoaan. Tämä näkyy hintojen nousemisessa. Hopea kallistuu muun reaaliomaisuuden mukana. Kaikki bittirahavirta-keskuspankit ovat yksityisessä omistuksessa. Löytyykö yhtään poikkeusta, edes ECB?

   Muutama rahasuku laskee liikkeelle suurimman osan maailman valuutoista suoraan velkana heille itselleen. He eivät kuitenkaan laske liikkeelle sitä rahaa joka vaaditaan korkojen maksamiseen. Tämä valuuttakorkopyramidi pakottaa kilpailuun koska korkoon tarvittava raha pitää ottaa muilta, kuluttamaan maailma puhki, sekä pakottaa valuutan arvon yhä alemmas. Valuuttakorkopyramidi pakottaa myös velkaatuneita luopumaan yhä suuremmasta osasta reaaliomaisuuttaan ja päätäntävaltaansa näille koronkiskureille. USD on menettänyt 97% arvostaan sadassa vuodessa.

   Miksei raha voisi olla sellaista josta ei tule korkomenoja yksityisille ahneille? Sallisihan jopa Suomen laki tämän maamme osalta. Olen menettänyt lopullisesti uskon kansainvälisiin toimijoihin finanssi-alalla. Sieltä ei löydy mitään ajatustakaan että raha olisi toisenlaista. Eikä mm. EU:sta löydy tahtotilaa lopettaa superpankkiirien rikastuttaminen kansallisvaltioita lisävelkaannuttamalla. Tässä ilmapiirissä näen tarpeellisena pysyä sen verran irti systeemistä kuin on realistista, ja pitää ainakin osa omaisuudestani sellaisessa muodossa jonka arvo ei koskaan lähesty nollaa, kuten rikkaiden feikkirahalle aina käy, poikkeuksetta.

   PS, ymmärsinkö oikein, aloittajan kirjoituksessa mainittu ostosopimusten marginaali viittaa vipurahalla tapahtuvia hopean ym. metallien osto- ja myyntisopimuksia. Jos ensin saa vivuttaa 1:10, eli sinun satasella voit sijoittaa tuhannen dollarin edestä hopeaan, ja kohta maksivivutus lasketaan vaikka 1:4 tasolle, joudut lyömään pöytään neljäsataa jotta ei tule margin call, eli ei ole katetta sille määrälle jolla sijoitat… Tämän suurpankkiirit siis tekivät tahallaan sijoittajille, ja siinä on kyse kymppitonneista ja miljoonista. Paljon konkursseja ja kärsimystä. On hämmästyttävää että nämä JP Morgan sekä HSBC -pankkiirit eivät ole jo telkien takana. Mikä Maksaa??

   http://hubpages.com/hub/Silver-Market-Manipulation

   • Fiat-Rahan Arvo? sanoo:

    Tuo virhe vipukertoimen ja tarvittavan rahamäärän välillä on vain jotta itseään täynnä olevat pilkunviilaajat menisivät muualle.

    No ei vaisinkaan, jolla on aivot, ymmärtäkööt pointsin, virheineen päivineen.

    Hyvää äitienpäivää sekä kaunista kevättä kaikille. 🙂

 7. Jarmo Viikki sanoo:

  Hopean turvallisuus ei perustu sen eurohintaan, vaan siihen, että kyseessä on fyysinen tuote, jolla on arvoa. Hopea on hopeaa maksoi se sitten 1 euron unssilta tai 30 euroa unssilta. Hopea on siis laskettavissa realiomaisuudeksi, toisin kuin eurot.

  • Tepa sanoo:

   Hopean turvallisuus ei perustu sen eurohintaan, vaan siihen, että kyseessä on fyysinen tuote, jolla on arvoa. Hopea on hopeaa maksoi se sitten 1 euron unssilta tai 30 euroa unssilta. Hopea on siis laskettavissa realiomaisuudeksi, toisin kuin eurot.

   Voisiko joku selventää tätä? Hopeaa ei voi syödä eikä se suojaa kylmältä, joten mitä muuta arvoa kuin vaihdanta-arvo sillä on? Toki hopeaa käytetään elektroniikkateollisuudessa, mutta se käyttö lienee sellaista, että jos nykyinen rahajärjestelmä romahtaa, niin romahtaa elektroniikkateollisuuskin. Vai haluavatko ihmiset omistaa hopeaa sen itsensä vuoksi? Miksi? Siksikö että se on niin kauniin kiiltävää? Eihän sitä kiiltoa edes pääse ihailemaan jos hopea makaa pankkiholvissa 🙂

   Reaaliomaisuutta hopea toki on, koska se on fyysinen objekti, mutta mistä sen itseisarvo tulee?

   ps. kysyn aivan tosissani, en provosoidakseni.

   • Fiat-Rahan Arvo? sanoo:

    Itse pidän hopeani omassa jemmassa. Se tuo rauhaa kun ei ole varallisuus uhkapelureiden tai maailman menon käsissä. Ja kyllähän nämä hopea-ottimet ihan kauniitakin ovat, mainioita käyttö-esineitä.

   • Occam sanoo:

    Ehkäpä tiettyjen terveyttä edistävien ominaisuuksien lisäksi hopealla ei ole tietenkään mitään universaalia arvoa, yhtään sen enempää kuin fiat paperilla tai näkinkengillä koska molempien ”arvo” on olemassa vain ja ainoastaan korvien välissä. Ei, vaikka paikallisen galaksin lääninherrä tulisi ja julistaisi että spotti on 347.63 avaruus rahaa/oz.
    Ihmiset haluavat omistaa hopeaa täysin samasta syystä kuin mitä tahansa muuta valuutaa eli turvallisuuden tunteesta tai pikemmin sen puutteesta jonka kulmakivenä on pelko.
    Lisäksi, keneltä oikein ostat hopeaa tai kultaa yms. , maailmankaikkeuden arkkitehdiltä? Tämä metalli kasa kodissani ja silvervaultissa on ollut olemassa kauan ennen minua ja tulee olemaan kauan sen jälkeen kun olen poistunut. Loogisesti, kuinka ylimielistä on ajatella että voisi omistaa maata tai metsiä, ilmaa tai tähtiä taivaalla? Kuka siis näitä voi muka myydä ? Tiedän kyllä että esim vesilaitokset myyvät meille meidän (kaikkien) omaa vettä mutta vain siksi että suurin osa on ehdollistettu nielemään kiltisti jokaisen järjettömyyden jonka skitsofreeninen oligarkia meille syöttää.
    -Occamin partaveitsi

 8. Reiska sanoo:

  ” Maailman keskuspankit ovat painaneet hurjat määrät valuuttaa, jolloin enemmän rahaa jahtaavat samoja tuotteita. Raha menettää arvoaan. ”

  Eipäs nyt sotketa fiatroskaa ja oikeaa rahaa keskenään.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s