Noteeraushinnan muodostuminen Silverbankissa

Silverbankin noteeraus =  1,2048 * (USA-hinta) * (1+a+b)  , jossa (a,b) << 1

Hopean hinnan erittäin voimakas nousu on johtanut siihen, että on kaikkien asiakkaiden edun mukaista, että noteerauksen määräytymiskaava kerrotaan julkisesti. Suuret hintamuutokset ulkoisilla markkinoilla ja meidän asiakkaidemme suuret kertaostot ja -myynnit vaikuttavat kaikki noteerauksen arvoon. Noteeraus lasketaan joka päivä seuraavasti:

Silverbankissa hopean perushinta on 1,2048*JHmint. JHmint myy AGD:ta USA:ssa.

Perushintaan lisätään kertaliukuma, joka perustuu sen päivän ostojen ja myyntien erotukseen. Liukuman suuruus on 1% jokaista 20 000 € kohti. Esimerkiksi jos asiakkaiden ostot ovat 10 000 € suuremmat kuin myynnit, noteeraushintaa korotetaan 0,5%. Vastaavasti myyntien ollessa 10 000 € suuremmat, hintaa alennetaan 0,5%. Kertaliukuma lasketaan joka päivä uudestaan sen päivän ostojen ja myyntien perusteella.

Perushintaan lisätään kestoliukuma. Se varmistaa, että Silverbankilla aina on mahdollisuus täyttää kaikki asiakkaiden hopean myyntitoimeksiannot. Kestoliukuma tulee käyttöön, jos asiakkaat myyvät Silverbankille hopeaa niin paljon, että Silverbankin pankkitilin saldo laskee alle 50 000 €:n. Kun saldo laskee tämän alle, jokainen 6 000 € pienentää hintaa 1%:lla. Silverbankilla on käytettävissään riittävä luottovara, joka mahdollistaa operoinnin riippumatta siitä, kuinka alas hinta laskee. Jos esimerkiksi Silverbankilla on tilillään 26 000 €, kestoliukuma on -4%. Jos tilin saldo on 10 000 € luoton puolella, kestoliukuma on -10%. Kestoliukuman avulla noteeraushinta asettaa ostot ja myynnit automaattisesti tasapainoon tilanteessa, jossa asiakkaiden toimeksiannot ovat yksipuolisia. Hinnan laskiessa markkinatoimijoille tulee kannustin ostaa hopeaa Silverbankista ja myydä sitä muilla markkinoilla.

Kestoliukuma on voimassa myös hopean ostotoimeksiannoissa. Niissä se tulee käytäntöön vasta siinä vaiheessa, kun maahantuontia varten rekisteröidyt hopeat (noin 0,5 miljoonaa € edestä) on kaikki myyty asiakkaille. Kestoliukuma voi hopean ostokysynnän tapauksessa näin ollen aktivoitua ainoastaan erittäin suuren kysynnän johdosta tai silloin, kun maahantuonnissa tapahtuu force majeure -tyyppinen häiriö. Tällöinkin arbitraasimahdollisuudet pienentävät hintamuutoksia.

Silverbankin perustamisesta lähtien hinnanmääräytymiskaava on pidetty samana. Kertaliukuman ja kestoliukuman kertoimiin on tehty teknisiä muutoksia. Hopean myynnin kestoliukumaa on ensimmäistä kertaa tarvittu viimeisen kahden noteerauksen aikana. Hopean oston kestoliukuma ei ole ollut käytössä kertaakaan.

Mainokset
Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

15 vastausta artikkeliin: Noteeraushinnan muodostuminen Silverbankissa

 1. Silverbank sanoo:

  Kysykää niin vastaillaan!

 2. rauli sanoo:

  ei oo kovin kannustavaa ostaa 1 oz hopeaa,kun spread kasvaa mitä kalliimpi on hinta.musta takaisinostohinta on luvattoman huono.miten on mahdollista,että liki 100% hopeasta maksetaan paljon huonommin,kuin 90% hopeasta.eikö täyslihasta makseta kalliimpaa hintaa ku sikanaudasta.mä en keksi muuta syytä ku ahneus.

 3. rauli sanoo:

  mikä se takaisinostohinta oikein on harkoissa,kun on hinta 100oz,10oz,mutta sitte lukee hopeaharkot,joille on oma alhaisempi hinta.tosi surkea hinnoittelu,eikö nää kaikki oo harkkoja?

  • Silverbank sanoo:

   Silverbank käy kauppaa ainoastaan AGD sijoitushopealla.

   Jos sinulla on harkkoja, niin niitä voi myydä http://www.hopea.fi, tulla paikan päälle Pursimiehenkatu 15, Helsinki. Hinta katsotaan tilanteen mukaan, koska tänäänkin hopean hinta heilui 9%(!) haarukassa.

   Jos sinulla on lisää kritisoitavaa Hopea.fi hinnoittelusta, tee se muilla foorumeilla, koska tämä on Silverbankin blogi ja muita asiakkaita vain häiritsee, että tänne tuodaan muiden firmojen asioita. Televisio teki kaikkensa sotkeakseen asioita toisiinsa, mutta me ei haluta toistaa heidän virheitään 🙂

 4. Miia Pääkkönen sanoo:

  ”Silverbankin noteeraus = 1,2048 * (USA-hinta) * (1+a+b) , jossa (a,b) << 1"
  Eikö tässä tapauksessa kannattaisi mulkoilla NY Spottia? Ja siten linkittää NY Spotti hopea.fi sivustoille, vai ymmärränkö väärin? Esim. tätä kirjoittaessa kilo hinta ero on USA:n ja Euroopan välillä noin 35€ Jotenka hinta eroja löytyy toisinaan reilustikkin.

  • Silverbank sanoo:

   Silverbankissa varastoitava hopealaatu on AGD sijoitushopea. Tämän vuoksi hintakehitys on sidoksissa AGD sijoitushopean hintaan USA:ssa.

   NY spot -hinta kertoo toisen tyyppisen hopean (1000oz harkkojen toimitussopimukset) hintakehityksestä, ja sitä käyttävät ne, joilla on holvissaan harkkoja.

   Hopea.fi -sivustolle linkitetty hinta on amerikkalainen harkkojen spot-hinta, koska sitä pidetään yleisiin tarkoituksiin (hopea.fi käy kauppaa kaikilla eri hopealaaduilla) luotettavana.

   Silverbank ei ole linkittänyt sivuilleen mitään ulkopuolisia hintoja, koska niillä ei ole merkitystä Silverbankin asiakkaiden kannalta. Ainoa hinta jolla tavaraa ostetaan ja myydään on Silverbankin hinta, tässä kerrotun kaavan mukaan päivittäin määritettynä.

 5. Jarmo Viikki sanoo:

  Jos haluaa fyysiseen hopeaan Suomessa sijoittaa ostamalla välittäjiltä, järkevintä on käyttää Ikihopea.fi -palvelua. Heille spread on matala ja tuotteet takuulla ainutlaatuisia. Mikäli ei myöskään asu pk-seudulla, heillä on lisäksi toimituskulutkin erittäin kilpailukykyisiä. Olen useamman kerran tilannut heiltä ja aina on paketti tullut nopeasti postista.

 6. Jarmo Viikki sanoo:

  … Eikä ikihopea muuten maksa minulle mitään tästä ”mainoksesta”. 🙂

 7. Risto Pietilä sanoo:

  Ikihopean tuotteet ovat todella kauniita. Tunnen firman omistajan ja häneltä kyllä kelpaa ostaa. Toimituskin on nopea, ja mukana on usein miellyttäviä bonuksia. Kaiken kaikkiaan hyvä ostokokemus!

 8. Jarmo Viikki sanoo:

  Ammattimaisesti sanottu, Risto! 🙂

 9. Veijo sanoo:

  Yritin laskea hopean perushintaa ”1,2048*JHmint” -kaavan mukaan. Ongelmaksi tuli, että en tiennyt olisiko pitänyt käyttää ”SALE PRICE” vai ”WE BUY AT” -sarakkeesta löytyvää hintaa ?

 10. Jarmo Viikki sanoo:

  Oma veikkaukseni on, että kyseessä on ”sale price”, koska Silverbank joutuu tuomaan maahan hopeaa ja näin ollen kohtaavat lähinnä ”sale price”:n.

 11. Ja mikä noista? Halvin mitä löysin oli Silver Dollars x .76 oz. (14% for Morgans), mutta niistäkin saan tulokseksi hinnan, joka on yli 25% päivän silverbank-noteerausta korkeampi (ja tämäkin mitattuna ostohinnan mukaan. Myyntihinnan kohdalla ero on huomattavasti suurempi)

 12. Risto Pietilä sanoo:

  Siirryimme sittemmin käyttämään Hopea.fi:n sivuilla näkyvää spot-hintaa. AGD on nyt noin 120-121% * spot.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s