Julkisuuden vaikutuksia Silverbankin toimintaan

Silverbank/Silvervault* on tullut puolen miljoonan ihmisen tietoon esiinnyttyään sekä yhtiönä että useiden avainhenkilöidensä voimalla Ajankohtaisen kakkosen kohuraportissa ”Suklaata, seksiä ja hopeakolikoita” tiistai-iltana. Nyt 36 tuntia myöhemmin on hyvä tutkia, miten julkisuus ihan faktatasolla on toimintaan vaikuttanut. On esitetty varsin eriäviä mielipiteitä siitä, onko huono julkisuus yhtiölle hyväksi. Nyt nähdään.

*[Silverbank ja Silvervault tarkoittavat molemmat Silvervault OÜ:tä, joka on se virolainen yhtiö, joka harjoittaa jalometallikauppaa sivuston http://www.silverbank.net välityksellä ja säilyttää asiakkaidensa jalometalleja Tallinnassa käyttöönsä vuokraamassaan pankkiholvissa.]

Yhtiön käyttöpääomatilanne, asiakasmäärät ja rahavirrat

Silverbank puskuroi asiakkaiden kysynnän ja tarjonnan hetkittäisiä muutoksia ja täsmäyttää heidän ostojaan ja myyntejään kahdella tavalla:
– Kaikki yhden päivän kaupat niputetaan yhteen ja toteutetaan samaan aikaan. Myös hinta on sama ostajilla ja myyjillä eikä edes kuluja peritä.
– Silverbankilla on käyttöpääoma, josta myydään asiakkaille hopeaa tai jolla ostetaan sitä, siten että jokaisen päivän kaikki kaupat toteutuvat vakaalla hintatasolla. Hinta on koko Silverbankin toiminnan ajan määräytynyt samalla kaavalla, joka on käytännössä suoraan korreloinut pörssinoteerattujen hopean toimitussopimusten kanssa.

Käyttöpääoman suuruus 14.4. on 287 000 €, josta 89 000 € on euromääräisillä pankkitileillä käteisenä ja loput AGD sijoitushopeana. Käteisenä pidetään aina vähintään 20% käyttöpääomasta ja hopeana markkinatilanteen mukaan vähintään 20-50%.

13.4. Kassavirrat olivat
asiakas_ostaa_hopeaa = 13 460 €
asiakas_myy_hopeaa = 4 016 €.

Tämän päivän noteeraus tehdään kello 12:00, ja tämänhetkiset toimeksiannot* ovat
asiakas_ostaa_hopeaa = 25 955 €
asiakas_myy_hopeaa = 3 820 €.

*[Ostotoimeksiannoista ei asiakkaan pankin viiveen johdosta toteudu kuin noin puolet vireillä olevasta määrästä (niitä on aina vireillä noin kaksinkertainen määrä siihen, mitä kunakin päivänä rahaa oikeasti tulee sisään). Myyntitoimeksiannot toteutuvat kaikki, koska asiakkaan hopea on aina holvissa ja pystytään myymään ilman viivettä.]

Tällä hetkellä on voimassa 4 ”tyhjennä tili” toimeksiantoa (summa huomioitu yllä oleviin lukuihin), jotka saattavat liittyä asiakkaiden epäluottamukseen yhtiön toimintaa kohtaan. Toisaalta ”tyhjennä tili” on yleinen toimeksianto tapauksissa, joissa pieni asiakas haluaa nostaa rahansa. Tavallisia ”myy” toimeksiantoja on vireillä vain 1. ”Osta” toimeksiantoja on vireillä 21.

Yksistään 13.4. tuli 5 uutta asiakasta, kun uusien rekisteröitymisten määrä on keskimäärin ollut 1,5 asiakasta/päivä huhtikuun aikana. Kukaan ei ole ilmoittanut lopettavansa asiakkuutta, mutta on silti mahdollista, että osa yllämainitusta 4:stä aikoo sen tehdä ilmoittamatta. Asiakkuus ei maksa mitään, eli tilin tyhjentäminen riittää useimmille eikä muodollista ilmoitusta asiakkuuden päättymisestä yleensä tehdä.

Silverbankin ja Silverclubin blogeilla on ollut yhteensä noin 17000 katselua ohjelman alun jälkeen.

Osakkaat, osakkeet ja tiimi*
*[Osakkaista ja osakkeista puhuttaessa tarkoitetaan Hopeapankki Holding Oy:n osakkaita. Silvervault OÜ:n osakkeilla ei käydä kauppaa.]

Hopeapankki Holding Oy:llä on 600 osaketta ja noin 50 osakasta. Osakkaat käyvät keskenään aktiivisesti kauppaa osakkeilla, ja osakkaita tulee ja menee kuukausittain. TV-ohjelman jälkeen kaksi osakasta on ilmoittanut ohjelmaan liittyen vähentävänsä osakemääräänsä yhteensä 13 kappaleella. Kaksi osakasta on ilmoittanut olevansa halukas ostamaan vapautuvat osakkeet.

Osakkeen kauppahinta on elokuun 2010 osakemyynnin jälkeen liikkunut 1 000 – 1 500 €/osake haarukassa. Uusin kauppa on tehty 1 250 €/osake. TV-ohjelman jälkeen ei ole tehty kauppoja, joiden kauppahinta olisi tullut tietooni.

Osakkeen tasearvo on 134 €*.
*[Tasearvo sisältää HH:n oman varallisuuden/osake sekä omistusta vastaavan osuuden osakkuusyhtiö Silvervault OÜ:n (25% omistusosuus) likvidistä varallisuudesta (käyttöpääomasta) arvostettuna käypään arvoon.]

HH:n omistajille jyvitetty laskennallinen osuus Silvervault OÜ:n liiketoiminnan tähänastisesta tuloksesta kesken olevalta tilikaudelta 2010-2011 (9 kuukauden ajalta yhtiön perustamisesta lukien) on 72 €/osake. Osinkoa on mahdollista jakaa aikaisintaan tilikauden päättymistä seuraavan yhtiökokouksen yhteydessä keväällä 2012.

Luvut ovat tilintarkastamattomia.

Finanssivalvonta on äskettäin kieltänyt markkinatakauksen (sitoutumisen osto- ja myyntikurssien ilmoittamiseen omaan lukuun käytävää kaupankäyntiä varten) HH:n osakkeelta, eikä tässä ilmoitettuja tietoja tule tulkita julkiseksi osto- tai myyntitarjoukseksi.

Silverbankin tiimissä on noin 60 jäsentä. Kolme on ilmoittautunut vetäytyvänsä yhtiön toiminnasta, koska eivät katso saadun julkisuuden palvelevan omaa etuaan. Uusia jäseniä ei ole toistaiseksi nimitetty. Tiimin jäsenet eivät saa palkkaa, eli heidän kiinnostuksensa kuulua tiimiin perustuu muihin hyötyihin. Tiimin koostumus elää voimakkaasti ihmisten oman elämäntilanteen ja yhtiön toiminnan kulloisenkin tilanteen mukaan.

Advertisements
Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Julkisuuden vaikutuksia Silverbankin toimintaan

 1. Raimo sanoo:

  Kaksikielisyys maksaa Suomelle 1-2 miljardia euroa vuodessa.

  Lokakuun lopussa 1915 lähti suomalainen lähetystö Tukholmaan: senaattori Otto Stenroth, Samuli Sario, A. H. Saastamoinen ja Axel Lille. Aaro Pakaslahti kertoo tästä teoksessaan Suomen politiikka maailmansodassa. Ruotsin valtakunnanmarsalkka kreivi Douglas vaati Suomelta Pohjois-Suomea (Kemijoki rajaksi) ja tarjosi korvaukseksi ”niin suuren osan Venäjän Karjalaa kuin se haluaisi”.

  Suomalaisten lähetystö ei kuitenkaan halunnut luovuttaa Pohjois-Suomea, mitä Ruotsi yritti anastaa vielä 1918.

  lyyxem.freehostia.com/teljo.htm

  Presidentti Relander kaatui ruotsalaismielisyyteensä kuusi vuotta sitten [1931]. Olin mukana siinä kokouksessa, jossa maalaisliitto päätti olla asettamatta presidentti Relanderia uudelleen presidenttiehdokkaaksi. Ja se tapahtui juuri hänen ruotsalaisystävällisen politiikkansa takia.

  Presidentti Svinhufvud ei kaatunut yksin ruotsalaisystävälliseen politiikkaansa, mutta se kuitenkin hyvin oleellisesti edisti hänen kukistumistaan.

  – Veikko Heiskanen, kansanedustaja (ml), professori

  lyyxem.freehostia.com/1930.htm

  Veikko Heiskanen oli geofyysikko ja geodeetti. Maalaisliiton kansanedustaja 1933-1936. 1935 sai eduskunnassa lain sukunimien suomalaistamisesta (Lex Heiskanen), jolla 250 000 suomalaista muutti vierasperäisen sukunimensä suomalaiseksi. Ohion yliopistossa 1950-61 Veikko Heiskanen johti tiedemiesryhmää, jonka salaisena tehtävänä oli laskea mannertenvälisten ydinohjusten tarkkoja lentoratoja ja osumatarkkuutta.

  http://lyyxem.freehostia.com/lehti-2-1937.htm

  Vuonna 1905 yleistä äänioikeutta vastusti ”Huusis”-lehti. Linkissä Tuulispään pilapiirros.

  Piikkilangalla aidattu koulu Espoossa talvella 1908

  Vähävaraisten torpparien ja muonamiehien ponnistuksilla syntyi Luukkaan eli Luukin kansakoulu vuonna 1906. Jouluna 1907 C.G. Avellan teetti koulurakennuksen ympärille piikkilanka-aidan sekä karkoitti kevätlukukauden alussa kouluun pyrkivät lapset pois.

  http://suomenmaa.bravehost.com/

 2. Eija sanoo:

  Tervehdys!

  Kaksi kysymystä Risto Pietilälle. Mikä on suhteesi YHWH:n? Toinen kuuluu, olet varmasti tietoinen seuraavasta eu-aloitteesta http://www.eu-referendum.org/english/petitions/natural_remedies_info.html
  Jos eu ajaa tämän läpi, se tarkoittaa mm. chlorellan ja supisuomalaisen nokkosenkin myynnin lopettamisen yrttilääkityksenä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s