Hopeaa inventoimassa

Tänään oli se hehkutettu hopeainventaariopäivä. Kirjoitan aika rentoon sävyyn kun olen niin väsynyt. Ei tullut viime yönä paljon nukuttua, kun oli klubi-ilta ja aamulla 6.30 deadline autolla satamassa.

Toinen on, että kuvia ei tähän postaukseen tullut. Mukana oli kolme toimittajaa telkkarista ja lehdestä, ja niillä oli kamerat. Minulla ei ollut aikaa ottaa kuvia mutta melko varmana pitäisin, että lähipäivinä holvimme salat paljastuvat paljon laajemmalle joukolle kuin tämä blogi tavoittaa 🙂 Vaikka kuvia olisikin, niin en varmaan ”saisi” laittaa niitä tähän, koska mitä katsottavaa siihen TV-dokumenttiin enää jäisikään, jos kaikki julkaistaisiin jo blogissa. YLE:llä tuotantotapa näyttää olevan, että materiaalia kuvataan päiväkausia ja tiivistyssuhde on 100:1. Ei voi kuin ihailla niiden paneutumista asiaan! Itse kuolisin tuollaiseen informaatiomäärään, ja tämä meinaa tulla ulos jo tiistaina!

Menomatka sujui kahvin ja punaviinin voimalla läppäri rekvisiittana. Kuvausta ja vapaamuotoista läppää tv-ryhmän kanssa. Sitten siirtyminen autoon Image-lehden toimittajan kanssa. Lisää kysymyksiä, samalla kun navigoitiin Silverbankin toimistolle. Perillä lisää mustaa kahvia, ei vieläkään mitään ruokaa tai edes suuhunpantavaa. Inventoitiin ”käteiskassa”, jossa oli muutama pussi hopeaa. Ei niin paljon, että kenenkään kannattaisi murtautua ja yrittää avata kaappia, mutta sen verran, että isommankin asiakkaan noutotarve tyydytetään.

Televisio siirtyi haastattelemaan Erkiä, joten minä pääsin henkilökuva-syväprässiin käytävän sohvalla. Uskoontuloja myöten kaiveltiin taustoja, toivottavasti väsymystilasta huolimatta – tai juuri siksi – vastaukset onnistuivat tavoittamaan oleellisen. Silverbankin avajaisten maagisesta tunnelmasta puhuttiin myös pitkään. Kerroin, että yleensä vain lapset (max n. 20v) pystyvät saavuttamaan vastaavan tunnelman kun toisilleen tuntemattomat ihmiset vaan heitetään yhteen paikkaan päiväkausiksi. Aikuisilla ilmiötä ei normaalisti tapahdu, mutta meillä olotilan optimointi, vain parasta ruokaa, juomaa, ilmaa, ympäristöä ja seuraa – johti toivottuun mielentilaan, vaikka osallistujat olivatkin entuudestaan toisilleen tuntemattomia. Tavoite oli useampaan otteeseen kerrottu ennen avajaisia osakkaille lähetetyissä kirjeissä.

Sitten tuli üüberkova nälkä, ja käytiin Hesessä vetämässä megat naamariin (1/hlö). Kukaan ei tajunnut ottaa kuvaa tilanteen irvokkuudesta, kaikilla taisi olla liian kova nälkä  😉

Ja ei muuta kuin postiin. Sinne oli tullut rullakollinen ihan sitä itseään sisältäviä paketteja, joita me huomaamattomasti aloimme ottaa haltuun. Hillitön tv-kamera, toimittajia, kolme ihmistä isäntien puolelta, turvamies postin puolelta, rullakollinen tavaraa keskellä lattiaa ja neljä farmariautoa. Kukaan ei taatusti huomannut, että mitään olisi ollut tekeillä. Katsokaa muualle, täällä ei ole mitään nähtävää…

Saattueena siirsimme kamat holvirakennukseen, jossa aamulla allekirjoitetun salassapitosopimuksen mukaisesti kuvaaminen hetkeksi päättyi. Seuraavan kerran tulimme kartalle siinä vaiheessa, kun Risto ja Erki pyyhkivät otsaansa hiestä ja laatikkopino on siirretty holvin 25cm panssarioven sisäpuolelle. Sitten leikimme kameralla kaikkea jännää. Lopuksi minun täytyi muistuttaa, että tästä on tarkoitus tehdä muropaketin kestävä inventaarioraportti, tarkan inventaarioprotokollan mukainen. Meillä olisi lukuisia puolueettomia todistajia. Alkoi pettymysten suma, kaikki jääväsivät itsensä – iik, minä olen YLEn palkkalistoilla, en voi allekirjoittaa mitään, IIK minä olen palkkatöissä, mitä työnantaja sanoo jos se laitetaan julkiseksi (öh.. totta kai se laitetaan julkiseksi), MINÄ en tiedä miten hopea inventoidaan mitä osaan edes sanoa – no siinäpä se. Ei tullut allekirjoitettua raporttia mutta seuraavat toimet sentään tehtiin:

Laskettiin käteiskassassa ja holvissa olevat pussit ja punnittiin molemmissa todistajien nähden yksi pussi, punnitus osoitti painon vastaavan 500 AGD, mikä oli tarkoituskin. Täysiä pusseja oli 114. Yhden Imagen satunnaisesti valitseman pussin nippuside avattiin, ja sisältö tutkittiin. Punnittiin myös vajaat pussit ja taarattiin pois tyhjät pussit. Näistä saatiin 567,55 AGD. Yhteensä siis 57567,55 AGD. Tätä verrataan SIS-tietojärjestelmän ilmoitukseen asiakastilien saldojen summasta, joka inventaarin hetkellä oli 57567,53 AGD. Mittaustarkkuuden rajoissa täsmää.

Ei kun kotimatkalle. Koko ajan hirveä dejavuu kun tulee mieleen sen meidän oman Tallinnassa-käymis-videon kuvaukset:

Kirjoittelen tätä sataman aulabaarissa drinkkilasi kourassani ei vaiskaan kun hirvee kiukku ja jano ja vessahätä mut olen päättänyt saada tän nyt valmiiksi. Meillä on yksjostoinenkin asia hoidettavana firmassa, julkisuus on tanakassa nousussa, mut sen linja kaipaa vähän selkeytymistä. Tosi jännä kun näkee A2-jutun (tiistaina!) millaisen ovat tekaisseet. Ainakin hopeaa meillä on myytäväksi, siitä pitää huolen tänään holviin saatettu 20 000 AGD:n (500kg, 500 000 €) lisäys.

– Risto Pietilä

Advertisements
Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Hopeaa inventoimassa

 1. Asko Kaukua sanoo:

  Hyvää meininkiä. Uskon että tavara menee kaupaksi pika-pikaa. Kaikki kokevat nyt selkänahassaan miten yksityiset EU-pankkiirit romuttavat rahan arvoa toimillaan.

  Kitco.com -sivustolla olikin käppyrää miten kulta (ja samalla hopea) on hyperboolisessa nousussa dollariin, euroon ja puntaan nähden. Ei edes Sveitsin Frangi ole säästynyt ilmiöltä.

  Näin ollen etsitään turvallista sijoituskohdetta. Hopea on loppumassa maailmasta. Sitä käytetään yhä useammassa tuotteessa, ja usein niin vähän per tuote että vaikka hopean hinta kymmenkertaistuisi, ei se näkyisi ko. tuotteen hinnassa, saatika aihettaisi tuon tuotteen valmistamisen lakkauttamisen.

  Minulle EU on yksityinen laitos, täysin muutaman rikkaan suvun hallussa. Kansalla ei ole mitään sanomista vaikkapa EU:n ainoan lakeja säätävän elimen, EU-komission kokoonpanoon. Kansa ei myöskään voi vaikuttaa siihen kuka on EU:n presidentti tai ulkoministeri. Oma hallituksemme on kansalle kertomatta lahjoittanut maamme sadan vuoden mittakaavassa tuhannen miljardin arvoiset uusiutuvat makean veden varannot EU:n Vesipörssiin mm. kansainvälisten juomayhtiöiden riistaksi (www.killercoke.org).

  Niin kauan kuin meillä on tämä yksityinen valtakyhäelmä pakottamassa arvonsa rajusti menettävää, jo syntyessään yksityistahoille olevaan velkaan perustuvaa valuuttaansa meidän käyttöön, on syytä pitäää varallisuuttaan omissa hyppysissä. Kansainvälisten Kasinopelureiden ulottumattomissa. Jokainen euro joka sijoitetaan oravanpyörään maailmanmarkkinoilla, lisää ”talouskasvua”.

  Talouskasvusta on tullut uskonto joka tukehtuu omaan mahdottomuuteensa. Rajaton kasvu rajallisella planeetalla…

  Talouskasvu on pakollinen niin kauan kuin meillä on yksityisiä pankkeja luotonantajina kansallisvaltioille. Yhä suurempi osa valtioiden velkataakasta on korkojen maksua. Mutta korkoihin tarvittavaa rahaa ei olla koskaan luotu. Tästä syystä tarvitaan vipu-instrumentteja sekä derivatiiveja ja derivatiivien derivatiiveja, jotta luotto- ja rahasummia voidaan tarjoilla ulos niin paljon että korkopeikko ei romahduta tätä pyramidihuijausta. Vaihtoehtona on yleensa sota, jolloin häviäjinä ovat kansalaiset, ja pyramidi nollaantuu vähäksi aikaa. Samalla siirtyy valtavan määrät rikkauksia harvojen käsiin.

  Vaihtoehdoksi on tarjottu mm. talousdemokratiaa, jossa itsenäisen valtion hallitus laskee liikkeelle tarvittavan valuutan valtion ja kansalaisten käyttöön. Tämä on jopa mm. USA:n perustuslaissa!

  ”Art. I Sec. 8 Cl. 5
  [Congress shall have Power … ] To coin Money, regulate the Value thereof…;”

  http://www.constitution.org/cs_money.htm

  Kansalaiset ovat vaan niin aivopestyjä että suostuvat yksityisten pankkiirien (FED, ECB) feikki- (fiat) rahaan, velkaannuttamaan valtiota, järkyttävine seurauksineen.

  Ollaanko samaa mieltä?

 2. seuraaja sanoo:

  Lyhyellä ajanjaksolla voi ehkä olla kannattavampaa pitää omistukset euroissa(tai vaikka norjan kruunuissa), esim. saudi-arabiaa kannattaa pitää silmällä tosin. Kulta ja hopea voi nähdä 1-2kk kuluttua korjausliikkeen alas jolloin olisi hyvä aika ostaa, kun pitkällä tähtäimellä hopea/kulta/ym. pitää pintansa varmasti.

  Seuratkaa mitä FED tekee QE3 kanssa.
  Asunnoissa on kuplaa. Työttömyys on iso ongelma myös muualla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s