Vapaus-, sijoitushopea- ja superfoodskenen tiivistyminen jatkuu

Kun minua haastateltiin telkkariin, jouduin aika jännittävään* tehtävään – piirtämään kameran valvovan silmän alla fläppitaululle kaavion hopeaskeneen kuuluvista yhtiöistä ja henkilöistä, heidän suhteistaan ja liittymisestään foodiskeneen ja joihinkin muihin ihmisiin, joista en kauheasti edes tiennyt.
[tehtävä on jännittävä siksi, että selityksen voi esittää hyvin eri näköisenä riippuen siitä, mitkä lauseet tunnin tarinasta liittää minuutin klippiin]

Yritin piirtäessäni ja selittäessäni hahmottaa itse, mikä meitä oikeastaan yhdistää. Sitä kysyttiinkin, enkä oikein osannut selittää. Nyt olen taipuvainen uskomaan, että ainakin keskushenkilöksi pääsemisessä blogaaminen on käytännössä välttämätön edellytys. Vaikka olisi kuinka fiksu ja muuten kykenevä skenen johtotähdeksi, ellei aktiivisesti jaa itsestään ja kerää kymmeniä, satoja tai tuhansia päivälukijoita, ei omaa seuraajakuntaa synny. Tällöin vaikutus jää pienemmäksi kuin se olisi muuten voinut olla. Tällä blogilla oli pari viikkoa sitten yli 1000 näyttökertaa päivässä, edelleen yli 500, toisella blogillamme on näyttökertojen määrä vakiintunut yli 1000:een.

Skenen ”rivijäsenyys” taas seuraa henkisestä vapautumisesta miettimään asioita oikeesti, ja rohkeudesta testata sellaisia juttuja, joista ei kauheasti puhuta, ainakaan hyväksyvään sävyyn. Skeneen voi tulla minkä tahansa portin kautta, ja kun on tullut esimerkiksi vapausaatteen kannalle, niin on valtaväestöön verrattuna monikymmenkertainen ”riski” sairastua myös hopeaan tai superfoodeihin. Samoin kaikkien muiden kombinaatioiden osalta. Elokuun (hopeafirman) osakemyynnissämme minä en ollut kuullutkaan superfoodeista, mutta 10% uusista osakkaista oli jo mukana siinäkin skenessä. Konsentraatio, tiivistyminen, oli merkittävää. Foodialan ykkösfirman Shasan ja hopeaskenen veljeily on vielä kirkkaampi esimerkki, 75% päällekkäisyysasteellaan. Ja näitä riittää.

*

Tänään on klubi-illassa tiivistä tunnelmaa. Illan aihe on Silverbankin viestinnän ja julkisuuskuvan kehittäminen, ja vieraana on tv-kuvausryhmä sekä suuri joukko aiemmin mainitun skenen keskushenkilöitä, joita myös haastatellaan dokumenttia varten. Klubi-ilta alkaa kello 19, paitsi VIP-henkilöt kello 17.

Sisäänpääsy on 1 hopeadollari, sisältää ruokaa ja virvokkeita, joita on myös mahdollista ostaa. Alkoholi ja tupakka kielletty sen johdosta, että tilaisuuteen on kutsuttu julkisesti ja siihen on pääsymaksu. Hopeadollareita voi ostaa paikan päältä.

Hopeadollarin kurssi on noussut jatkuvasti hopean hinnannousun tahdissa. Klubi-illassa 1 AGD:n voi ostaa 28 eurolla. Olemme vastaavasti pudottaneet hintoja, ja moni quarterin aiemmin maksanut tuote on enää 20 senttiä 🙂

Tarjoilijana debyyttinsä tekee Maria Lönnqvist, kokkina jatkaa Lari Laurikkala.

– Risto Pietilä

Mainokset
Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

4 vastausta artikkeliin: Vapaus-, sijoitushopea- ja superfoodskenen tiivistyminen jatkuu

 1. tepa sanoo:

  Osaatko Risto jo kertoa milloin ja missä tv-ohjelmissa näitä juttuja tulee ulos?

 2. Suppo Taalasmaa sanoo:

  Hopean hinta ei nouse -vaan Fiat-rahan arvo laskee…

  • Icemo Laitela sanoo:

   No mutta eikö fiat-rahaa tarvitse enemmän, jotta saa ostettua hopeaa saman määrän? Tä. Eli hinta nousee?

   Muitakin tekijöitä hinnan nousulle on kuin fiat-rahan arvon aleneminen, esim. Mitä maailmalla tapahtuu, jos tulee kriisejä niin kultaa ja hopeaa voi ostaa turvakseen ja vaihdantavälineeksi->kysyntä kasvaa. Mitä kaivoksilla tapahtuu? Mitä muilla markkinoilla tapahtuu? Työttömyystilanteet?

   Ruoka tuskin loppuu? (voi ne eksoottisimmat kadota ensin hyllyiltä?), mutta vaihdantaväline voi mennä vaihtoon?

   Jäämme odottelemaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s