Asiakkuus Silvervaultissa

Hei kaikki,

Blogillamme on 84000 näyttökertaa viime kesän jälkeen, ja tuhansia säännöllisiä lukijoita. Kuitenkin meillä on vain reilu 300 asiakasta. Miksi?

Onko asiakkaaksi tuleminen liian kallista?

–  Ei. Rekisteröityminen, palvelun käyttö, hopean osto, myynti, nouto ja säilytys ovat kaikki ilmaisia. Lue, miten tienaamme rahaa ja miksi voimme tarjota asiakkaalle kaiken ilmaiseksi.

Onko se liian vaikeaa?

Ilmeisesti on. Tehdään siis tutoriaali:

1. Mene osoitteeseen http://silverbank.net, katse oikeaan yläkulmaan, jossa on pyöreäkulmainen ”rekisteröidy” -painike:


(Huomasin äsken, että se alempi linkki ei toimi. Käyttäkää siis ylempää painiketta kunnes saamme vian korjattua.)

 

 

 

 

Tämän jälkeen tulee ikkuna, johon pitää syöttää oma sähköpostiosoitteensa:

Kun klikkaa sinistä ”rekisteröidy” -nappia, lähettää ohjelma sinulle sähköpostia mainittuun osoitteeseen ja rekisteröityminen etenee tietojenkeruulomakkeeseen.

Jatkan kirjoittamista sitten, kun saan ruudunkaappauksen ko. lomakkeesta. Ehkä joku lukijoista voisi toimittaa sen. Minä en juuri nyt voi, kun kaikki sähköpostiosoitteeni ovat jo rekisteröidyt tietojärjestelmään..:)

Anyway, palvelun käyttöohjeet ovat toki nettisivuillamme…

– Risto Pietilä

Advertisements
Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

18 vastausta artikkeliin: Asiakkuus Silvervaultissa

 1. Mitä jos kokeilisit tehdä ruudunvideointityökalulla? Tässä kaksi markkinoiden parasta ilmaista:

  http://www.screenr.com/

  http://www.techsmith.com/jing/

  Teen näistä esittelyn blogiin, mutten tänään, kun on minuuttiaikataulu ja jokainen minutti tuo rahaa.

 2. Risto Pietilä sanoo:

  Joo voisin senkin tehdä, onhan meillä esittelyvideossakin..

  Mutta nyt on tosiaan ongelma, että mun kaikki sähköpostiosoitteet on jo kiinnitetty SIS:iin eli en pysty edes demomielessä rekisteröimään uutta käyttäjää :/ Korotetaan siis panoksia: mainetta ja kunniaa sille, joka tekee rekisteröitymisvideon!

 3. sori sanoo:

  ”Huomasin äsken, että se alempi linkki ei toimi. Käyttäkää siis ylempää painiketta kunnes saamme vian korjattua”

  Ei hyvää päivää.

 4. tepa sanoo:

  Olisikohan niin, että bloginne on kerännyt viime aikoina huomiota lähinnä epätavallisten rekrytointimenetelmienne eikä niinkään hopeasijoittamisen takia? Kaikki 84000 kävijää eivät ehkä ole potentiaalisia asiakkaitanne.

  Vaikka huomiotaloudessa nykyään kuulema eletäänkin, niin saamanne huomio ei ole välttämättä kovin luottamusta herättävää.

 5. Silverbank sanoo:

  Potentiaalisia asiakkaitamme ovat kaikki, joilla on pankkitili. Tästä potentiaalista pyrimme muutamassa vuodessa realisoimaan 1% asiakkaiksemme. Juuri tämä, että kuka vaan voi tulla asiakkaaksemme, tekee laajasta tunnettuudesta meille tärkeää. Laaja tunnettuus positiivisen julkisuuden kautta taas ei ole mahdollista, kun media kokee tehtäväkseen vain negatiivisen julkisuuden levittämisen.

  Huomiotaloudessa kaikki julkisuus on aluksi negatiivista. Mitä nopeammin negatiivinen julkisuus saa aikaan positiivisia tuloksia, sen parempi. Puhutaan ”julkisuuden takaisinmaksuajasta”, joka on se aika, jonka jälkeen saadun julkisuuden kokonaisvaikutus on positiivinen.

  Mikäli julkisuuden aiheuttanut asia tai koko firma on ihan oikeasti huono, on mahdollista, että julkisuuden kokonaisvaikutus on negatiivinen.

  Silvervault on tähän asti luottanut ja luottaa vastakin olevansa niin hyvä juttu, että mikä tahansa julkisuus on hyväksi: omilla aivoillaan ajattelevat ihmiset osaavat lukea vihakirjoitusten läpi ja skeptikoille tarjoutuu tilaisuus tarkastaa, ovatko heidän epäilyksensä perusteltuja vai ei. Tämä asenne samalla kertoo, olemmeko pahiksia vai hyviksiä.

  Uskomme, että julkisuuden takaisinmaksuaika on meillä vain 2-6 kuukautta. Tuon ajan jälkeen meillä on enemmän asiakkaita, myyntiä ja (neutraalia) tunnettuutta kuin mitä olisi ilman julkisuutta.

 6. Casper sanoo:

  Kertokaa enemmän hopean hinnasta, sen hintakehityksesta ja miksi sitä kannattaisi omistaa tai miksi siihen kannattaa sijoittaa.

  Yksinkertaisesti. Ei monimutkaisesti.

  Esimerkiksi näin:

  Tänäänkin hopean hinta nousi 3%. Millä pankkintilillä saa tuollaista korkoa, päivässä? Ei missään.

  Paljonko hopean hinta on noussut tänä vuonna?

  Turha jakaa monimutkaista nippelitietoa kun alla oleva idea on yksinkertainen: hopean hinta on nousussa, rahan arvo laskussa.

  Jos olisit eilen laittanut 10,000 EUR Silverin tilille siellä olisi tänään 10,300 EUR. Ei tämä sen kummallisempaa ole.

  Kyse ei ole kirjautumisen monimutkaisuudesta, vaan hopean hintakehityksen ja arvon ymmärtämisestä.

  Casper

  • Mikael sanoo:

   Kannatan Casperia koko sydämestäni. Asian ydin on kerrottava yksinkertaisesti. Siten että idea aukeaa kerralla. Välttäkää kiemuraisia lauseita. Nytkin Hopea.fi.:n sivu on tupattu täyteen monimutkaisesti kerrottua tietoa. Toivon että tiedottajanne ymmärtää tämän! Eikös vain?!

   • Silverbank sanoo:

    Kiitos palautteista. Nyt on tosiaan meneillään viestinnän kehittämisen aika, ja palaute tulee just oikeaan saumaan!

 7. Saul von Bell sanoo:

  Olen aiemmin toiminut Journey towards Enlightenment -blogin ylläpitäjänä ja kirjoittanut kirjan Tietoisuuden Laajentuminen – Tähtilapsen Perspektiivi. Siinä otin kantaa myös talouteen, sekä vallitsevaan yhteiskuntarakenteeseen. Suurin ongelmanne tuntuisi olevan Metatroniseen taivaissa lentämiseen (mulla on paljon energiaa, hypin sinne tänne, tuonne ja jonnekkin) perustuva asennoituminen maailman menoon yleensäkin. Yhdenlaki blogin sisältö, jota viidakkomies aka. Olli Posti kuljettaa on aivan liian kaukana normaalista kansalaisesta.

  Hänen sokerihumalassaan videoimansa materiaali karkoittaa potentiaalisia kuulijoita ja siten myös silverclubin asiakkaita. Miksi? Yksinkertaisesti siksi, että hän sulkee ns. normaalit tavantallaajat pois kuvioista ja keskittyy juuri siihen mihin maailmaamme hallitseva eliiti on erikoistunut. Vain ne harvat ja valitut ”eliittiyksilöt” ovat tervetulleita meidän ”klubiimme”.

  Kun hopea.fi ja/tai silverclubin maskottina toimii omaa hautaansa kaivava henkilö, joka sulkaa/sokerikänneissään seikkailee laidasta laitaan, niin ei ole mikään ihme että myös hopeaan liittyvä markkinakuva saa vastenmielisen kuvan. Realiteetiksi puettuna imagoksi on muodostunut 50cent – candy shopin kaltainen utopian maailma kaikkine mahdollisine naisineen, sekseineen ja hyvinvointituusiteen päivineen.

  Olet rakas Risto todella hyvällä asialla, mutta myös aivan liian väärällä ladulla. Oma henkilökohtainen mielipiteeni on, että kaveeraat kiipijöiden kanssa joilla on vain mielessään sinusta hyötyminen, koska he ymmärtävät psykologiaa paremmin kuin sinä. Googlaa Saul von Bell ja ymmärrät mistä puhun. Ne jotka osaa asiat, ne kohtaa vastarintaa ja ne tullaan vaientamaan.

 8. Saul von Bell sanoo:

  Suosittelen vaikka näitä sivustoja:

  http://nwohavaintoja.blogspot.com/
  http://www.infowars.com/

  Kannattaa tutkia kuka oikeasti sitä keskuspankkia aka FED:ä harjoittaa ja tukee. Annan pienen lainauksen kirjastani:

  Ainoastaan vain reilu 1% maailman miltei 7 miljardista ihmisestä omistaa 95% kaikesta maailmassa olevasta varallisuudesta ja sitä käytetään hallitsemaan suuria massoja. Miten tämä hallinta manifestoituu? Pääasiassa massamedian, politiikan ja erilaisten massalle suunnattujen uskomusjärjestelmien avulla.

  Näitä tahoja rahoittaa tuo 1%, jota voimme kutsua myös negatiiviseksi eliitiksi. Tämä johtaa siihen, että massalle kerrotaan mitä heidän halutaan tietävän, oli se sitten valhetta tai totuutta. Ikävä kyllä esimerkiksi virallisten tahojen kertomista uutisista suurin osa on negatiivista energiaa sisältävää ja pelkoa lietsovaa propagandaa.

  Kuka tai mikä taho hallitsee ja on hallinnut maailmaa vuosituhansien ajan? Lyhyenä ja ytimekkäänä vastauksena annan kaksi sukuhaaraa 1.) Rockefeller1 Amerikassa 2.) Rothschild2 Euroopassa. Nämä tahot omistavat suurimman osan esimerkiksi massamediaan luokiteltavista tv- ja radiokanavista, auto, energia, pankkiiri, sijoitus ja lääkealan yrityksistä.

  Todelliset naruista vetelevät tahot eivät ole edes tästä maailmasta. Poikkeuksetta kaikki Amerikan presidentit ovat olleet sukua englannin kuningattarelle ja heillä on myös vahvoja sukulaissuhteita keskenään. Tiesitkö että esimerkiksi Barack Obama on sukua George W. Bushille, sekä Winston Churchillille? Eliitin elämä on hyvin suojattua ja sisäsiittoista – heille suku, veri ja genetiikka ovat kaikki kaikessa ja he ovat kaikkea muuta kuin ihmisiä. Esimerkiksi edesmennyt prinsessa Diana on antanut lausuntoja, joiden mukaan

  kuningattaren suku on täynnä reptiliaaneja, jotka juovat ihmisen plasmaa pitääkseen ihmismäisen olemuksensa kuosissa. Tämä kaikki voi kuulostaa asioihin perehtymättömälle suurelta väittämältä, mutta sanokaa minun sanoneen, että kun näitä asioita tutkii pintaa syvemmältä, niin silloin palaset alkavat loksahdella kohdilleen.

  Mitä yhteistä on vuonna 1988 ensi-iltaan tulleella elokuvalla They Live, ”v” tv-sarjalla, nykyaikaisilla tv-uutisilla ja suuremmalla todellisuudella? Se selviää tarkemmin kun katsoo seuraavan sivun kuvakokoelmaa3, jossa on kuvakaappauksia suorista tv-uutisista, joissa näkyy todella selvästi reptiliaani shapeshifter, jonka feikki ihmispuku hieman alkaa rakoilemaan. Vastaavia aitoja tapauksia löytyy youtubesta muutamiakin.

  Monelle valveutuneelle totuudenetsijälle termi Uusi maailmanjärjestys (New World Order NWO) onkin tuttu. Aldous Huxley kuvasi tätä negatiivisen eliitin kaavailemaa dystopian kaltaista NWO:ta hienosti kirjassaan Uusi uljas maailma*1 ja George Orwell kirjassaan Vuonna 1984*2. Kun katsomme ympäröivää maailmaa ja nykyisenlaista yhteiskuntaa, niin olemme kieltämättä suuntaamassa kohti tuossakin kirjassa esitettyä maailmanhallitusta ja poliisivaltiota.

  Nykyisin lähes jokaisessa kadunkulmassa täytyy olla jokin CCTV-kamera valvomassa kansalaisia ja maanteillä autoilijoiden toimia tarkkaillaan peltipoliisien muodossa jopa liiankin rankalla kädellä keskinopeuksia laskien uutta sakotettavaa etsien. On hyvin surullista nähdä kuinka maailmamme on suuntaamassa kohti omaa tuhoaan.

  Kansalaisista tehdään entistäkin tyhmempiä mitä moninaisimmilla tavoilla – tyhmentävä koulutus, keksityt sairaudet ja niitä ”hoitavat” lääkitykset, ruoan käyttäminen joukkotuhoaseena, ehdollistava alitajuinen ohjelmointi aikakauslehtien, pelkoa lietsovien negatiivisten uutisten, tv-ohjelmien ja pop-musiikin muodossa ovat arkipäivää. Ihmisistä on alkanut muodostua harmaata massaa ja yksilöistä tyhmiä lampaita, joita yhteiskunnan taholta paimennetaan kuin pieniä lapsia.

  Monelle ihmiselle heräämisen mukanaan tuoma silmien avautuminen suuremmalle todellisuudelle on ensin shokeeraavaa ja se saattaakin herättää monissa suunnatonta vihaa ja katkeruutta. On kuitenkin väärä lähestymistapa suhtautua tähän negatiiviseen eliittiin vihalla, katkeruudella, pelolla, aggressiolla tai muillakaan negatiivisen latauksen omaavilla tuntemuksilla. Siksipä suurin ongelma yhteiskunnassamme onkin vääränlainen vastustaminen.

  Perinteisellä tavalla toimiessamme me annamme tälle hallitsevalle taholle huomiotamme ja siten ruokimme sitä sellaisella energialla, joka kääntyy lopulta meitä itseämme vastaan ja muutos parempaan hidastuu. Meidän tulisikin tämän sijaan rakastaa heitä ja rakentaa rauhassa uusia toimivampia rakenteita ja tapoja toimia.

  Viestien senruroiminen johtaa äärimmäistä suurempaan kansalaisliikkeeseen. Kommenteistä sivustolta on olemassa screenshotit ja niiden sensuroiminen vain lisää hopea.fi, hopeapankki ja silverclubin vastaisuutta, sekä lisää minun omaa agendaani = olla hopeakuningas suomessa.

 9. Saul von Bell sanoo:

  Olli: Kerro Quinoaa Heidille terveisiä, hänellä menee harvinaisen lujaa, mutta onko hänellä Metatronisen energian pauloissa tullut mieleen hankkia edes 1 oz verran hopeaa? Oma henk. koht kirjanpito firman vastaavasta alusta asti ollu päin hevon vittua ja ilmeisti sulla ja Sailallakin on. Voi Jeesus… Sinä ja sun kultakolikot viidakkomiehessä. Onko sulla edes käsitystä siitä, että kulta on omaisuutta ja hopea on rahaa? Mikä meni sulta ohi? Olet kuin mikäkin suomen 50 cent ja arvoltasi todellakin sitä. Kaikella rakkaudella ❤ hanki aivot, jotka raakaruoka on päästäsi sulattaneet

 10. Saul von Bell sanoo:

  Hopeakuninkaalla tarkoitin btw sitä ettei kaltaistanne yritystä tarvita kun kakka lentää tuulettimeen ja yhteikunnan rakenne murenee. Silloin mennään suoraan paikalliseen valuuttaan, joka on vaikkapa kasa paskaa. Sinä sen tiedät että riisikin on valuuttaa tai suola. Ihan vitun sama mitä se on mutta kun yhteiskunta menettää merkityksensä, niin myös hopea.fi suomeen rekisteröity yritys laittaa lapun luukulle heti. Sitten on viidakonlaki voimassa ja vaikkapa paskapaperi on valuuttaa. Odottele 2012 ja iso pyörä syö sun businekset. Silloin ei riitä yhteiskunnan luoma status tai arvostus yrityksenä, koska silloin yksilö on yritys itsessään ja se vastaa aivan kaikesta vain ja ainoastaan itselleen. Jollet ole kuullut 2012 niin suosittelen tsekkaamaan

 11. TeeKoo sanoo:

  Siis…olinpa lentää peffalleni, kun luin noita Saul-pojan juttuja…voiko sankari olla tosissaan vai haluaako hän joistain omista intresseistään vaan mollata ja sekoilla…oli kyllä villeintä heittoa, mihin aikoihin oon törmännyt. Mutta eipä se syö tämän firman uskottavuutta, että joku tulee häiriköimään, kovin eettisiltä nuo herran tarkoitusperät eivät vaikuttaneet, vaikka kielenkäyttö oli hyvin maailmoja syleilevää ajoittain. Se siitä, koirat haukkuu, mutta karavaani kulkee…

  Oli kiintoisaa lukea kommentti tuosta huomiotaloudesta…täytyypä mietiskellä… erinäiset asiat on nyt helpompi ymmärtää. Mahtavaa menoa, kyllä sen vain huomaa, ketkä on oikeasti luotettavia ja fiksuja. Keiltä oppii, keillä on hyvää asennetta ja reilu meininki!

 12. esa sanoo:

  Meitä jalometallisijoittajia löytyy moneen junaan. Osa meistä pitää varmempana huolehtia omaisuudestaan pitämälle sen tiukasti OMASSA hallussaan. Silverbank tuntuu kovin epävarmalta paikalta varastoida hopeaa, jos valtiovalta joskus tulevaisuudessa päättää keinoista ahdistella/kieltää hopeanmyyntiä tai sen omistamista.

  • Silverbank sanoo:

   Silverbank on samoilla linjoilla käyttäjän ”esa” kanssa. Siksi meiltä voi noutaa hopean itselleen heti, kun se on ostettu. Ja se on jo ostaessa halvempaa kuin fyysinen (saman likviditeetin omaava = ei-romu) hopea yhdeltäkään suomalaiselta kilpailijalta.

   Jos arvostaa jälleenmyytävyyttä, Silverbankin AGD-hopea on sekä Suomessa että Virossa paras jälleenmyyntiarvo eri hopealaaduista. Paras tietenkin Silverbankissa itsessään kun ostohinta=myyntihinta eikä kuluja peritä.

   Pidämme siis aivan mielekkäänä, että meiltä haetaan holvista hopeaa. Emmehän me sen säilyttämisestä mitään tienaa 🙂

 13. Saul von Bell sanoo:

  Allekirjoittaneen tarkoituksena olikin rajulla kirjoitustyylillä ja provosoimisella lukijan mielessä vastustusreaktio. Ihmisaivojen toiminta on hyvin mielenkiintoista. Jos omistaisin arvometalleja, niin pitäisin ne fyysisenä tallessa vaikkapa mummolan takapihalle kätkettynä. Kun valtiovalta päättää jo nykyiselläänkin ihmisten elämästä ja heidän vapautensa on riistetty babylonialaisen orjajärjestelmän avulla, niin ei mene enää montaakaan kuukautta kun kakka kirjaimellisesti lentää myös meillä suomessa tuulettimeen.

  USA:ssa ollaan jo useassa osavaltiossa siirtymässä takaisin kulta ja hopeastandardiin ja kun FED ja JPmorgan kaatuu omaan mahdottomuuteensa, niin siinä samassa kaatuu myös kaikki Fiat-valuutat ja koko maailmantalous velkoineen päivineen defaulttaa. Silloin kaikki mikä on luotu velkajärjestelmälle ja arvottomalle paperirahalle ja/tai ykkösinä ja nollina tietokonejärjestelmiin lakkaa olemasta. Jos omistaa silloin fyysistä vaikkapa suolan muodossa, niin oma ja perheen tulevaisuus on turvattu. Gold Standard For the Dollar? http://www.youtube.com/watch?v=dXcnIkdVa-8

  Ne jotka tätä maailmaa todellisuudessa pyörittävät eivät ole ihmisiä. Etsivä löytää sanotaan ja ne jotka haluavat elää ”in denial” eivät tajua missä mennään edes silloin kun maailmaa kasassa pitävät rakenteet kaatuvat ympäriltä:

  THE REALITY DETACHED AMERICAN : a SGTbull micro-doc http://www.youtube.com/watch?v=WCxBDDk4Y-M

  Näin nopeasti Suomi luhistuisi kriisin iskiessä http://www.taloussanomat.fi/kotimaa/2011/03/15/nain-nopeasti-suomi-luhistuisi-kriisin-iskiessa/20113613/12

  IMF calls for dollar alternative http://money.cnn.com/2011/02/10/markets/dollar/

 14. Heli sanoo:

  Viestinnässä pitäisi vastata yksinkertaisiin kysymyksiin, esimerkiksi siihen, miksi pitäisi ostaa silloin kun hinta on ennätyskorkealla? Muussa elämässähän fiksu sijoittaja ostaa silloin kun halvalla saa. Normipankithan ovat velvollisia vaikkapa rahastoja mainostaessaan mainitsemaan että historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta. Tavallista tallaajaa ihmetyttää miksei silverbankin tarvitse tehdä näin ja miten se tähän kysymykseen suhtautuu. Itse en ole hopean hintakehitystä seurannut mutta Olli taisi jossain lipsauttaa että arvo on pudonnut jopa 30 % (tosin sillä ei tainnut hänelle olla mitään väliä kun kaikki nyt vaan on niin siistii, ei herätä hirveän suurta luottamusta kyllä kun kuitenkin hopean ostamisen motiivi kai kuitenkin taviksella on että omaisuuden arvo kasvaa…). Miten todennäköistä on että näin käy ensi viikolla ja minun 10 000 onkin sitten 7000 ja minkälaiset tekijät ennustavat hopean hinnan kehitystä? Asiakkaankin olisi hyvä ymmärtää tällaisia tekijöitä ja hän varmaan haluaa vähemmän lukea mitään unelmahöttöä.

 15. Veka sanoo:

  Omaisuusluokat ja vaihdannanvälineet.

  Kaikella tavaralla ja aineella on jokin omaisuusarvo. On myös aineettomia arvoja, kuten oikeus käyttää tietokoneohjelmia jne. Näitä hyödykkeitä voi vaihtaa keskenään ( kaupankäynti ). Ihmisten kyky tehdä työtä on myös omaisuusarvo. Tekemällä työtä, sitä voi vaihtaa rahaan tai muuhun hyödykkeeseen. Vaikka väitetään että kaikkien työ on yhtä arvokasta, se ei pidä paikkaansa.

  Sen lisäksi että hyödykkeillä on taloudellinen arvo, niillä saattaa olla myös muita arvoja. Mainittakoon vaikka historia-, kulttuuri- ja tunnearvot. Jossain määrin tämä vaikeuttaa absoluuttisen arvon määritystä.

  Eri omaisuusluokat voidaan jakaa ominaisuuksiltaan karkeasti kahteen eri katekoriaan. Niihin joiden arvo on altis vaihteluille ja niihin joiden arvo vakaa. Ihmisillä on erilaisia käsityksiä arvojen säilymisestä. Voitaneen kuitenkin olla yhtä mieltä siitä että, jos jotakin omaisuusluokkaa on maapallolla vain tietty määrä, eikä sitä voi herkästi kasvattaa, sen arvo on suhteellisen vakaa. Vain sen kysyntä ja tarve voivat vaikuttaa sen arvoon. Näistä tulee ensiksi mieleen maapohja, timantit ja jalometallit. Varmasti muitakin on.

  Monet pitävät rakennuksia hyvinä arvon säilyttäjinä, mutta välttämättä se ei pidä paikkaansa. Liiallinen tuotanto ja lama-aika saattavat pudottaa niitten arvoa jyrkästikin. Tosin ne vuokra käytössä tuottavatkin mutta eivät ilman kuluja. Jos rakennuksia ei jatkuvasti huolleta ja ajanmukaisteta niitten arvo romahtaa. Samoin laskukaudet vaikuttavat, että asuntojen kysyntä supistuu ja niiden arvo putoaa.

  Osakesijoittamista on pidetty tuottavana. Joskus se on sitä ollutkin, kun on sattunut hankkimaan osakkeita joiden arvo on noussut, ja on osannut luopua kun arvo ollut korkealla. Tämä on kuidenkin tuurista kiinni. Periaatteessa kuitenkin markkinataloudessa kilpailu huolehtii siitä ettei jaettavaa osinkoa pääse pahemmin syntymään. Päinvastoin on monia mahdollisuuksia osakkeiden arvon laskulle. Yrityksessä jossa omistaja ja johtoporras ovat samat, voi yritykseen sijoitettu pääoma olla tuottavaa. Mutta yhtiön kasvettua niin isoksi että sillä on ulkopuolinen johto se ei ole omistajien hallinnassa. Johtajat alkavat hyödyntää yritystä omiin tarkoituksiinsa. ( Sama kuin valtion hallinnossa )

  Rahan pitäminen pankkitilillä tai valtionoblikatioissa on helppo ja turvallinen, näennäisesti. Mutta kun tarkastelee tarkemmin niin huomaa ettei se aivan niin olekaan. Rahayksikköä hallinnoivan pankin liikkeelle laskema lisäraha heikentää rahan arvoa. Rahan arvon heikkeneminen voi olla suurempi kuin rahasta saatava korko. Tämä onkin melko yleistä. Jatkuva palkkojen ja hintojen nousu lisäävät rahan arvon heikkenemistä.

  Turvalliseksi sijoitus muodoksi jää ne kohteet joiden määrä ei herkästi lisäänny, vaan joiden kysyntä mieluummin kasvaa. Maapinta-ala, varsinkin jos siitä voisi pumpata öljyä olisi kannattava sijoitus. Öljy nimittäin vähenee koko ajan ja sen hinta tulee nousemaan. Muutenkaan maapohja ei lisäänny. Siinäkin on se ongelma että länsimaisessa demokratiassa, verotuksen ja lainsäädännön avulla toiset pyrkii hyödyntämään sitä.

  Verotus ja lainsäädäntö ovatkin niitä tekijöitä jotka ovat aiheuttaneet pääoman pakoa ulkomaille. Samoin yritys ja sijoitus siirtyy kokoajan sinne missä on parhaimmat edellytykset tuottavuudelle.

  Varsinkin epävakaina taloudellisina aikoina jää jalometallit ainoaksi varteen otettavaksi anonyymiksi omaisuuden terminointi muodoksi. Se on aina ollut ja näyttää olevan tulevaisuudessakin. Se on helpommin vaihdettavissa kuin maaomaisuus tai timantit.

  Näyttääkin siltä että on muodostumassa järjestelmä jossa on kahdenlaista vaihdannan välinettä. Ensin on normaali valuutta ( eurot ja dollarit) joita käytetään päivittäiseen elämiseen. Sitä pidetään mahdollisimman pieni määrä, niin ettei tule kovin suurta vahinkoa jos sen arvo heikkenee. Toisena vaihdannan välineenä pidetään jotakin omaisuusluokkaa jonka arvo säilyy. Kaikki ylimääräinen fiat-raha pyritään muuttamaan johonkin vakaampaan omaisuusluokkaan. Kun neuvostoliiton aikana rupla oli samassa kierteessä mihinkä euro, dollari ja jeni on menossa, kaikki pyrkivät pääsemään eroon ruplista, ostivat mitä tahansa kaupassa sattui olemaan…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s