SIS-tietojärjestelmän kirjaustyypeistä

SIS:ssä on hopean liikutteluun seuraavat toiminnot:

IMPORT. Holviin tuodaan fyysisesti hopeaa. Tämä tarkastetaan, punnitaan ja kirjataan sen tuojan hopeatilille. 7% hopean määrästä peritään sisäänkirjauspalkkiona. (Tästä asiasta Silverbank saa kaikki tulonsa.) Sisäänkirjauksen minimi on 2000 AGD (n. 50000€). Sisäänkirjauksen tekeminen on järkevää vain suurten erien maahantuojille, koska muut voivat myydä pienet eränsä kolikkomuotoisena jälkimarkkinoilla eikä heidän kannata maksaa 7% ”tyhjästä”.

Tähän asti maahantuojina ovat olleet Silverbankin partnerit (Hopeapankki Holding Oy:n suurimmat osakkaat), jotka ovat valtuuttaneet Eesti Investeerimishõbe OÜ:n toimimaan puolestaan. Voitot jaetaan. Maahantuonnin bruttokate-% on 10%, josta vähennetään rahti yms. kulut. Kyseinen (10%-kulut) kate kuten myös 7% kate Silverbankille on kirjattu kiinteästi Silverbankin noteerauksen laskentakaavaan. Kaavassa (hopean hinta USA:ssa)/0,83.

Maahantuonnin haaste on sen vaatima suuri pääoma ja hidas läpimenoaika. Pääoman kierto on tuskin 6 kertaa vuodessa. Jos siis haluamme 6000 000€ holvin nettokasvun, tarvitsemme miljoonan maahantuonnin käyttöpääomaa. Suunnilleen sen verran meillä on. Kyseiset rahat ovat kokonaisuudessaan yksityisten rahoja, koska Silvervault OÜ yhtiönä ei tee mitään, mikä sisältäisi riskiä, kuten maahantuontia. Ko. yhtiön vastuu hopeasta alkaa vasta silloin, kun se lukitaan sisään holviin ja kirjataan samassa yhteydessä SIS:iin.

PICK-UP. Importin ohella ainoa toiminto, joka muuttaa holvissa olevan hopean määrää. Asiakas tulee nostamaan hopeatililtään hopeaa fyysisessä muodossa ja tämä siirretään tietojärjestelmässä pois holviin kuuluvien hopeiden luettelosta. Kuva selventää asiaa:

Käyttäjä ”101 World Silver Reserve” on SIS:n kahdenkertaisen kirjanpitojärjestelmän vastatili, jolla yksin on mahdollisuus mennä negatiiviseksi, kun kaikkien asiakkaiden hopeatilien saldon on koko ajan oltava epänegatiivinen. RAGD on maahantuonnissa käytettävä holviin saapuvan hopean ”valuuttakoodi”. Tätä hopeaa ei voi myydä asiakkaille.

TRANSFER. Hopea siirretään ilman Silverbankin kanssa tehtävää kauppaa hopeatililtä toiselle. Fyysistä siirtoa ei tapahdu.

PURCHASE. Asiakas ostaa hopeaa, jolloin vastatilinä toimii ”1 – System”, Silvervaultin päätili. Kaikki asiakaskaupat tapahtuvat System-tiliä vastaan. Se on normaali tili, jolla on oltava positiivinen saldo. Tämän saldon hälytysraja on 2000 AGD. Kun tätä lähestytään ylhäältä, Silvervault aktivoi uuden maahantuontikierroksen EIH:n ja partnerien kanssa. Tämä automaattinen toimi siirtää 5000 AGD Silvervaultille ko. ihmisten tileiltä ja Silvervault maksaa sen päivän hintaan. Rahat käytetään uuteen maahantuontitilaukseen. Yhtä aikaa voi olla käynnissä useita maahantuonteja, tällä hetkellä esimerkiksi kolme.

Erittäin tärkeä on tietää, että Purchase ei muuta hopean määrää holvissa. Jotta asiakkaille voi myydä hopeaa, sitä pitää olla holvissa ennestään. Ensi sijassa myyjänä toimii Silvervault, toissijassa (kuten yllä selitettiin) maahantuontiin osallistuvat partnerit. Jos kysyntä ylittää näiden mahdollisuudet toimittaa, asettuu se tarjonnan (muiden asiakkaiden myyntien) kanssa tasapainoon hinnan avulla. Tällöin hinta voi poiketa merkittävästi nk. maailmanmarkkinahinnasta.

WITHDRAWAL. Purchasen käänteistoiminto. Ei niin ikään muuta hopean määrää. Asiakkaan hopea siirtyy Silvervaultille, Silvervault maksaa rahaa ja täsmäyttää hopean useimmiten samana päivänä seuraavalle omistajalle. Withdrawal-requestien tyydyttämiseen on keskimäärin 150 000 € Silvervaultin omia varoja ja lisäksi partnerit ovat halukkaita ostamaan pientä hintajoustoa vastaan.

– Risto Pietilä

Add to FacebookAdd to DiggAdd to Del.icio.usAdd to StumbleuponAdd to RedditAdd to BlinklistAdd to TwitterAdd to TechnoratiAdd to Yahoo BuzzAdd to Newsvine

Advertisements
Kategoria(t): Operaatiot Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s