Viestintä on taitolaji

Jos joku on yrittänyt hoitaa kanssani byrokratiaa, niin häneltä on keskimäärin mennyt hermo. Ei se ole minun juttu. Yritän koko ajan saada jonkun muun hoitamaan byrokratia-asiat tässä firmassa, aluksi hyvällä, sittemmin heikolla, tulevaisuudessa Silverclubin ansiosta taas paranevalla menestyksellä.

Kaikki aikani on kulunut viestintään. Hassua sinänsä, koska jo ensimmäisessä firmassani katsoin, että markkinointi ja viestintä olivat pahimpia puutealueitani, ja Astridin nykyisen työpaikan kykytesteillä vedän ihmissuhdetaidoista pohjanoteerauksia. Minua ei niiden perusteella otettaisi töihin mihinkään, eikä tietysti siksikään, että en ole saanut viimeisiä kursseja ulos TKK:lta (nyk. Aalto-yliopiston Perustieteiden korkeakoulun Tuotantotalouden laitos).

Samoin kun ponnistelen saadakseni jonkun laittamaan yhtiömme paperiasiat toimivalle tolalle satojen prosenttien vuosikasvun oloissa, myös viestintä on siirtymässä ammattimaisiin käsiin. Huomisessa klubi-illassa (keskiviikkona kello 18, sisäänpääsy 1:-) julkistamme uuden viestintäkonseptimme ja viestintätiimimme. Kuukausia haussa ollut Million Dollar Challenge -tiimi on siis muodostettu.

Kaikki, mitä teemme, on onnistunut keräämään runsaasti kritiikkiä jo ennen kuin mitään on tapahtunut. Tai oikeastaan juuri siinä vaiheessa. Kriittiset äänet ovat laimentuneet ja käytännössä kadonneet heti, kun hankkeemme ovat aloittaneet toimintansa. Kukaan ei pidä Silverbankia enää Wincapitana. Eihän sellaista ole mielekästä kritisoida, mikä toimii.

Epävarmuus pelottaa, ja aiheuttaa tarvetta purkaa pelkoa kritiikkiin. Se on luonnollinen tapa vahvistaa omaa jalansijaa tilanteessa, jossa ei vielä itse näe, toimiiko juttu vai ei. Jos se ei toimi, voi annetun kritiikin kääntää itsensä selkään taputteluksi ”olinpas fiksu kun näin tuonkin”. Jos taas toimii, niin ”oltiinpahan porukalla väärässä”, mitä ei tarvitse selitellä kenellekään. Iloita vain siitä, että ”se pyörii sittenkin”, vaikka olikin itse jarruttamassa.

Tähänkin tilanteeseen on liittynyt säätöä ja vääntöä ja yllättäviä käänteitä. Mutta älkää huolehtiko. Ei meillä ole aikaa syödä kriitikoita, sen enempää ennen kuin jälkeenkään. Keskitämme resurssit uuden viestintälinjauksemme toteuttamiseen: sen edistymisen voi nähdä, ja siihen voi ilolla ja innostuksella osallistua uudessa blogissa. Kun firma saa uudet kasvot, on viestintäämme miellyttävämpi seurata, ja ehkä minun vapautunut aikani kanavoituu yhteisön ja yhteiskunnan hyväksi sellaisten toimien kautta, joissa juuri minä pystyn tuottamaan jotain ainutlaatuista lisäarvoa.


– Risto Pietilä

Advertisements
Kategoria(t): Julkistus, Operaatiot, Tiimi Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

3 vastausta artikkeliin: Viestintä on taitolaji

 1. Silverbank sanoo:

  Huomiseen keskiviikon klubi-iltaan liittyen vielä:

  Muutama tärkeä asia Melkisedek Oy:n, Hopeapankki Holding Oy:n, Scenario Investments Oy:n, EIH OÜ:n ja Silvervault OÜ:n toiminnassa on jäänyt viime viikolla paitsioon viestintäjohtajan valintaa hoidettaessa. Näille on aikansa nyt keskiviikkona, eli huomenna.

  Tämän johdosta, huomenna on klubi avoinna koko päivän kun juhlistamme illalla esiteltävää uutta strategiaa. Ehto on vain se, että jokainen ennen kello 18 saapuja sitoutuu tekemään minun johdollani em. yritysten käytännön asioita ilman mutinaa tai häröilyä, auttamaan siis esim. paperien järjestelyssä, inventaariossa, kirjoittamaan puolestani maileja tai blogauksia, siivoamaan, tiskaamaan ym. Tule siis auttavaisella mielellä, jos tulet jo päivällä. Fooditarjoilu taattu.

  Yt. Risto

  PS. Idean talkoisiin sain Shasan meiningeistä:
  http://hippiehippieshakeshake.blogspot.com/2011/03/i-follow-rivers.html

  • Sofia sanoo:

   Jeah, ajattelin tulla paikalle joskus 15 aikaan, joten minusta lienee apua ainakin pariksi tunniksi.

 2. Olli Posti sanoo:

  Tuloksiin keskittyvä voittaa heikoimmassakin lajissaan lahjakkaan ei-pelaajan. Mustakin on tullut entisen kaveripiirini paras verkostoituja, vaikka muille viestintä on ollut paljon luontevampaa. Heikoinkin itsensä kehittäjä menee alle vuodessa maailman lahjakkaimman paikallaanhengailijan ohi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s