Mitä foodismista seuraa, 1/N

Olen nyt Iiro Riihimäen (ei blogia – vielä :)) ja Olli Postin ohjeilla vetänyt ensin detox-savikuurin ja sitten hypännyt kunnolla foodismin ihmeelliseen maailmaan. Jälkimmäisestä muutoksesta on aikaa noin 3 kuukautta, ja sinä aikana olen erityisesti tykästynyt mulperimarjoihin ja raakasuklaaseen.

Silverclubin avajaisista muodostui puolivahingossa tilaisuus, josta en käynyt neljään päivään klubin ulkopuolella syömässä. Enkä syönyt sisäpuolellakaan määrällisesti paljon, ja kaikki sapuskat olivat hifi-raaka-vegan-superruokaa. Join kookosveden, Tammisaaren lähdeveden ja jälkimmäiseen tehdyn pakuriteen lisäksi yhden lasillisen skumppaa (keskiviikkona) ja yhden punaviiniä (torstaina). Nukuin keskiviikkoaamun ja sunnuntai-illan välisenä aikana 12 tuntia, enkä ollut paljon nukkunut ennen avajaisiakaan.

Hetken väsytti, mutta maanantaina heräsin omasta sängystä 9 unitunnin jälkeen kello 7:30, päätellen, että uusi työviikko saa alkaa. Ja mikä viikko. Torstai-iltana alkoi taas tuntua siltä, että uni olisi pop. Nukuin siis, ja tänään wakey-wakey @ 6:50am. Siis herätyskelloahan en käytä, enkä kalenteria. (Äh me sovittiin, että tällaiset häröpostaukset tulee vasta uuteen lifestyle-blogiin, mutta nauttikaa nyt, tämä sensuroidaan täältä ennen pitkää :)) Eikä sanaakaan enempää uudesta blogista nyt, koska se julkistetaan ensi keskiviikon klubi-illassa. Sisäänpääsy avajaisista tuttuun tapaan, ja super-raw-tarjoilu toimii. Tämän viikon klubi-ilta menikin minulta osakkuusyhtiöni Shasan Tampereen loosin korkkaukseen juuri parahiksi ennen heidän avajaisiaan, ja epäfoodistihopeapankkijäsenet varmaan toipuivat univeloistaan.

Mutta foodismin seurauksista oli oikeastaan tarkoitus mainita jotain. Heitetään nyt vaikka massavaje. Ydinreaktiossa massa muuttuu energiaksi Einsteinin kaavan mukaisesti. Oma lepomassani on avajaisia ennen tehdystä observaatiosta tähän aamuun pienentynyt 5,18 %, ja kehon rasvamäärä 11,5 % (!). Rasvaa on kadonnut 2,07 kg. Rasvaprosentti on pienentynyt 1,6 %-yksikköä. Annetuilla tiedoilla voitte laskea, mitkä seuraavista väitteistä ovat tosia:

a) Meikällä on tosi paljon energiaa. (Syötä laskemasi massakato E=mc^2 lausekkeeseen.)
b) Kun syö foodeja, pelkkä melkein-paasto johtaa siihen, että yli puolet massakadosta on rasvaa. (Hanavesipaasto hajottaa lihaksia.)
c) Saan pian valtuudet ostaa sen urheiluauton, jonka vaimo lupasi minulle sen jälkeen kun olin 7,5 avioliittovuoden aikana lihonut 16 kg. (Auton kynnysraja on 69 kg.)

Otsikossa ”1/N” tarkoittaa, että artikkeli saa jatkoa, mutta jatko-osien määrää ei vielä kukaan tiedä. Foodismilla on muitakin vaikutuksia, otin tähän alkuun tällaisen helposti ymmärrettävän 🙂

– Risto Pietilä

Mainokset
Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

11 vastausta artikkeliin: Mitä foodismista seuraa, 1/N

 1. A sanoo:

  Kiitos Risto eilisistä ”junkeista”, täytyy tulla käymään uudestaa Clubilla, kunhan saat eka vedettyä hieman unta kuulaan 🙂

  A

 2. Jouni Osmala sanoo:

  Toivon mukaan harkitset asiaa koska oikeastaan autoon kuluu paljon luonnon resursseja, ja normi urheilu auto on varsin tuhlaileva.
  Ohessa linkki urheilu autoon joka kävisi ihmiselle joka kannattaa fiksua ympäristöstä huolehtimista viherhörhöilyn ja hällä väliä meiningin sijasta.

  http://www.alternative-energy-news.info/bmw-hybrid-sports-car/

 3. Jouni Osmala sanoo:

  Ja polttoaineen kulutuksella on merkitystä vaikka ei uskoisi koska ihmiset hengittävät pakokaasuja kaupungeissa, ja ilma on aivan yhtäpahaa kuin teollinen ruoka.

 4. Risto Pietilä sanoo:

  Heeei Jouni relaa vähän… 🙂 Se auto oli tämän blogauksen pakollinen huomionkiinnityskohta, ei sitä pidä kommentoida vaan itse asiaa mieluummin!

  Kuten aina puhun totta niin sekin on siis totta, että auton ostovaltuudet tulee tällä vauhdilla ennen kuin lumi lähtee maasta. Lambo olisi ehkä vähän liikaa, eikä Tampereen Shasalla väläyttämäni Audi A7 (3.0TDI koneella 6l/100) myöskään herättänyt kuin päänpyörityksiä. Liian kallis uutena ehkä.

  Rikkaille miehille tiedoksi, että game kyllä nousee autoja ostamalla, mutta silloin kun se on jo kohdallaan, niin musta A6 riittää ihan hyvin. Vaik se olisi vaimon.

  • Risto Pietilä sanoo:

   hups, epäselvää tekstiä jälkeenpäin kun luen:
   ”…mutta silloin kun se on jo kohdallaan, niin musta A6 riittää ihan hyvin.”
   musta = black

 5. Jouni Osmala sanoo:

  Jos rasvaa kuluu kovin nopeata vauhtia elimistö alkaa pistämään jarruja viikon kahden kuluessa sillle, noin normaali olosuhteissa.

 6. McJones sanoo:

  Noniin! Vihdoin blogissa alkaa olla kunnon asiaa!
  Itsehän syön mitä koura suuhun tuo ja myös tuo autopuoli on hieman hakusessa, mutta rn silti malta olla kommentoimatta! Lambosta pitää sanoa, että valkoinen on uusi musta autonväreissä! Siinä(kin) mielessä kuvan Lambo on silkkaa parhauden maksimia! Ylipäätään loistavuutta!

  Autoissahan semantiikka määrää ja määrittää kuka olet.
  Wanhan liiton valkoisella Lambolla ajava on ehkä hieman friikki, hieman muumio. Audilla ajava on lehtitietojen mukaan sovinisti, mutta naapurit eivät sano mitään. Näitä olympia-volkkareita ja pirkka-mersuja kun pilkkaavat kaikki, jotka eivät sellaisella itse pääse ajamaan.

  Vasta Mersu tarkoittaa, että on päästy isoihin piireihin. Huonommallakin Mersulla luot itsellesi suuren johtajan kuvan ja aseman pysyvyyttä tiedustellaan vaivihkaisesti ja kierrellen, ehkä jopa kysyen milloin auto vaihtuu seuraavan kerran. Keulatähden koko indikoi johtajuustasosi. Illuusio särkyy tosin siinä vaiheessa kun pääsee kyytiin.

  Olarin Veholla on muuten myynnissä 2-paikkainen irtokattoinen coupe-roadster, jota kiidättää taka-akselin päällä muriseva turbomylly. Kiukaan löylyt välittyvät takarenkaista tien pintaan kuusiportaisen automaagivaihteiston kautta. Hinta? Kulutus? Epärelevantteja asioita.

 7. masa sanoo:

  Ihan kivaa, että energiaa riittää, mutta jos sun rasvasi olisi oikeasti muuttunut energiaksi yhtälön E=mcc mukaan niin laihduttamalla 2 kiloa olisit tuottanut 50 000 gigawattituntia energiaa. Se on siinä 70% Suomen koko sähköntuotannosta vuonna 2008.

  Vertailun vuoksi sama energiamäärä vapautuisi myös räjäyttämällä 43 miljoonaa tonnia TNT:tä. Että ehkä ei kuitenkaan.

  Ehkä tämä jotenkin heijastelee foodiskenen tieteellistä orientaatiota noin laajemminkin.

 8. väiski sanoo:

  Auto on edelleenkin parhaimmillaan oiva monopoli josta ymmärtämättä vihreät hitit pydykööt pois.
  kunnon laadukas auto on todellinen ympäristöt eko.

 9. Jouni Osmala sanoo:

  Polttomoottorin hankkiminen on kuin vaihtaisi hopeaa paperi dollareihin, voi olla välttämätöntä lyhyellä tähtäimellä mutta pidemmänpäälle voi laskea suurimman osan siitä menetetyksi. Voit miettiä mitä tapahtuu kun öljyn viejämaiden kasvava sisäinen kysyntä saavuttaa näiden vähenevän tuotannon?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s