Mitä foodismi on

Foodismi [oma määritelmä]: Uskomus- ja käyttäytymisjärjestelmä, jossa olosuhteiden, etenkin ilman, veden ja ruoan laadun, katsotaan olevan merkityksellisiä ihmisen hyvinvoinnille.

Ruoan osalta hyvinvointia pyritään parantamaan korvaamalla aiemmin nautitut ruoat samankaltaisilla mutta laadukkaammilla, usein myös lisäämällä ruokavalioon superfood-nimellä kulkevia tuotteita, jotka syrjäyttävät ravinneköyhempiä tuotteita.

Superfoodilla tarkoitetaan ruoka-ainetta, jolla tutkimusten mukaan on ylivoimainen ravinnesisältö. Usein nämä ovat olleet arvostettuja jo vuosituhansia terveydelle suotuisten vaikutustensa tähden. Superfoodit sijoittuvat lääkinnällisten yrttien ja ”tavallisen ruoan” välimaastoon. Bioaktiivisten aineiden säilymisen tähden superfoodeja ei kuumenneta yli 40 asteen missään vaiheessa.

Tunnetuimpia superfoodeja ovat kaikki kaakaopavusta valmistetut tuotteet, mm. raakasuklaa, jotkin kuivatut marjat kuten goji-, inka- ja mulperimarjat (kuvassa), eräät kasvien juurista ja hedelmistä valmistetut jauheet, kuten mesquite, maca ja guarana sekä tietyt muut ravinnepitoiset aineet, merilevät, siemenet, siitepöly jne.

– Risto Pietilä

Mainokset
Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Mitä foodismi on

  1. Paluuviite: Dokkarin diggaus « Neljäs näytös

  2. Paluuviite: Mitä foodismista seuraa, 1/N | Silverbankin blogi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s