Markka tulee takaisin – taiteilijana voit olla sinä!

This certifies that there have been deposited in the treasury of the UNITED STATES, FIVE SILVER DOLLARS, payable to the bearer on demand. (Pidetään maailman kauneimpana setelinä.)

Piraattipuolueen eduskuntavaaliehdokas Tuomas Santakallio yhteistyössä Silverbankin kanssa julistaa uuden Suomen Markan hopeasertifikaattien suunnittelukilpailun alkaneeksi. Tehtävänä on suunnitella setelisarja, jota voidaan heti maaliskuusta alkaen käyttää Suomessa uuden vapaaehtoisuuteen perustuvan valuuttajärjestelmän osana.

Kilpailutyöt tulee palauttaa 1.3. mennessä, jotta sertifikaatteja hallinnoiva yhdistys ehditään perustaa ja uusi raha saada kiertoon vielä ennen eduskuntavaaleja. Raha on keskeinen vaaliteema kaikilla puolueilla, mutta käytännössä toimivaa ratkaisua valuuttajärjestelmän ongelmiin en ole tätä ennen kuullut poliittisen järjestelmän taholta ehdotettavan. Pidän päänavausta hyvin merkittävänä askeleena kansakunnan palautumisessa kestävän kehityksen tielle, jopa merkittävämpänä kuin Silverbankin perustamista tai mitään muutakaan koko sinä aikana, kun olen kamppaillut jalometallirahan puolesta.

Sertifikaatteja on kuusi, ja niiden nimellisarvot ovat 1-100 hopeamarkkaa (noin 20-2000 EUR). Uusi hopeamarkka on sama kuin hopeadollari, ja näillä on yhteiset kolikot. Sertifikaatit edustavat Silverbankissa olevaa hopeasäilytystä. Suomessa niille järjestetään toisaalta 1:1 vaihdettavuus hopeakolikoihin, toisaalta osto- ja myyntimahdollisuus suhteessa euroihin.

– Risto Pietilä

Mainokset
Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

4 vastausta artikkeliin: Markka tulee takaisin – taiteilijana voit olla sinä!

 1. Sofia sanoo:

  Hienoa! Nyt vain kaikki (kuva)taiteelliset sielut osallistumaan. 🙂 Olen osallistumassa toivottavasti pian alkavaan opintopiiriin, missä maailmanparantajaporukalla funtsitaan (ehkä jopa koko maailman) talousjärjestelmän muuttamista (ekologisesti ja ekonomisesti) kestävämpään suuntaan. Kestävä rahajärjestelmä on tietenkin olennaisen tärkeä, jotta homma muuten toimisi..

 2. Haetaanko tässä ihan valmiiksi hiottuja ratkaisuja vai kelpuutetaanko myös luonnokset?

 3. Hei!

  Luonnokset myös kelpuutetaan!

  Luonnokset otetaan tasaveroisina tosiaan huomioon, ja saa suunnitella vaikka sen yhden markan setelin! Tietenkin, jos intoa riittää, voi suunnitella koko sarjan! Yksityiskohdat, kuten turvaominaisuudet, tehdään porukalla ja alinhankitaan painotalosta.

  Niitä voi lähettää myös osoitteeseen tuomas.santakallio at piraattipuolue.fi

 4. Ok ok sanoo:

  Tässä olis mun sertufikaatti. Pistäkeehän paremmaksi! C:)

  Veikkaanpa että tää työ voittaa eniten markkoja:

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s