15-30 vuotiaat: vapautuksenne on lähellä!

Astrid tiivisti Silverbankin tiimi-ideologiaa tammikuussa. Henkilöstövalinnan huippuosaajana hän oli löytänyt meidän rekrytoiminnoista jotain logiikkaa, jolla on myös merkittävät yhteiskunnalliset yhtymäkohdat. Tekstissä peräänkuulutettiin mielekästä tekemistä fiksuille nuorille koulutusputken sijaan.

On jo todistettu, että lähellä kolmeakymmentä olevat nuoret ovat kyvykkäitä perustamaan hopeapankin, ja keskimäärin 35-40-vuotiaat rahoittamaan sitä itse tienaamillaan rahoilla. Ikärasismi ei kuitenkaan ole vielä kuollut, ja suuntaamme rohkeasti katseen huipputyyppeihin ikää katsomatta. Tänään neuvottelin taffel-pianomme virityksestä kaverin kanssa, joka oli rakentanut sellaisen vuonna 1951 päättötyönään. (Ko. soitintyypin teollinen valmistus päättyi jo toissa vuosisadalla.) Toisaalta –

ME aiomme olla yhtiö/yhteisö, joka tarjoaa toivon säteen sellaisille ihmisille, jotka lusmuilevat ja lintsaavat koulusta jo lukiossa kun eivät näe siellä mitään mielekästä.

Silloin kun minä kävin lukiota, tarjosi se vielä yleissivistystä tavalla, joka ei ollut täysin redundantti ulkomaailman kanssa. Nykyään en laittaisi lapsiani kouluun, koska he omilleen jätettynä oppivat tehokkaammin. Muista tärkeistä taidoista, kuten vapaaehtoisuuteen perustuvasta sosiaalisuudesta, puhumattakaan.

Olen itse 30, eli vapautus koskee minuakin. Varokaa 🙂

– Risto Pietilä

Advertisements
Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s