Rahateorian kiinnostavuudesta ja sovellus käytäntöön

Eilen oli blogin surkein päivä kävijämäärillä mitaten niin kauas kuin päiväkohtainen tilasto ruudullani ulottui (n. kuukausi). Erityisen harmi on, että tämä tapahtui samana päivänä kun blogissa oli kaikkein kovinta asiaa aikoihin: yksi maailman kaikkein kovimmista – minun mielestäni kovin – taloustieteen professoreista, yli 80-v, ja hänen todella perustava artikkelinsa. Jos USA olisi noudattanut hänen johtamansa, USA:n presidentin nimittämän(!), think tankin ehdotuksia 1980-luvulla, ei nykyistä kriisiä olisi edes tullut!!

Mitä tämä kertoo teistä, hyvät lukijat? Saatte huutia! Tällaisia artikkeleja pitää likettää ja jakaa Facebookissa, Twitterissä, ym. Eikä sellaisia, missä on kahvakuulia ja paljasta pintaa. Ei näitä pelkästään suomentajien iloksi suomenneta.

Toivottavasti eiliset 275 lukijaa edes ymmärsivät artikkelin sisällön ja aikovat panna sen omalla kohdallaan myös täytäntöön. Joskus takavuosina likvidit varani olivat 4000 unssia hopeaa ja muistan laskeneeni, että hopean hinta nousee niin nopeasti, että vaikka tekisin kuinka paljon töitä, niin en ehtisi sillä kartuttaa omaisuutta kuin 7000 unssiin (ennen hopean hinnan pystysuoraa piikkiä), koska hopean hinta tulisi nousemaan niin nopeasti pois alta tehden lisäkartuttamisen yhä vain vaikeammaksi. Toisin kävi – hopean hinta on kylläkin noussut, mutta mahdollisuudet ansaita rahaa ovat nousseet nopeammin mm. sosiaalisen median tuoman lisämarkkinointivivun ansiosta. Kärsijöiksi joutuvat ensisijassa ne, joilla ei ole hopeaa, mutta yhtä hyvin ne, jotka eivät ymmärrä hyödyntää uusia tapoja ansaita rahaa ja keikkuvat edelleen auringonlaskun duuneissa ja suojatyöpaikoissa. Joka yhdistää molemmat, menestyy.

Viikon menestyjä on Associate Partner Matti Karhu, josta tänään sovittujen osakekauppojen johdosta on tullut Silverbankin nuorin partneri. Matin ehdotuksille kannattaa vanhempien rahamiesten kernaasti uhrata hetki ajastaan. Matilla on vielä runsaasti aikaa räjäyttää pankki ja game on kovassa nousussa.

– Risto Pietilä

Mainokset
Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: Rahateorian kiinnostavuudesta ja sovellus käytäntöön

  1. Juho Östman sanoo:

    Artikkelikäännöksen vika oli siinä, että kieli ei ollut idiomaattista suomea. Siitä välittyi, että teksti on käännetty englannista, eikä sellaista ole kiva lukea. Kun tehdään käännöksiä, ei riitä, että lauseet ovat kieliopillisesti oikeita, pitää yrittää myös aistia, miten asiat suomen kielellä ilmaistaan. Sama vika on muuten pitkälti Talouden perusteet -sivuston käännöksissä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s