Silverfood – avoin kutsu

[Ilman kuvaakin moni saattaa arvata (oikein), miltä logo näyttäisi]

Olen ollut foodeilla nyt pari kuukautta. Ensimmäiseksi minut johdatti aiheeseen Partner Iiro Riihimäki, jonka neuvon mukaisesti aloin syömään savea, suolaa ja yrttejä joskus kesällä. Tämä kuuri herkisti minut näkemään alan kirjoituksia, ja yhteisen nettitutun (en enää muista kenen) kautta tutustuin Viidakkomies-Olliin lokakuun lopussa.

Kohta tein ensimmäiset varsinaiset foodiostokset Ruohonjuuresta ja sen jälkeen olen saanut kulumaan varmaan 1000 euroa omaan hyvinvointiin tässä muodossa. Sinä aikana paino on pudonnut noin 3 kiloa (huom: ilman mitään yritystä, syön pikemminkin enemmän kuin tarvitsisi, kun kaikki maistuu niin hyvältä, lisäksi en ole kieltäytynyt mistään ja joskus syönyt säälistäkin munkkeja, joita ei tee edes mieli). Minulla ei ole enää nuhaa, joka oli jatkuva seuralainen niin kauan, kuin jaksan muistaa. On alkanut tehdä mieli urheilua, jota olen joskus harrastanut, mutta en ole viime aikoina voinut polvikipujen vuoksi. Pari päivää sitten juoksin puku päällä ja täysissä toppavarusteissa 2 kilometriä kaupungin kaduilla ihan huvin vuoksi. Mutta suurimmat hyödyt uudesta ruokavaliosta tulevat psyyken, toisin sanoen työkyvyn, alueella.

Työtäni on järjestellä asioita ja palkkani on erilaiset siivut, joita asioiden menestyksellisestä järjestämisestä saa, komissioina, palkkioina, osakkuuksina jne. Olen viime kuukaudet ja etenkin pari viime kuukautta ollut mielestäni kohtuullisen terävässä tilassa järjestelijänä. Silverbankin toiminnan ohjaamisen – jossa on kulunut päivittäistä työaikaa toiminnan aloittamisen jälkeen ehkä keskimäärin pari tuntia – lisäksi olen joten kuten selviytynyt Hopea.fi:n liiketoiminnasta (asiakkailleni anteeksi toimitusviiveet!), keksinyt ja perustanut Silverclubin ja järjestänyt Shasan osakeannin, ja sitten vielä…

Suomen foodiskenessä on kehittämistä. Shasalla on oikea meininki smootiloiden perustamisessa, mutta tuotteiden maahantuonti pitää myös kyetä organisoimaan fiksusti. Laatuun ei tällä hetkellä kiinnitä kukaan valmistaja riittävästi huomiota. Muut kumoon lakaisevaa tuotebrändiä ei myöskään ole.

Minun kaltaisiani kolmekymppisiä pukumiehiä on maassa täysin riittävästi, että foodialan liikevaihdon voi moninkertaistaa ja tuotteiden laadun nostaa uudelle tasolle. Kun olen itse huomannut, että tuotteet parantavat työtehoa ja mahdollistavat (esimerkiksi) ylimääräisen kymppitonnin ansaitsemisen kuukaudessa, on aivan sama, maksaako oma käyttö tonnin vai kaksi. Se on investointi ja sillä se. Ja hyvältä maistuu.

Näin laskien 100 pukumiestä voi ostaa tuotteita miljoonalla vuodessa. Ja jos laatu on kohdallaan, voi katteetkin olla kohdallaan. Etsinkin nyt foodisteja, joilla on palava halu laittaa alan asiat järjestykseen, luoda brändi, johon kelpuutetaan vain parhaat tuote-erät, maistellaan itse joka ikinen ennen pakkausta, pienet pakkauskoot varmistavat tuoreuden, oheissälä, reseptit, koulutus jne. on kunnossa, sanalla sanoen tehdään sama foodeille mitä Silverbank teki sijoitushopealle.

Willing to join? No pistä CV tuleen… no älä ihmeessä, tule sen sijaan klubille 🙂 Ja pian. Luuletko, että tämä juna odottaa yhtään sen kauemmin kuin aikaisemmat?!

– Risto Pietilä

Mainokset
Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

6 vastausta artikkeliin: Silverfood – avoin kutsu

 1. Oletko sattumalta lukenut muuten Mats-Eric Nilssonin kirjat: ”Petos lautasella” ja ”Aitoa ruokaa”?

  Aivan loistavia kirjoja, jotka kertovat nykyruoan- ja ruokavalmisteiden alennustilasta. Siinä kerrotaan mm. miten paljon ja millaisia lisä- maku- täyte ja koostumusaineita elintarvikkeisiin ja ruokiin nykyään lisätään kuluttajia sumuttaen. Nykyisistä kaupoista on miltei mahdotonta saada enää OIKEATA ruokaa, tai OIKEITA ruoan raaka-aineita, koska kaikkiin on sotkettu jos jonkinmoista paskaa joukkoon. Osittain vain siksi, että saadaan kuluttajalta nyhdettyä enemmän rahaa vähemmällä vaivalla, osittain siksi, että tuotteet ovat niin heikkolaatuisia, että ilman ”lisukkeita” kukaan ei niitä pistäisi suuhunsa. Mielikuvilla kusetetaan kuluttajaa ja samalla myydään tyhjänpäiväistä aromilla höystettyä höhhöä lisäainetuotetta.

  Tuon kirjan lukemisen jälkeen silmäni avautuivat todella. Suosittelen ehdottomasti lukemaan ja suosittelemaan muillekin.

 2. Joo, kyllä se on aika silmiä avaavaa, kun huomaa että laadukas ruoka oikeastaan maistuu paremmalta ja toimii paremmin ilman mitään lisäaineita: esimerkiksi luomupossu tuoreeltaan tapettuna, seuraavana päivänä vaan lihat pannulle eikä mitään mausteita, ei suolaa ei pippuria ei natriumglutamaattia. Nammm. (Itse käytän kyllä sekä suolaa että pippuria kun tykkään niistä mutta jotkut vetää ilman, samoin itse kypsennän possunlihan, mutta tuskin se oikeasti sitä tarvitsee, kun kerran kalan, naudan ja lampaan voi syödä raakanakin…)

 3. Jouni Osmala sanoo:

  Jos kiinnostaa maksimitulos minimi panostuksella urheilun suhteen tuossa on kirja jonka kirjoittaja nörtti joka on tehnyt kokeiluja ja testejä itsellään, ja sukulaisillaan ja sen näyte kappale netissä ja tekijän haastattelu mixergy.com:issa vaikuttivat lupaavilta.

  Britti amazoniin ei ole vielä tullut jenkki amazonissa on jo.

  http://www.amazon.co.uk/4-Hour-Body-Uncommon-Incredible-Superhuman/dp/0307704610/ref=pd_sim_b_4

  http://www.amazon.com/4-Hour-Body-Uncommon-Incredible-Superhuman/dp/030746363X/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1293015590&sr=8-1

 4. Jouni Osmala sanoo:

  Mitä porsaaseen tulee, niin eläimistä juuri sika on tauti yhteensopiva elimistöltään meidän kanssa. Kala, nauta ja lammas eivät ole läheskään niin paljon.

 5. Toinen hyvä kirja on Antti Heikkilä: Ravinto ja terveys.

 6. Olli Posti sanoo:

  Loistavan kokonaiskuvan antaa Integrative Nutrition

  Samoin kyllä myös Heikkilä! Mun silmät aukaisi jo vuonna 2003 julkaistu Hyvän olon keittokirja.

  Ja tietenkin Jaakko Halmetojan TedX-luento kannattaa jokaisen hengittävän olennon katsoa:

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s