Silverbank nousee pystyyn 2 – tietojärjestelmän vaiheita

Aika kuluu vauhdilla. Holding-yhtiön perustamisesta tulee tänä sunnuntaina kuluneeksi 153 päivää ja Silvervault OÜ:n 80. Nyt H-hetken alla on paikallaan kertoa myös miten tämä aika on tietojärjestelmän pystyttämisen osalta sujunut.

Alussa oli idea

Ristolla oli jo pidempään ollut idea tehdä hopeasijoittamisesta helpommin lähestyttävää. Risto näki että idean toteuttamiseen tarvitaan muunmuassa verkkopalvelu, joka tuo tarvittavat toiminnot kätevästi ihmisten ulottuville.

Sitten speksi

Kesä-heinäkuussa teimme Kimmon kanssa alustavan vaatimusmäärittelyn, ns. speksin. Tämän päivän itsestäänselvyydet olivat tuolloin hyvinkin utuisia. Tenttasimme Ristoa, pidimme post-it-lappu-talkoita ja piirtelimme käyttöliittymäkuvia. Lisäksi yritystä pystyttäessä moni asia muuttuu matkan varrella. Jos yrittää luoda tyhjästä jotain uutta, prosessi tapaa olla iteratiivinen. Ymmärrys siitä miten järjestelmän pitäisi toimia tarkentui asteittain.

Yhteistyön alku ohjelmistotoimittajan kanssa

Alustavan speksin kanssa pystyimme avaamaan keskustelut haluamamme ohjelmistotoimittajan kanssa. Tarkensimme yhteistyössä speksiä sen verran, että ohjelmoija kykeni hahmottamaan projektin kokonaislaajuuden ja arvioimaan vaaditun työmäärän jollakin tarkkuudella. Molemmat osapuolet näkivät että pyydetty julkaisuaikataulu on haastava. Ohjelmoija aloitti toteutustyön käytännössä heti kun speksi oli riittävällä tasolla. Varsinainen sopimus saatiin molemmille sopivaan muotoon ja allekirjoitettua vasta useampi viikko tämän jälkeen. Iloitsemme tästä luottamuksenosoituksesta meitä kohtaan.

Ensimmäiset versiot & testaaminen

Siitä lähtikin aikamoinen urakka käyntiin. Virolainen ohjelmoijamme on tehnyt pitkiä päiviä ja hyvää jälkeä. Hän tuntui ottavan haastavan aikataulun positiivisena haasteena. Mekin olemme saaneet huhkia: speksiä on tarkennettu uusien avoimien kohtien ilmettyä, liiketoimintaprosessien yksityiskohtiin liittyviä kysymyksiä on ratkottu ja toiminnallisuutta on testattu. Teknisen ylläpidon ja projektin seurannan tehtäviä unohtamatta.

Ensin ohjelmoijan piti pystyttää tekniset ympäristöt ja rakenteet, jotta varsinainen kehitystyö saattoi alkaa. Elokuun puolivälin jälkeen saimme viikoittain nähdä mitä uusia toiminnallisuuksia ohjelmoija oli ennättänyt toteuttaa. Järjestelmän todellinen ulkoasu ja olemus alkoivat konkretisoitua ja niihin on ollut mahdollista vaikuttaa vielä projektin aikana.

Syyskuun loppupuolella saatoimme alkaa testaamaan toiminnallisuutta laajemminkin. Erityisen hauskaa oli että asiasta kiinnostuneet osakkaatkin osallistuivat testaamiseen työtiimin rinnalla. Tämä sopii hyvin verkostomaiseen tiimiajatteluumme ja on kaikin puolin arvokasta. Aktiivisten osakkaiden panos Silverbankin pystyttämisessä on ollut merkittävä.

Ja nyt, H-hetken lähestyessä

Tällä hetkellä kaikki löytämämme virheet SIS:issä on korjattu. Niitä on tunnistettu testiraporteista ja sisäisestä testaamisesta yhteensä 37 kappaletta. Osa virheistä on syntynyt aikaisempien korjaamisesta. Tämä on tyypillistä ohjelmistokehityksessä. Nekin on nyt korjatut, eikä muita virheitä ei ole tiedossa.

Keskiviikkona luotiin erillinen tuotantoympäristö testiympäristön rinnalle. Kaikki 53 tähän astista asiakasta vietiin perjantaina tuotantokantaan. Heidän hopeaomistuksensa odottaa holviin kirjaamista.

Tavoite on että ensi viikon aikana kaikki on ainakin tekniikan puolesta valmista.

– Matilda Smeds

Advertisements
Kategoria(t): Julkistus, Operaatiot, Uncategorized Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: Silverbank nousee pystyyn 2 – tietojärjestelmän vaiheita

  1. Silverbank sanoo:

    Silverbank tiedottaa, että 20 000 AGD siirtäminen holviin ja kirjaaminen tietokantaan on meneillään ja saadaan valmiiksi huomiseen mennessä. Silverbankin noin 69 tähänastista asiakasta saavat tunnuksensa / oikeuden rekisteröityä järjestelmään heti, kun toimitusehdot ovat valmistuneet.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s