Onko sijaa majatalossa?

Varojen sijoittaminen järkevästi nykypäivänä on vaikeaa. Usein sijoitetut varat on ensin lainattu, jotta ne voidaan sijoittaa edelleen. Asunnot ovat tästä mainio esimerkki: ensin otetaan laina, jolla ostetaan kiinteistö tai osake. Moni maksaa lainan korkoina parinkymmenen vuoden laina-ajalla saman summan, joka alkuperäinen lainasumma on ollut.

Toisaalta, miettikäämme termiä sijoittaminen. Sijoittaminen tarkoittaa tavallisesti rahoitusinstrumenttien ostoa, hallussapitoa ja myymistä tarkoituksena tehdä voittoa. Näistä instrumenteista yleisimpiä ovat julkisen kaupankäynnin kohteena oleva pörssinoteeratut osakkeet, mutta sijoituksen kohteena voivat olla myös muun muassa warrantit, rahasto-osuudet, kiinteistöt ja raaka-aineet. Sijoittamisessa keskeistä on tavoiteltava tuotto ja siedettävä riski. Riskiä voidaan pyrkiä hallitsemaan hajauttamalla. (Wikipedia)

Voidaanko siis ajatella että hopeasijoittaminen on sijoittamista sen varsinaisessa merkityksessä? Pitäisikö mieluummin puhua vakuutuksesta? Vakuutus on menettely, jolla pyritään tasaamaan ennalta arvaamattoman riskin toteutumista. Riski voi olla rahan arvon muutos, yleinen laskusuhdanne, työttömyys, sairaus, yms. Vakuutuksen oletetaan olevan voimassa huonoimmassakin tilanteessa. Esimerkiksi eläkevakuutukset ovat vakuuttajalle / sijoittajalle melko huono vaihtoehto rajoitteiden ja kulujen takia.

Silverbank mahdollistaa täysin kuluttoman kuukausittaisen säästämisen tulevaisuuden varalle ilman riskiä siitä, että säästöt menettäisivät arvonsa. Säästöt toimivat yhtälailla vakuutuksena kuin sijoituksena. On oletettavaa, että hopean arvonnousu jatkuu maltillisena, mutta pysyvänä. Katsokaa vaikkapa tämä mielenkiintoinen artikkeli vuodelta 2004, jonka ongelmiin löytyy vastaus Silverbankin palveluista.

Silverbank aloittaa toimintansa 1.11.2010. Te, joiden mielestä markkinoilla on tarvetta uusille tuulille, pysykää kuulolla, kysykää ja kyseenalaistakaa. Ottakaa yhteyttä ja osallistukaa keskusteluun. Onko muukalaiselle sijaa sijoitustuotteiden majatalossa?

– Tony Lemström


Mainokset
Kategoria(t): Uncategorized Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: Onko sijaa majatalossa?

  1. Linkki kultakeskus.com artikkeliin vuodelta 2004 on jostain syystä poistunut, mutta se käsitteli hopeasijoittamisen vaikeutta yksityisen sijoittajan kannalta jonka SilverBank on menestyksellä ratkaissut. Tässä kuitenkin lyhyt tiedonanto samaisesta asiasta. http://www.kultainfo.com/index.php?option=com_content&task=view&id=16&Itemid=35
    Yleensä kannattaa olla sijoittamatta asioihin joita ei ymmärrä, hopeaa on helppo ymmärtää.
    http://www.taloussanomat.fi/ps-saastot/2010/10/07/varo-taalla-hukkaat-rahasi/201013766/262

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s