Hopean likviditeetti Suomessa Silverbankin alettua

Viimeinen viikko on mennyt tiukasti käytännöllisyyksiä miettiessä – miten saadaan nettisivut ja siihen liittyvät asiat kuntoon, videon kässäri tehtiin lopulta sekuntitarkkuudella – ja silti sain palautetta, että se olisi parempi esitettynä 30% nopeutettuna 🙂 ja muutenkin sivulanseeraukseen edes tällä kunnianhimoisuusasteella toteutettuna – luetuimpia alasivuja on luettu noin 900 kertaa – liittyy asioita, joita on etukäteen vaikea hahmottaa, mutta jotka on hetken lyötyä hoidettava – nopeasti.

Mutta eipä unohdeta sitä, miksi Silverbank on olemassa. Asiaa koskeva kirjoitus on ylennetty nettisivujemme vakiosisällöksi, (alaosio Mennyttä ja tulevaa). Olen saanut huolestunutta palautetta siitä, miten Silverbankin tulo vaikuttaa Suomen sijoitushopeamarkkinoihin. Huonot merkit ovat ilmassa, koska olen itse joutunut palvelemaan asiakkaita huonosti. Minkä tosin kilpailijani (Silverbankissa Partner) kertoi kääntäneensä voitoksi, sillä hänen liikevaihtonsa oli lisääntynyt viime viikkoina.

Pidemmällä tähtäimellä en kuitenkaan näe syytä huoleen, sillä Silverbank tuo fyysisen sijoitushopean markkinoille mahdollisuuden, joka aikanaan on kuulunut ainoastaan digitaalisten finanssimarkkinoiden keinovalikoimaan: suojaus (engl. hedging). Suojauksella tarkoitetaan mahdollisuutta, että jälleenmyyjänä, välittäjänä, markkinatakaajana (engl. parempi termi market maker ”markkinantekijä”, koska takaamisen kanssa asialla ei ole tekemistä) toimivan ei tarvitse ottaa positionsa koon vaihteluista aiheutuvaa kurssiriskiä itselleen.

Nyt kuka tahansa, jolla on Silverbankissa hopeatili, voi ryhtyä fyysisen hopean jälleenmyyjäksi t. markkinatakaajaksi. Alkutilanteessa hänellä on joko kolikoita kädessään tai kolikoita Silverbankissa. Aina, kun joku haluaa ostaa tai myydä, hän voi ostaa tai myydä kädessään olevia kolikoita euroja vastaan. Kun noteerauksen aika lähestyy (noteeraus on kello 12 päivällä), hän tekee Silverbankin kanssa toimeksiannon, joka tasaa tilit. Kauppiaan riski hopean kurssimuutoksesta poistuu täysin. Jäljelle ei jää mitään. Zip. Nada.

Kaikki, mitä hän tämän jälkeen rahastaa palkkioina, tulee riskittömästi omaan taskuun. Hopea.fi elelee tällä hetkellä niillä parin prosentin palkkioilla, joita tulee Silverbankin hopean ja Suomessa olevan hopean välittämisestä. Varmasti jatkossa tulee muitakin yrittäjiä, kun kaikki riski on poistunut.

Eilen toteutin Suomessa 10000€ kaupan, joka on kooltaan peruskauraa. En tosin saanut siitä kuin 2% katetta toisin kuin vanhoina hyvinä aikoina. Mutta jos olette yrittäjä, niin ette halveksi 200€ katetta, joka tulee täysin riskittömänä kun pakkaa yhden paketin ja painaa paria nappia! Jotkut lähettelevät työkseen paketteja pienemmänkin katteen perässä.

Ehkä yllä kertomani tuntuu merkityksettömältä. Tai sitten se tuntuu kaukaiselta. Odottakaa vain. Kun Suomessa ei ollut yhtään sijoitushopean myyjää, puheet tällaisesta tuntuivat kaukaisilta. Nyt, 5 vuotta myöhemmin, kuvaamani tilanne on ihan kulman takana ja toteutuu varmasti, kun volyymi kasvaa tarpeeksi suureksi. Katsotaan, kuinka rauhassa kehitys saa tapahtua.

– Risto Pietilä

Advertisements
Kategoria(t): Hopea Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: Hopean likviditeetti Suomessa Silverbankin alettua

  1. Kiinnostaisiko sinua, jos saisit (esim.) 2% täysin varman tuoton siitä, että myyt Suomessa tavaraa ja ostat saman takaisin Virosta samalla hetkellä 2% halvemmalla, tai ostat Suomessa, ja rahat saadaksesi myyt Virosta, kuitenkin 2% kalliimmalla?

    Onko täällä palstalla ketään, joka haluaa vaurastua pienellä, mutta varmalla tuotolla? Tai ei niin pienelläkään – jos edellä mainitun pystyy toistamaan kerran kuussa, tuotto on yli 20% vuodessa. Ilman mitään riskiä.

    (Tuotto on samassa suuruusluokassa kuin partnereiden maahantuonti, johon sisältyy riski, ja osakkaiden markkinatakaus, mikä sekin sisältää vähän riskiä.)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s