Pitäisikö pankkeja nokitella?

Lukiessani millaista pompottelua oli pankkitilin avaaminen virolaiselle yritykselle, sain ajatuksen markkinointi-ideasta: pitäisikö perinteisiä pankkeja ruveta nokittelemaan hustlermaisen fuck you -journalismin hengessä? Siis: Silverbankiahan on keskustelupalstoilla suoraan ja mediassa epäsuorasti epäilty ku$etukseksi. Mitäpä jos käännetään pöytä ympäri: tavalliset pankit ovat kusetusta, ja Silverbank on tullut korjaamaan tilanteen?

Tällaisessa markkinoinnissa on se riski, että se voi osua pahasti omaan nilkkaan. Kilpailijan haukkuminen ei yleensä anna hyvää kuvaa omasta yrityksestä. Ratkaisevaa tässä on suuren yleisön mielipide. Jos suuri yleisö on valmiiksi jotain vastaan, niin piikittely on hyväksyttävää. Esimerkiksi BMW:n ”our hardware runs better without windows” herätti hilpeyttä. Samoin jokainen kaatuileviin Flash-plugineihin ja sekuntitolkulla latautuviin mainosbannereihin kyllästynyt peruskäyttäjä hurraa Applen Steve Jobsin Flash-piikittelyille.

Pankeista ei tarvitse hakemalla hakea lähdemateriaalia piikittelyjournalismia varten:

Let’s pick up a fight! Vaiko eikö? Mitä mieltä on yleisö?

– Vesa Linja-aho

[1] Icesave-korvaukset ovat nykyrahaan muutettuna samaa suuruusluokkaa Suomen Neuvostoliitolle maksamiin sotakorvauksiin verrattuna, mutta Islannin väkiluku on alle kymmenesosa Suomen silloisesta väkiluvusta eikä maassa ole juurikaan valmistavaa teollisuutta. Reilua?

Mainokset
Kategoria(t): Uncategorized Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

3 vastausta artikkeliin: Pitäisikö pankkeja nokitella?

 1. Tony sanoo:

  On normaalia että uusia tulokkaita vieroksutaan kaikilla aloilla. SilverBank on lisäksi liikkeellä täysin uudella konseptilla. Lisäksi markkinoilla on esiintynyt erilaisia kuluttajien petosmarkkinointi yrityksiä. Tässä ympäristössä tulee välttää turhaa provosointia ja osoittaa että SilverBank on vakavasti otettava todellinen vaihtoehto tarjolla olevien sijoitus tuotteiden joukossa.
  /Tony Lemström

 2. Jouni Osmala sanoo:

  Provosoinnin välttämisessä on ehkä olennaista se että normipankit on kuitenkin potenttiaalisia yhteistyökumppaneita. Ja halutessaan varmaan pystyvät tekemään haittaa silverbankille jos on syytä. Ja oikeastaan pankkien johtohenkilöissä ja tiivisti näiden kanssa tekemisissä olevissa tahoissa on potenttiaalisia asiakkaita. Jolloin missään nimessä ei pidä aiheuttaa tilanteita joissa joukko ihmisiä ei voi tulla asiakkaaksi koska se on joko me tai he tilanteeksi kärjistynyt.

 3. Pankkeja ei minunkaan mielestäni tarvitse lähteä nokittelemaan. Media on tällä hetkellä sangen kriittinen pankkeja kohtaan, eli meidän pienellä äänellämme ei ole siinä juuri vaikutusta suuntaan tai toiseen.

  Se, mistä media ei, ennen aivan viime aikoja,
  http://www.facebook.com/?ref=logo#!/photo.php?pid=4872272&id=314794609113&fbid=433963159113
  ole puhunut, on koko rahajärjestelmän pettävä pohja.

  Ei pankit ole erityisesti hyviä tai pahoja, mutta niiden toiminnan perusta on terveen oikeustajun vastainen ja siksi toimilupia ei pitäisi myöntää. Viittaan tällä osittaisreservijärjestelmään, jota usein perustellaan taloudellisella välttämättömyydellä, vaikka se on lisäksi kansantaloudellisesti hyödytön, oikeastaan haitallinen – ellei ihmisten elämää jyrääviä boom-bust -syklejä pidetä hyödyllisinä. Tuohan epävarmuus tulevaisuudesta toki jännitystä 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s