Nettisivujen kehittämispalaveri osa 2

Silverbankin palvelun avaaminen lähestyy ja samalla useiden julkaisuun liittyvien projektien viimeiset deadlinet alkavat vähitellen häämöttää. Tämä näkyy osaltaan myös täällä blogissamme, kun alkukesään verrattuna hieman suurempi osuus kirjoituksista käsittelee ilmoitusluontoisia tai -tyyppisiä asioita. Myös tämä artikkeli on periaatteessa sellainen.

Vajaat kaksi viikkoa sitten kirjoitin nettisivujen kehittämispalaverista, jossa ideoin Kimmon kanssa Silverbankin nettisivujen mahdollista rakennetta. Eilen illalla oli vuorossa toinen nettisivujen kehittämispalaverin, jossa keskityttiin graafisen ulkoasun ideoimiseen ja kehittämiseen. Olimme tiimin kesken tehneet viimeisen puolentoista viikon aikana layout-drafteja siitä, miltä nettisivut voisivat mahdollisesti näyttää (ml. millainen rakenne sivustolla olisi) ja mitä eri elementtejä niissä pitäisi ehdottomasti olla. Näiden perusteella graafikkomme oli tehnyt tyylikkäitä ja tarkkoja design-ehdotuksia sivuista illan palaveriin.

Jotta jonkinasteinen yllätysmomentti kuitenkin säilyy, en raaski liittää kuvaa layout- tai design-drafteista tähän artikkeliin. Näette lopullisen version kuitenkin jo muutaman viikon kuluttua. 🙂

Mainokset
Kategoria(t): Operaatiot Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

5 vastausta artikkeliin: Nettisivujen kehittämispalaveri osa 2

  1. Ärsyttää tuo, että reunat ei ole tasan. Kirjoittajan mielestä niin on kuitenkin parempi, kuin että sananvälit venyisivät. Kuinka on?

  2. Teemu Korpi sanoo:

    Kyllä se luettavampi on silloin, kun silmä pystyy tasavälein hyppimään sanasta toiseen. Myös seuraavan rivin silmä löytää helpommin, kun ne ovat eri pituisia. Eri kokoinen sanaväli on kaikista huonoin ratkaisu, tavutus olisi paras.

  3. Wau, tuo viimeisin on hieno. Unohduin lukemaan (ja on vieläkin kesken) enkä siksi tullut kiittämään ajoissa. Varmasti tulee hyödynnettyä nettisivujemme teossa.

  4. Teemu Korpi sanoo:

    Luettavuustestejä on tehty ahkerasti muistaakseni 70-luvulla sanomalehtimaailmassa, jolloin etsittiin optimaalisinta palstan leveyttä, eli rivin pituutta, sanaväliä, kirjainväliä, riviväliä, x-korkeutta jne. Nykyinen tietämys näistä asioista perustuu pitkälti niihin tuloksiin ja lukutottumukset on muokkaantunut sen mukaan, mitä sieltä lähtien on tehty tekstin latomisen suhteen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s