Holvi

Holviin on viitattu kirjoituksissamme melko vähän. Aikanaan määrittelimme sen aiheeksi, jota yleinen avoimuuslinja ei täysin koske. Turvallisuutta ei sovi vaarantaa – se ei ole asiakkaiden etujen mukaista. Nyt raotamme verhoa vähän:

Oman holviratkaisun etsintä on loppusuoralla ja olemme saaneet viimeisetkin tarjoukset.  Lähiviikkoina käymme niitä vielä yksityiskohtaisesti läpi ja varmistamme turvallisuusjärjestelyt. Meillä on kolme erilaista, hyvää vaihtoehtoa, joista harkitsemme tilanteeseen parhaiten sopivan.

Kilpailijat eivät tyypillisesti paljasta holviensa sijainnista ja turvallisuusjärjestelyistä juuri mitään. Olen itsekin suominut tällaisia toimijoita aika säälimättömästi: ”Viime vuosina on avautunut ETF:n kaltaisia Internetissä toimivia palveluja, jotka omistavat fyysistä metallia ja tarjoavat jopa asiakkaille mahdollisuuden ottaa toimituksen tiettyjen ehtojen täyttyessä. Tällaisia ovat muun muassa e-gold, GoldMoney ja BullionVault. Kaupankäynti on helpompaa ja edullisempaa kuin itse omistetun fyysisen metallin kohdalla ja järkevä vuosikulu hallinnoinnista ja vakuutuksesta on 1% tai vähän yli. Jokaisen on kuitenkin itse harkittava, luottaako hän yhtiöiden lupauksiin todellisesta metallista ja turvallisuudesta. Tosiasia kuitenkin on, että todellisen kriisin oloissa näistä ulkomailla toimivista yhtiöistä voi olla vaikea saada mitään ulos – rahaa tai metallia.” (lainaus Sijoitushopea Suomessa 2010 s. 58.)

On aika ironista, että joudun vain vuosi edellä kirjoittamani jälkeen selittämään, miksi suomalaisen yhtäkkiä kannattaakin ostaa hopeaa ulkomailla toimivasta säilytyspalvelusta. Tutkitaan Silverbankia suhteessa siteerauksen tuntomerkkeihin:

  1. Silverbankista asiakas voi aina ottaa toimituksen, riippumatta omistuksensa suuruudesta tai pienuudesta tai mistään muustakaan seikasta. Toimituksen antaminen voi estyä vain force majeuren (sota, kapina, luonnonilmiö, viranomaisen toimi) johdosta.
  2. Kaupankäynti ei maksa mitään ja sen voi tehdä netissä, eli se on todellakin helpompaa ja halvempaa kuin fyysisellä.
  3. Järkevä vuosikulu on ehkä 1%, mutta Silverbank tarjoaa ainakin kaksi ensimmäistä vuotta säilytyksen 0% kustannuksin.
  4. Viime kädessä asiakkaiden luottamus siihen, että heidän omaisuutensa on turvassa ja saatavissa takaisin, on Silverbankin tietysti ansaittava. Emme aio tehdä tästä juupas-eipäs -väittelyä vaan lyödä asiakassopimuksessa faktat pöytään ja kunnioittaa asiakkaan päätöstä joko uskoa jalometallinsa meidän holviin taikka pitää ne jossain muualla.

– Risto Pietilä

Mainokset
Kategoria(t): Operaatiot Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s