Silverbankin 1.11. lukien tarjoamat palvelut

Silverbank (Silvervault OÜ) on virolainen yhtiö, joka tarjoaa Virossa Internetin välityksellä eurooppalaisille asiakkailleen seuraavat palvelut:

1. OSTO. Asiakas ostaa hopeaa maksamalla haluamansa rahasumman (max. 5000€/päivä) Silverbankin pankkitilille. Silverbank myy asiakkaalle hopean ja se kirjataan päivän päättyessä asiakkaan omistustilille. [Omistustili on asiakkaan omaisuudesta SIS-tietojärjestelmässä pidetty kirjanpito. Omistustilien saldot eivät ole Silverbankin vastuita, vaan asiakkaan rasitteetonta omaisuutta, jota säilytetään koskemattomana.]

2. NOSTO. Asiakas myy hopeaa määräämällä, kuinka paljon rahaa haluaa kaupan tuloksena saada (max 5000€). Silverbank laskee, kuinka paljon hopeaa asiakkaan on omistustililtään myytävä, ostaa hopean ja tilittää kauppahinnan asiakkaan pankkitilille.

3. PIKANOSTO. Muuten sama kuin nosto, mutta palvelupyyntö tehdään nopeuden varmistamiseksi tekstiviestillä, limiitti on pienempi, ja rahat maksetaan niin nopeasti kuin pystytään. Speksin mukaan rahojen pitäisi olla perillä 10 minuutissa, jos suomalaisen asiakkaan tili on OP:ssa, Sammossa tai Nordeassa.

4. NOUTO. Asiakas tulee hakemaan omistustilillään olevan hopean sen säilytyspaikasta Tallinnasta, ilman kustannuksia tai määrärajoituksia.

Silverbankissa säilytettävä hopea on AGD-sijoitushopeaa, joka on maailman yleisin ja myös Suomen suosituin sijoitushopean laji. Omaan säilytykseen noudetut kolikot ovat likvidejä Suomessa, jossa Hopea.fi on jo vuosia noteerannut niille hintaa.

Silverbankissa hopeakaupat toteutuvat kerran päivässä laskettavalla hinnalla, joka on sama ostajille ja myyjille. Hintaan vaikuttavat AGD-sijoitushopean hintataso USA:ssa (josta kolikot ovat peräisin) sekä asiakkaiden kysyntä ja tarjonta.

Silverbank ei ole sijoituspalveluyritys, koska Sijoituspalveluyrityksistä annetun lain mukaan nämä käyvät kauppaa lain 4 § määritellyillä rahoitusvälineillä, joilla Silverbank ei käy kauppaa. Finanssialan keskusliitto taas on määritellyt 16 pankkien tarjoamaa palvelua. Mikään niistä ei liity Silverbankin yllä kuvattuihin neljään palveluun. Silverbank ei siis  harjoita laissa tarkoitettua pankkitoimintaa. Silverbank ei ole pankki.

Lisätietoa siitä, mikä Silverbank on, löytää toistaiseksi parhaiten tästä blogista. Kirjoituksia voi etsiä mm. klikkaamalla oikealla olevia hakusanapilven sanoja.

– Risto Pietilä

Mainokset
Kategoria(t): Operaatiot Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: Silverbankin 1.11. lukien tarjoamat palvelut

  1. Silverbank sanoo:

    Silverbank testaa uuden Gravatarinsa toimivuutta. Jos kaikki on kunnossa, tämän viestin kirjoittajana pitäisi näkyä Silverbankin tyylikäs logo.

    Kiitos vielä näin virallisesti kaikille, jotka tekivät mahdolliseksi eilisen julkisuuden! Enää 7 viikkoa ja pääsemme oikeasti aloittamaan yllä kuvatun palvelun tarjoamisen!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s