Silverbank Helsingin Sanomissa

Viime päivinä hopean hinta maailmanmarkkinoilla on taas noussut ennätyslukemiin. Unssin futuuri maksaa 15,45 euroa, mikä on 51% enemmän kuin viime vuonna samaan aikaan. Myös kullan hinta on noussut, 40% vuodessa. Hopea.fi:n, Ikihopean ja Eesti Investeerimishõben vuosikausien kokemuksen sijoitushopeamarkkinoista yhdistävä Silverbank pääsee aloittamaan hopean myynnin asiakkailleen suunnitelman mukaisesti 1.11.2010.

Silverbank on ollut esillä sosiaalisessa mediassa (Twitter, Facebook) jo viikkokaupalla, ja nyt perinteinen mediakin on noteerannut meidät. Helsingin Sanomat 7.9.2010 kirjoittaa printtiversiossa ”Finanssivalvoja tutkii Silverbankin toimintaa”. Nettiuutisessa otsikko on vähemmän raflaava: ”Hopeakolikoiden talletuspalvelu epäilyttää pankkivalvojaa”.

Hauskinta on, että Finanssivalvonta ei ole ollut meihin vielä yhteydessä, vaan ainoastaan kertoo valtakunnan ykkösmediassa aikovansa tehdä niin. Haiskahtaa siltä, että valvoja kuuli asiasta ensimmäistä kertaa Hesarin tutkivalta journalistilta :-).

Finanssivalvojan viranomaisen perustelut pankki-sanan käytöstä tuntuvat mielenkiintoisilta. Silverbank ei ole  pankki sanan perinteisessä merkityksessä, koska emme säilytä asiakkaan rahaa emmekä lainaa sitä eteenpäin.  Myymme hopeaa ja säilytämme myydyn hopean asiakkaan nimissä, tai vaihtoehtoisesti asiakas voi hakea sen itselleen. Enemmän kuin liikepankkeihin, toimintamme rinnastuu kuvapankkiin tai spermapankkiin, joita Finanssivalvoja ei ole lähestynyt selvityspyynnöin.

– Vesa Linja-aho

Mediakontaktit (lisätty 08:10):
Vesa Linja-aho, public relations, +358451293445, vesa@linja-aho.fi
Erki Selling, hallituksen pj, +37253225397, erki@unicjob.ee
Risto Pietilä, h-neuvoston pj, +358503235950, hopea@hopea.fi

Advertisements
Kategoria(t): Hopea, Uncategorized Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

16 vastausta artikkeliin: Silverbank Helsingin Sanomissa

 1. Olisipa juttu tehty hiukan myöhemmin. Silverbankin nettisivut avaavat reilun kuukauden kuluttua, ja konsepti käy niistä selkeästi ilmi. Talletamme hopeaa, joka on juridisesti asiakkaan omistuksessa. Emme esim. luotota.

  Liiketoimintamalli on kyllä kuvattu bloggauksissakin, löytyy esim. avainsanoista oikealla.

  Olkaa yhteyksissä, jos mikään mietityttää. Me olemme avoimia.

 2. Hei kaikki,

  HS:n juttu sivulla B 3 oli hyvä ja asiallisesti kirjoitettu. On mukavaa saada julkisuutta!

  Erki oli kuitenkin hämmästynyt siitä, että minkään maan finanssivalvonta ei ollut ollut yhteydessä Silverbankiin eikä häneen. Erki soitti HS:ssä haastatellulle Erkki Kontkaselle, joka oli kuulemma vaikuttanut hiukan huvittuneelta uutisen sävystä.

  Kontkanen kuitenkin vahvisti tiedon, että lähiviikkoina Silverbankilta aiotaan pyytää selvitystä sanan ”pankki” käytöstä sekä eräästä toisesta toimintakonseptiin liittyvästä asiasta. Kontkanen kertoi, että Silverbankia ei ole tähän mennessä lainkaan tutkittu ja että myöskään hänellä itsellään ei ole toiminnasta käsitystä.

  Koska Silverbank on virolainen yhtiö, jolla on toimintaa ainoastaan Virossa, sitä valvovat Viron viranomaiset.

 3. Hienoa, että Silverbank saa myös suuren yleisön huomiota ihan Hesarissa asti. Ihan loistavaa nähdä miten nopeasti – ja hyvin- reagoitte kirjoitteluun ja Riston kommentit Hesarissa olivat asiallisia.
  Olen vähän tutustunut konseptiinne ja tavannut johtoryhmänne. Enpä ole ennen nähnyt noin avointa ja keskustelevaa johtoryhmää. Olette läpinäkyviä kaikessa mitä teette, avoimia kysymyksille Twitterissä ja Facebookissa, myönnätte virheenne (wikipedia)—> näin luottamus syntyy.
  Peukkua Silverbankille. Tuskin maltan odottaa, että pääsen näkemään kuvia ensimmäisistä pankkiholviin tutustuvista asiakkaista. Toivottavasti viranomaiset ei kiusaa liikaa.

  100% luottamuksella,

  Kristiina

 4. Tommi Vainikainen sanoo:

  Kauppalehti kirjoittaa myös aiheesta otsikolla Fivalta jo muutamia pankkinimen käyttökieltoja:

  http://www.kauppalehti.fi/5/i/talous/uutiset/etusivu/uutinen.jsp?oid=20100917115

  Kauppalehden mukaan vertaus kuva- tai spermapankkiin on ”viisastelua”.

  • Silverbank sanoo:

   Kaikki viranomaisten lähettämät tiedustelut selvitetään asiaankuuluvassa järjestyksessä. Emme halua antaa vaikutelmaa viisastelusta, mikä tosiaan on Kauppalehden artikkelin viestittämä sävy. HS:n artikkeli ei ollut sikäli täydellinen, että se (etenkin paperilehden otsikointi) antoi ymmärtää Fivan tutkivan Silverbankia. Kuitenkaan Fivan mukaan näin ei ole.

   • Silverbank sanoo:

    Fivalta on nyt, noin viikkoa myöhemmin, saatu selvityspyyntö. Olemme jättäneet selvityspyynnön lainoppineiden tulkittavaksi, jotta voimme paremmin muodostaa kannan siihen. Asiasta tiedotetaan lisää välittömästi viimeistään kun päätöksiä syntyy.

 5. Mikko sanoo:

  Fiva pistäköön ”pankit” järjestykseen. On sieltä kuritettu isokenkäisempien firmoja. Harrastelijamaisuus paistaa Silverbankista läpi. Hopean kiilto on sokaissut silmät?

  Tulee hakemattakin mieleen nanokemia ja Wincapita.

 6. On isokenkäisempiäkin valvottu – ja niinhän sen pitää mennäkin. Harrastelijamaisuudesta en näiden herrojen ja leidien kohdalla puhuisi, sen sijaan raikkaasta asenteesta, ”out of the box”, yritys 2.0, joka ei piiloudu finanssiväen pönäkän habituksen taakse.

  • Mikko sanoo:

   Alku ei lupaa hyvää. Missä uskottavuus? Sijoituspalveluyrittäjät eivät tiedä, että pankkitoiminta on luvanvaraista. Hoh-hoijaa.

   Onko tässä sama hopea.fi-kaveri takana, joka väitti, ettei Suomessa myydystä hopeasta peritä mitään (arvonlisä-)veroa?

   Luottamukseen perustuva sijoituspalvelu onkin hyvä aloittaa haukkumalla vallitseva koulutus- ja rahajärjestelmä ja valvova viranomainen. Suorastaan raikas asenne.

 7. Hei, nyt kuuluu kummia! Hesarin keskustelupalstalla on artikkelin kommentointi estetty! Tämä ei ole kovin yleistä Hesarille – jos katsoo esim. Talous-keskustelun etusivua
  http://www.hs.fi/keskustelu/forum.jspa?sourceStart=40&forumID=15&start=0
  , on ensimmäisen 100 aiheen joukossa vain kaksi aihetta, joista keskustelu on kielletty:
  – Silverbank
  – Länsimaiden talous on pyramidihuijaus

  Toivottavasti kommentointikielto ei nyt sentään sensuuriin perustu 😮
  Toistaiseksi sivuilla on minun kirjoittamani kommentit, mukaan lukien linkki tähän blogiin. Niiden säilyttäminen olisi HS:ltä reiluuden osoitus, jotta kiinnostuneet tietävät, missä keskustelua voi jatkaa.

  Olen tehnyt sähköpostitse kyselyn, mitkä tekijät johtivat kommenttikieltoon ja voiko sen poistaa. Postaan sitten kun saan vastauksen.

 8. Joni Kröger sanoo:

  Ohessa mainio esitelmä Ristolta. http://vimeo.com/11018684

 9. HS pistää vielä suuremman paukun. Eihän niillä taida ollakaan tarkoitus kritisoida meitä vaan kaataa pankit ja siksi toivovat, että me vaihtaisimme nimeä ettemme sotkeentuisi ”valtavaan pyramidipeliin”, jota rahajärjestelmäksi kutsutaan:

  http://www.facebook.com/?ref=logo#!/photo.php?pid=4872272&id=314794609113&fbid=433963159113

  Vertaa oma tekstini aiheesta parin vuoden takaa:

  http://hopea.fi/palvelumme/hopea-maksuvalineeksi/

  ”Tämänkaltaista järjestelmää kutsutaan nimellä Ponzi-huijaus, ja sitä käytetään mm. WinCapita -tyyppisissä vedätyksissä sekä kiertokirjeissä. Laillistettu se on vain maailman raha- ja pankkijärjestelmän perustana. Tämä laillistus ei kuitenkaan tee sitä yhtään hyväksyttävämmäksi tai vähemmän vaaralliseksi siihen osalliseksi pakotetuille tai ryhtyneille.”

  • Tuosta voisi tehdä kokonaan oman blogikirjoituksen.

   • Lähetin n. 11:15 seuraavan uuden keskustelunavauksen HS.fi keskusteluun. Pistetään laatukeskustelu pystyyn sitten kun se ilmestyy listalle 🙂 :

    Marko Junkkari otsikoi taloussivujen alanurkan kirjoituksensa sijoituspalveluyhtiö Eufexin sijoitusjohtajaa, KTT Anders Ekholmia siteeraten. Monissa lehdissä on lukijalle jo väläytelty tätä asiaa pinnallisissa artikkeleissa, mutta Junkkarin kaltaiseen selkeyteen ei Kauppalehti ole vielä päässyt.

    Junkkari esittelee rahan synnyn [i]hyödykerahasta jalometallirahaan[/i] (vapaiden markkinoiden vallitessa hopea ja kulta ovat syrjäyttäneet muut mahdolliset hyödykkeet rahan asemasta), tästä edelleen [b]edustavaan rahaan[/b], mikä tarkoittaa, että valuutta on vaihdettavissa johonkin – 1900-luvulla yleensä kultaan – kiinteällä kurssilla.

    [i]Fiat-raha[/i] ei ole irvailua aikaisemmin sähkövioista kärsinyttä automerkkiä kohtaan vaan viittaa latinankieliseen termiin [i]fiat[/i], ”olkoon niin”. Siinä esivalta määrää markkinoiden puolesta, mitä tulee käyttää maksuvälineenä, ja säätelee sen arvoa. Keksintö on vanha, mutta aikaisemmin ei koskaan ole vallinnut olosuhteet, jossa yksi valtio tai valtapiiri pystyisi alistamaan koko maailman käyttämään fiat-rahaansa. Aikaisemmin fiat-rahan elinkaari oli hyvin lyhyt, koska siihen kiinteästi liittyvä inflaatio sai kansalaiset pakenemaan muiden maiden jalometallikantaisiin valuuttoihin tai itse metalliin.

    ”’Valtion määräys rahan vaihdettavuudesta on tyhjä lupaus’, Ekholm sanoo.” ”Koko nykyinen rahajärjestelmä on siis ainoastaan uskon asia”, Junkkari täydentää. Kirjoitus päättyy toteamukseen, että ”pyramidipelit romahtavat aina lopulta”. Kiitän HS:ia hyvästä artikkelista, toivoen, että se saataisiin myös verkkolehteen.

 10. Spermapankki taisi olla harkitsematon vertaus, näköjään sperman kanssa ilman valtion lupaa pelaaminen on sekin kiellettyä, ainakin Britanniassa:
  http://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/101397-miehet-tienasivat-300-000-euroa-spermalla-%E2%80%93-%E2%80%9Dlaitonta%E2%80%9D

  ”Nyt miehet vastaavat oikeudessa laittomasta bisneksestään, sillä sperman luovuttamiseen tarvitaan erillinen lupa.”

  ……………………………………..________
  ………………………………,.-‘”……………….”~.,
  ………………………..,.-”……………………………..“-.,
  …………………….,/………………………………………..”:,
  …………………,?………………………………………………\,
  ………………./…………………………………………………..,}
  ……………../………………………………………………,:`^`..}
  ……………/……………………………………………,:”………/
  …………..?…..__…………………………………..:`………../
  …………./__.(…..“~-,_…………………………,:`………./
  ………../(_….”~,_……..“~,_………………..,:`…….._/
  ……….{.._$;_……”=,_…….“-,_…….,.-~-,},.~”;/….}
  ………..((…..*~_…….”=-._……“;,,./`…./”…………../
  …,,,___.\`~,……“~.,………………..`…..}…………../
  …………(….`=-,,…….`……………………(……;_,,-”
  …………/.`~,……`-………………………….\……/\
  ………….\`~.*-,……………………………….|,./…..\,__
  ,,_……….}.>-._\……………………………..|…………..`=~-,
  …..`=~-,_\_……`\,……………………………\
  ……………….`=~-,,.\,………………………….\
  …………………………..`:,,………………………`\…………..__
  ……………………………….`=-,……………….,%`>–==”
  …………………………………._\……….._,-%…….`\
  ……………………………..,<`.._|_,-&”…………….`\

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s