Lähtöpassit Wikipediasta

Moni pieni yritys haluaisi mielellään itsestään artikkelin Wikipediaan ainakin kahdesta syystä. Ensimmäinen syy on, että Wikipedian artikkelit ovat erittäin korkealla Googlen hakutuloksissa. Toinen syy on se, että Wikipedia on monelle arvostettu tiedonhakulähde – ”jos firmasta on artikkeli Wikipediassa, se on ainakin olemassa oleva firma”. Jos firma on puuhannut jotain hämärää, siitäkin on todennäköisesti maininta Wikipediassa. Kolmas asia, jolla voi olla vaikutusta, on tietenkin Wikipedian ilmaisuus.

Myös Silverbank teki lyhyen visiitin Wikipediaan. Yleensä uudet firmat poistetaan sieltä varsin nopeasti. Esimerkiksi Fruugo sai aikanaan lähtöpassit. Nyt Fruugo saattaisi olla artikkelin arvoinen (ainakin medianäkyvyyden perusteella), mutta kukaan ei ole toistaiksi sitä sinne mennyt uudestaan lisäämään. Myös Silverbank sai lähtöpassit Wikipediasta lyhyen keskustelun jälkeen:

Epämerkittävä: Merkittävyyskeskustelu ei tuottanut tulosta. Pankkia ei vielä perustettu, joten palataan asiaan joskus paljon myöhemmin.

Wikipedia on tietosanakirja, ei webhotelli eikä sekalainen kokoelma tietoa. Siksi jokaisesta suomalaisyrityksestä ei haluta artikkelia Wikipediaan. Puhutaan merkittävyyskynnyksen ylittämisestä, aivan kuten mediassa puhutaan uutiskynnyksen ylittymisestä. Ehkä sitten, kun suomenkielisessä Wikipediassa on miljoona artikkelia, mukaan pääsevät myös lähi-Alepani, paikallinen lähiökuppila – ja Silverbankin kaltaiset startup-yritykset.

Poisto oli perusteltu (vaikka ”oman firman” poistaminen tietenkin vähän harmittaa), koska Silverbank ei vielä tarjoa palveluita kaikille, joten se ei ole toistaiseksi tavalliselle tietosanakirjan lukijalle merkittävä. Lisäksi yritys ei ole vielä ollut esillä mediassa, joten merkittävyyskynnys ei ylittynyt senkään puolesta. Palataan siis asiaan myöhemmin :-).

– Vesa Linja-aho

p. s.  Päivän pilkunviilaus: poistoperusteluissa on virhe. Silverbank on kyllä perustettu, mutta sitä ei ole avattu suurelle yleisölle.

Mainokset
Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s