Café Jugend 29.8.2010

Tässä pikaiset mietteet eiliseltä – partnerilaisuudestamme klo 12-15 sekä Ladywebbi Oy:n verkostoitumistilaisuudesta 15-18. Jatkoista saa laittaa kommenttia alle.

Partneritilaisuuden tavoitteita olivat osakemyynnin menestyksen juhlistaminen, tämän myötä laajentuneen tiimin verkostoituminen sekä ydintiimin arjen valottaminen partnereille ja osakkaille. Silverbankin keskeisenä toiminta-ajatuksenahan on, että partnerit ja osakkaat halutaan mukaan tekemiseen ja advisor-rooleihin. Tavoitteenamme oli ymmärtää nyt puolin ja toisin paremmin, miten.

Risto valotti fläpillä SB-EIH-HH-hopea.fi vallan nelijakoa. Erkki kertoi Viron kuulumiset – mitä Silverbank on tehnyt ja aikoo tehdä operaatioiden saralla, mm. holvin sopimukset ja vakuutukset sekä operaattorin palkkaus ja koulutus. Matilda kertoi Silverbank Information Systemin vaiheista ja innosti meidät testaajiksi alustavassa aikahaarukassa 15.10.-31.10. Minä esitin kokonaiskuvan meidän workstreameista, keskittyen viestintään/markkinointiin jossa kliimaksi on tulossa lokakuun aikana, jolloin avataan Facebook-sivut ja varsinainen nettisivusto kokonaisuudessaan.  Odotamme marraskuun ensimmäistä, jolloin palvelu virallisesti käynnistyy, kuin kuuta nousevaa.

Maahantuontityöpajassa partnerit (exclusively) näkivät demon siitä, kuinka paperiraha ja hopeadollarit liikkuvat partnerien, Silverbankin, EIH:n ja asiakkaan välillä markkinatakausjärjestelyissä. Ns. tulevaisuustyöpajassa tiimiläiset tutustuivat toisiinsa, harjoittelivat Silverbankin hissipuheita, ideoivat Frequently Asked Questions –osiota nettisivulle sekä ilmoittautuivat bloggaajiksi ja testaajiksi.

Verkostoitumistilaisuuden avasi kukitettu Eve. Tavoitteena oli käydä kavereiden kanssa syömässä, yhdistää eri taustoista tulevia ihmisiä, kerätä rahaa Icehearts–toimintamallin tukemiseen sekä testauttaa Silverbankin katu-uskottavuutta yleisöllä, joka ei oletusarvoisesti ole kiinnostunut jalometallisijoittamisesta. Meidän iso haaste on saada ihmiset ottamaan Silverbank jonain täysin tavallisena juttuna, vähän niikuin tili Nordeassa, ei yhtään sen sijoitusfriikimpänä tai ennakkoperehtymistä vaativana. Sitähän se oikeasti on mutta voi meitä insinöörejä kun saisimme sen vielä yksinkertaisemmin ilmaistua 😉

Risto näytti alkuun videon ja kertoi rahan synnyn ja Silverbankin tarinan. Esityksestä piti jäädä mieleen kolme asiaa. Yleisöstä kysyttiin, elääkö Silverbank tosiaan pikanoston 3 euron korvauksilla, jos kerran asiakas ei maksa muusta. Kysyjä vinkattiin ajanpuutteen vuoksi meidän blogiin – esimerkiksi artikkeli bisnesmallistamme, erityisesti sen toiseksi viimeinen kappale, on sopiva vastaamaan kysymykseen.

Teemu Vartiamäki perusteli meille, miksi Iceheartsissa kaikki pelaa, ihan oikeesti. Icehearts on enemmän kuin urheilujoukkue. Icehearts on toimintamalli, joka on kehitetty ennaltaehkäisemään syrjäytymistä ja edistämään hyvinvointia. Icehearts on työväline ja yhteistyökumppani kunnan peruspalveluille. Mieleen jäi se, että aikuisuus ei ole rooli, vaan aitoa ja sitoutunutta läsnäoloa. Eräässä joukkueessa oli saanut olla mukana poika, joka oli kahdeksan ensimmäisen vuoden aikana häirinnyt joka harjoitusta ja aktiviteettia. Kahdeksan vuoden jälkeen pojan käytös oli alkanut muuttua, ja hän oli alkanut hyväksyä oikeutensa olla mukana siinä missä muutkin ja katsoa silmiin. Ala-asteikäisten ikäluokasta arvioidaan, että 4-6%:lla on tunne- ja käytöshäiriöitä, ja nämä aiheuttavat myöhemmässä vaiheessa 25-50% ikäluokan tekemistä rikoksista. 12 hengen Icehearts-joukkueen pojista kaikki olivat täysi-ikäisiksi tultuaan opiskelemassa tai töissä. Puheenvuoro silminnähden kosketti yleisöä, ja lähdimme kilpailemaan siitä, kuinka paljon saamme osallistuttua rahallisesti näihin geimeihin maksamalla saamastamme hopeakirjasta vapaavalintaisen summan.

Café Jugendin buffet’n lihapyörykät, muusi ja pannukakku tarjosivat erinomaisen ympäristön verkostoitumiseen pikkupöydissä.

Viimeisenä puheenvuorona oli Petri I. Salosen sosiaalisen median kuulumiset USA:sta. Minä jouduin hoitamaan muita velvollisuuksia esityksen aikana. Kuulopuheiden perusteella se oli ’tosi hyvä’ ja inspiroiva.

Summa summarum, meillä oli kivaa ja verkostoidutaan toistekin. Vaikka arki-iltana vaihteeksi?

-Astrid Pietilä

Advertisements
Kategoria(t): Rahoituskierros, Tiimi. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

3 vastausta artikkeliin: Café Jugend 29.8.2010

 1. Kiitos Astrid yleiskuvasta,

  Päivä oli tosiaan tapahtumarikas. Minulla jatkui flunssa, mutta olin silti kolmessa eri puhevuorossa, ja hoidettavahan ne oli… Ehkä siksi kommentoin vasta nyt 14:15 🙂

  Erityiskiitokset päivän onnistumisesta kuuluvat:
  – Pääjärjestäjille Astridille ja LadyWebille (Eve Holopainen);
  – Pääpuhujalle Petri I. Saloselle;
  – Silverbankin mahtaville partnereille. Siinä työpajassa minulle tuli lopullinen luottamus siihen, että maahantuonnin rahoitus, viimeinen haastava tekijä ennen kuin voimme aloittaa toiminnan, tulee järjestymään kaikille osapuolille tuottoisalla tavalla.

 2. Janne Hanka sanoo:

  Hieno tilaisuus kaiken kaikkiaan. Icehearts ja Petrin some puheet jäivät kyllä mieleen + kiitokset Ristolle! Harmi että aikaa oli rajallisesti, kun olisi ehtinyt enemmänkin keskustelemaan SB:hen toimintaan ja markkinointiin liittyvistä asioista.

  Mieleeni jäi eräs kommentti palvelun läpinäkyvyydestä (=luotettavuudesta) asiakkaille. Itselle tuli mieleen että SB:n nettisivuille voisi saada näkyviin pankin tase missä:
  x = SB:n holvissa olevien hopeadollarien määrä ajanhetkellä t
  y = SB:n talletusten määrä(=kuinka paljon SB on velkaa asiakkailleen) ajanhetkellä t
  Kunhan suhde x/y>=1 on tosi, niin taseen voidaan todeta olevan positiivinen. +Tarvittaessa tallettajien valitsema luottomies z voisi käydä tarkastamassa että SB:n holvissa todellakin on x määrä hopeadollareita.

  Seuraava kokousta odotellessa.

 3. Silverbank sanoo:

  No tottahan tuommoinen laitetaan. Tosin emme haluaisi käyttää termiä ”velka” sellaisesta suhteesta, jossa velkaa ei ole. Asiakkaat ostavat hopean sillä hetkellä kun maksavat rahat sisään. Rahat siirtyvät Silverbankin omaisuudeksi ja hopea asiakkaan. Tästä syystä puhumme ”omistustilistä” erotuksena pankkitiliin, joka on pankin velkaa asiakkailleen.

  Tallettajien mahdollisuus tehdä tilintarkastuksia holviin on ominaisuus, jonka todella mielellämme toteuttaisimme. Se ei ole mahdollinen kaiken tyyppisissä holveissa, mutta painaa kyllä yhtenä valintakriteerinä. Sunnuntain tilaisuudesta jäi ehkä tärkeimpänä mieleen se, että asiakkaille on ensiarvoista ymmärtää, missä heidän hopeaansa säilytetään. Toivottavasti pystymme neuvottelemaan ratkaisun, jonka turvallisuus on niin pomminvarma, että sijainnin paljastaminen ei saata toimintaa alttiiksi riskille.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s