Päivä perustajan elämässä – Kuinka Silverbankia johdetaan?

Vaikka eilen kerroin, että monessa mielessä olemme edistyneet valtavan nopeasti, kaikilla alueilla nopea eteneminen ei ole mahdollista tai toivottavaa. Strateginen johtovastuu Silverbankissa on edelleen pitkälti minun harteillani.

En ole ollenkaan mustasukkainen roolista, mutta realistina ymmärrän, että näihin saappaisiin kasvaminen käy hitaasti. Sijoitushopean ymmärtäminen syvällisesti, jotta voi ohjailla koko toimialan kehitystä, on pitkän opiskelun takana. Tähän ryhtyminen taas on tietysti järkevää vain silloin, jos odotettavissa oleva kompensaatio maksaa vaivan. Minulla tuotto-odotus oli kohdallaan – ja ex-yrittäjänä ja ikiopiskelijana en sitäpaitsi olisi varmaan saanut muualta kiinnostavia hommia kuitenkaan – mutta nykytilanteessa itse kunkin on tehtävä valintansa.

Toivon, että syvään ymmärrykseen sijoitushopeasta pyrkiviä ihmisiä ilmestyisi, ja olen valmis valmentamaan heitä Silverbankin puitteissa. Olen kuitenkin sitä mieltä, että ryhtymällä guruksi pystyy alasta riippumatta muutaman vuoden perehtymisellä luomaan itselleen samanlaisen aseman kuin minulla nyt. Kerron perjantaipäivästäni, jotta voitte päätellä, onko siihen mielekästä pyrkiä 🙂 :

* * *

Heräsin aamulla vähän yli kahdeksalta. En ole vähään aikaan käyttänyt herätyskelloa, koska uskon olevan terveellisempää herätä silloin kuin luonnostaan herää. Eilen ei ollut mennyt myöhään, koska olin lievässä flunssassa. Olin jopa skipannut mahdollisuuden käydä katsomassa Pauliinaa hänen käydessään Helsingissä.

Söin yksinkertaisen aamiaisen, keitin ison kupin kahvia ja kävin sohvalla loikoen mailien, Facebookin, Twitterin ja joidenkin sisäisten tiedonjakotyökalujen käyttöön. Olen voimakkaassa sosiaalisen median opettelumoodissa, ja käytän tavoitteellisesti työajasta valtaosan näennäisen päämäärättömään some-haahuiluun. Tänään päivän tärkein tavoite kuitenkin oli laatia valmiiksi puheet sunnuntain osakas- ja verkostoitumistilaisuuteen.

Käveltyäni kotona paikasta toiseen sohvan ja työhuoneen väliä, siivottuani kämppää ja yritettyäni tehdä ajatustyötä huonoin tuloksin, päätin lähteä polkupyörällä työpaikalle Innopoliin kello 11 maissa. Matkaan menee vain kymmenisen minuuttia, mutta ärsytti lähteä kipeänä.

Eilen illalla olin järjestellyt Silverbankin partnerien kanssa maahantuonteja ja tilannut Amerikasta AGD-sijoitushopeaa. Eräällä partnerilla oli jäänyt sinne dollarirahaa peruuntuneiden talokauppojen johdosta ja keksimme, että siitä voisi sijoittaa hopeaan. Nyt varmistin puhelimitse, että USA:n surkuhupaisa pankkijärjestelmä oli saanut rahan liikkeelle. (Harmi, että en voi kertoa tarkemmin, juttu on todella hauska: rahoja ei 10 päivässä saatu liikkeellekään Suomea kohti, ja nyt pankista sanottiin, että tilisiirto saman pankin toiselle tilille ei olisi mahdollinen vaan pitäisi käyttää shekkiä.) Nämä maahantuonnit ovat muutaman kymppitonnin suuruisia.

Asiakkaat olivat toimittaneet Hopea.fi:lle tavaraa ostettavaksi, ja punnitsin ja määritin kolmen tällaisen erän arvon. Näihin liittyi käteis- ja tilirahaliikennettä, kuittien laadintaa ja puheluita. Yhteensä puhutaan muutaman tonnin summista.

Kävin Aalto-yliopistolla avaamassa sulkeutuneen email-tunnuksen, koska tarvitsin boksissa olevia vanhoja viestejä poliisille tehtävään selvitykseen. Vaihteeksi olin itse rikosilmoituksen tekijänä, kun eräs vempula oli onnistunut jättämään oman osuutensa kaupasta suorittamatta. Hassua, että ihmiset vielä ihmettelevät, minkä takia alan yritykset edellyttävät asiakkaan toimittavan tavaran ensin… Tietojen etsiminen ja raportoiminen vei hyvän tovin.

Nälkähän siinä tuli, ja koska lounas oli korvattu suklaapatukalla, kävin alakerran ruokalasta ostamassa patongin, joka oli perjantai-myöhäisiltapäivän kunniaksi tarjouksessa.

Väliin mahtui myös päivän pakollinen puhelu Erkin kanssa, jossa koordinoitiin käytännön asioiden toteutuksen etenemistä, maahantuontierien ja erilaisten palveluiden laskujen maksua, vaakoja, pusseja, rekrytointeja, tilakysymyksiä, ja tällä kertaa erityisen paljon sitä, mihin ihmeeseen voimme turvallisesti sijoittaa ne markkinatakausrahat. Ei niitä ole ehkä kaikkein viisainta Silverbank-tilillekään pistää, koska juuri Silverbankia kohtaavassa vakavassa häiriössähän niitä ylipäätään tarvitaan!

Aloitin suuren syysalen, jossa kaikkien Hopea.fi:n .999-sijoitustuotteiden katteesta on vedetty reilu puolet pois. Jos yhtään harkot kiinnostaa niin nyt kiinni! Täytyyhän minun myöntää, että ko. tuotteet ei ole enää ollut niin suosittuja, kun Silverbank on aloittanut ja toimii puhtaasti AGD-sijoitushopealla. Tämä edellytti nettisivun päivitystä ja mailin lähettämistä Hopea.fi-listalle.

Tulostin vielä joitain sunnuntain tilaisuuteen liittyviä materiaaleja, pakkasin repun täyteen sinisiä kirjoja ja ajoin kotiin. Onneksi satula oli kuiva. Kotiin tultuani päätin ottaa todella iisisti ja osan aikaa todella kykeninkin makaamaan sängyssä Twitter suljettuna.

Vaimon valmistaman tuhdin päivällisen jälkeen aloitin päivän kolmannen työrupeaman, joka koostui sosiaalisen median selailusta ja kirjoittelusta. Illan lähestyessä jo loppuaan päätin kirjoittaa Liikenne- ja viestintäministeriölle vastineen autoihin suunniteltuihin GPS-paikantimiin, josta oli pyydetty yleisöltä kommentteja. Petteri Järvinen ja Vesa Linja-aho toivat asian tietooni. Vastine on Vesan Facebook-seinällä.

Kävi ilmi, että osakkaille ei ollut muodollisesti tiedotettu sunnuntain tilaisuuden paikkaa, vaikka se blogissa olikin kerrottu. Siltä varalta, että kaikki 45 osakastamme eivät lukisi blogia päivittäin, lähetin vielä mailia. Lopulta kirjoitin vielä tämän. Aamulla tavoitteeksi asetettu sunnuntain esitelmien suunnittelu ei johtanut minnekään, mutta yrittäjän uusi päivä alkaa, kun silmä huomenna avautuu 🙂

– Risto Pietilä

Advertisements
Kategoria(t): Tiimi Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

3 vastausta artikkeliin: Päivä perustajan elämässä – Kuinka Silverbankia johdetaan?

 1. ”Kerron perjantaipäivästäni, jotta voitte päätellä, onko siihen mielekästä pyrkiä.”

  Mikä on oma mielipiteesi, oliko tuollainen päivä mukava vai epämukava? Ja oliko päivä tyypillinen vai epätyypillinen?

 2. Kimmo Rouhiainen sanoo:

  Usein puhutaan, ja vierestä näkeekin, että yrittäjällä on pitkät päivät ja hirveä stressi, mutta hyvä nähdä ettei näin tarvitse olla, tekeminen voi ilmeisesti olla melko rentoa, jos näin päättää.

  Itseäni yrittäjyydessä kiinnostaa juuri tekemisen vapaus, mikä tekee sivutoimisena yrittäjänäkin työskentelystä mielenkiintoista. Valitettavasti käytännön mahdollisuudet kokopäiväiseen yrittäjyyteen eivät vielä ole toteutuneet. Heitätkö Risto pari vinkkiä asioista mitä pitää huomioida, että voi uskaltautua hyppäämään kokopäiväiseksi yrittäjäksi? Onko matkan varrella ollut isompia haasteita pärjätä yrittäjänä, ennenkuin tänne asti on päästy?

 3. Moi Vesa ja Kimmo!

  No päiväähän tällä kertaa rauhoitti se, että vieraan töissä olisin tässä kunnossa jo hakenut sairaslomaa…

  Yrittäjänä – ainakin minun mielestäni – ei työn määrä välttämättä ole kovin suuri, mutta on hyväksi jos pystyy asennoitumaan asiakaspalveluhenkisesti aina, kun on valveilla, vastaamaan puhelimeen ja tarvittaessa tekemään kauppaa. Minulle tällainen lapsuuden maatilalta tuttu elämänrytmi sopii, mutta moni muu on tottunut erottamaan työ- ja vapaa-ajan.

  Heille mahdollisuus suotakoon, mutta historiallisesti tarkasteltuna 8-12 tunnin paikkaan sidottu työvuoro on ollut käytössä vain sangen lyhyen ajan. Se keksittiin 1700-1800 -luvuilla tehtaiden tarpeisiin, ja jossain välissä kopioitiin virkamiehille. Ainakin Tsehovin (1860-1904) romaaneissa virkamiehille oli tyypillistä, että he kulkivat omalla ajallaan ja talonpoika odotti. Tällaisen ihmiselle sopimattoman tavan lakkauttaminen laajemminkin olisi hyödyllistä. Onneksi yrittäjyyden lisäksi muukin tietotyö käytännössä mahdollistaa aika- ja paikkariippumattoman työnteon.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s