Osakkeen vapaa kaupankäynti alkaa -> Silverbank siirtyy toimintasuunnitelman seuraavaan vaiheeseen

Elokuu lähestyy loppuaan, ja olen viettänyt muutaman viime päivän vuodenaikaan sopivasti sadonkorjuutunnelmissa. Olen kotoisin maalta, ja elokuussa viljasato ihan konkreettisesti leikattiin, puitiin ja kuivattiin. Erityisesti muistan kuivausvaiheen, polttoöljykäyttöisen kuivurin, jossa polttoaineen mieto tuoksu yhdistyi viljapölyn tuoksuun, kun laitetta käytettiin läpi viilenevien iltojen ja öiden. Pöly kerättiin (automaattisesti) talteen suuriin säkkeihin, mutta ilmakierron vuoksi systeemi ei voinut olla aivan tiivis, ja pölyä kerääntyi kasoiksi myös kuivurin toiminta-alueelle.

Pöly muistuttaa siitä, että aina kun jotain hyödyllistä tapahtuu, toiminnan reunoille kerääntyy myös sivutuotteita, joiden lapiointi pois vietäväksi on yhtä tärkeä operaatio kuin päätoimintakin, koska jos kummankaan lyö laimin, toiminta pysähtyy. Keskellä suurta voittoa olen joutunut valmistautumaan imperiumin vastaiskuun. Hopeabisneksen laajentaminen ei ennenkään ole saanut tapahtua ilman kunnon kähinöitä, ja olisi naiivia luulla, että tälläkään kertaa saisimme olla rauhassa.

Viimeksi kun tapahtui merkittävä konseptin muutos, Hopea.fi:n noteerauspalvelun hinnanmuodostuksen muuttuminen spot-hintapohjaisesta vapailla markkinoilla määräytyväksi – aikana, jolloin vapaat markkinat hopeassa eivät olleet ollenkaan yhtä mieltä hinnasta tai saatavuudesta ”virallisten” markkinoiden kanssa – ei muutos ollut ehtinyt astua edes voimaan, kun jo tullin rikostutkintaryhmän kaverit ilmestyivät aamuhämärissä ovelle, ja takavarikoivat kaikki tietokoneet ja jalometallipitoiset esineet irrotetuista hampaanpaikoista lähtien. Kymmenien tuhansien arvosta asiakkaiden omistamaa kultaa ja hopeaa oli takavarikossa 7,5 kuukautta, eikä jutun tutkinta kauheasti edistynyt.

Lopulta kahdeksan pullistelevan miehen takavarikoima ”saalis” palautettiin yhden luimistelevan miehen toimesta, valtio vielä jatkoi vaatimalla rangaistusta, mutta syyttäjä pani lopulta päätöksen asialle toteamalla, että tilanteessa ei ole edes rikosta. Panin huvittuneena merkille, että hän tuli ilmaisseensa vapauttavan päätöksensä samoin sanakääntein, kuin mitä käytin omassa lehdistötiedotteessani takavarikkopäivän 19.9.2008 iltapäivällä (saatuani sentään tietokoneen takaisin heti, kun sisältö oli asianmukaisesti kopioitu tulevaisuuden tarpeita varten). Järjellä luulisi, että puolentoista vuoden tutkinnan ja 8cm paksun loppuraportin perusteella syyttömäksi julistettu kaveri olisi varmemmin syytön kuin sellainen, jota ei ole edes tutkittu 🙂

Yllä olevan kerron siksi, ettäs ette turhaan ihmettelisi, jos jotain sattuu… Pidän Wikileaksia maallisen maailman vaikuttavimpana liikkeenä tällä hetkellä, ja perustaja sai juuri äskettäin Ruotsissa pidätysmääräyksen kahdesta raiskauksesta. Väitteiden ohuus ja koko jutun poliittisuus tuli poliisille kuitenkin nopeasti ilmi, kun määräys peruttiin, ennen kuin oli täysi päiväkään kulunut sen antamisesta, ja ennen kuin Assange oli ehtinyt edes ilmoittautua poliisille.

* * *

Silverbankissa nyt toteutetut omistusjärjestelyt ovat olleet keskeisiä omistuspohjan laajentamisen ja tästä seuraavan tiimin sekä puskaradiomarkkinointimahdollisuuksien vahvistamisen kannalta. Järjestely toteutui suunnitellusti ja erinomaisesti: yhtäältä ylimerkitty tarjousmyynti antoi voimakkaan signaalin siitä, että toiminta kiinnostaa ja siltä odotetaan suuria, toisaalta pystyimme ylimerkinnästä huolimatta ottamaan kaikki partnereiksi halunneet mukaan täydellä 10 osakkeen määrällä, eikä yksikään muukaan merkitsijä jäänyt kokonaan ilman osakkeita.

Jatkossa Hopeapankki Holdingin osakkeita voi ostaa ja myydä vapaasti järjestämällämme jälkimarkkinalla. Markkina löytyy alkuvaiheessa blogisivun oikean palkin alalaidasta, jossa on listattu tarjoustasot ja viimeisimmät kaupat. Markkinatakaus huolehtii, että ostettavan tai myytävän osakemäärän suuruudesta riippumatta kauppa toteutuu varmasti. Osakkeista 32% on edelleen markkinatakaajien hallussa, ja nämä on asetettu myyntiin ennalta suunnitellun mallin mukaisesti. Samoin valtaosa osakemyynnin tuotoista on pantu syrjään, jotta valmius ostaa nyt myydyt osakkeet takaisin säilyisi. Muutkin kuin markkinatakaajat saavat jättää tarjouksiaan listalle, ja alkuvaiheen väistämättömän totuttelun jälkeen uskonkin, että pian markkina koostuu ensisijassa muiden kuin markkinatakaajien tarjouksista.

Osakkeista puhuminen tässä blogissa lakkaa tämän jälkeen ja aletaan taas puhumaan itse asiasta eli rahasta, ja nimen omaan hopearahasta. Lähiviikkoina esittelemme uusia ihmisiä, kun Silverbankin tiimi laajenee, sen jälkeen pääsemme jo vilauttamaan toiminnan varsinaista operatiivista puolta käytännössä. Onhan kovan ytimen rakentaminen edennyt myös näiden päivien aikana. Blogissa näkymätön haaste on myös tarjota kaikille nyt mukaan tulleille nopeasti mahdollisuus ostaa hopeaa järjestelmään, joka ei ole vielä ensinkään lopullisessa kuosissaan.

Omastani, muiden myyjien ja koko Silverbankin tiimin puolesta toivotan yhtiölle menestystä ja nykyisille ja tuleville osakkaille hyvää jälkimarkkinaa!

– Risto Pietilä

Mainokset
Kategoria(t): Rahoituskierros Avainsana(t): , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s