Tarjousmyynti M002 päättyi – vapaan kaupankäynnin aloittaminen osakkeella lähestyy

Silverbank on osoittanut olevansa myös kiinnostava sijoituskohde: 10.-19.8. auki ollut tarjousmyynti on päättynyt. Myynti ylimerkittiin jo merkintäajan kolmantena päivänä, minkä johdosta merkintäajan pituutta lyhennettiin kerran, ja vastaisten ostotarjousten tekijöiden allokaatioprosenttia huononnettiin kahdesti (jatkossa: ryhmät A, B, C). Lisäksi Ikihopean mukaanotto strategiseksi partneriksi toteutettiin tarjousmyynnin ulkopuolisena järjestelynä.

Osakkeet on nyt allokoitu ostotarjouksen tekijöille. Allokaatio toteutettiin seuraavasti:

 1. Selvitettiin merkinnät tai niiden osat, joille allokoidaan 100% merkinnästä:
  –         Uuden osakkeenomistajan tasan 10 osakkeen merkintä kokonaisuudessaan (A,B)
  –         Uuden osakkeenomistajan yli 10 osakkeen merkintä 8 osakkeeseen asti (A,B)
  –         Uuden osakkeenomistajan merkintä 2 osakkeeseen asti (A,B)
  –         Merkinnät 1 osakkeeseen asti (C)
  –         25% vanhan osakkeenomistajan merkinnästä (A)

2. Selvitettiin merkinnät tai niiden osat, joille allokoidaan 0% merkinnästä:
–         Merkinnät 1 osaketta ylittävin osin (C)

3. Loput osakkeet allokoitiin jäljelle jäävien merkintöjen suhteessa. Tässä kiintiössä sai sen kokonaisluvun osakkeita, joka on lähimpänä lukua 63,19%*merkittyjen osakkeiden määrä.

Silverbank sai nyt 6 uutta partneria ja 19 muuta osakasta. Yhteensä on 25 partneria ja 19 pienempää osakasta. Rahoituskierroksen toinen päätavoite, osakaskannan laajentaminen, on saavutettu. Jäljellä on osakkeen vapaiden jälkimarkkinoiden avaaminen. Se tapahtuu välittömästi, aiemmin jo selitetyin tavoin:

* * *

20.8. kello 01:00 Jatkuvan kaupankäynnin alkutäsmäytyksen tarjousten jättöaika alkaa. Kaikilla on mahdollisuus tehdä osto- ja myyntitarjouksia osakkeista samalla tavoin kuin pörssiosakkeista on tapana (määrä ja rajahinta). Markkinatakaajakonsortion tarjoukset ovat julkisia ja ne annetaan tietoon etukäteen (lista näistä tarjouksista).

Alkutäsmäytyksessä tarjoukset tehdään M002-tarjousesitteessä mainittuun sähköpostiosoitteeseen ilmoittamalla samat osakasrekisteritiedot kuin tarjousmyynnin yhteydessä. Kauppasumma kuitenkin maksetaan vasta kaupan toteutumisen jälkeen suoraan myyjälle (Silverbank ilmoittaa tästä).

21.8. kello 12:00 Jatkuvan kaupankäynnin alkutäsmäytyksen tarjousten jättöaika päättyy.

21.8. kello 12:00 jälkeen Jatkuvan kaupankäynnin alkutäsmäytys. Alkutäsmäytyksessä syötetään kaikki tehdyt toimeksiannot laskenta-arkille ja etsitään tasapainohinta, jolla kaikki alapuoliset myynti- ja yläpuoliset ostotarjoukset toteutuvat. Kaikki kaupat toteutuvat tällä hinnalla. Menetelmä on sama kuin pörssissä käytetään joka päivän alussa.

22.8. Alkutäsmäytyksen tulos julkistetaan.

23.8. mennessä Rahat palautetaan ei-hyväksyttyjen merkintöjen osalta. Jos on ostanut alkutäsmäytyksessä, voidaan ylijääneitä rahoja käyttää myös niiden kauppojen maksuun.

23.8. Toteutumattomat tarjoukset laitetaan nettiin “ilmoitustaululle”. Näin alkavat osakkeen markkinat. Jälkimarkkinalla voi ottamalla yhteyden kirjanpitäjään (Vesa Linja-aho) joko jättää omia myyntitarjouksiaan tai ryhtyä aikaisempiin. Jälkimarkkinalla operointi ei maksa mitään, paitsi toteutuneista kaupoista maksetaan varainsiirtovero (1,6%). Varainsiirtoveron maksaa se, joka ryhtyy toisen tekemään tarjoukseen. Poikkeuksena ainoastaan tarjousmyynti M002, jossa varainsiirtoveron maksaa myyjä. Osakeanneista ei tarvitse maksaa varainsiirtoveroa.

23.8. jälkeen Päivitetään osakas- ja osakeluettelo ja lähetetään merkintätodistukset ja kauppakirjat kaikille asianosaisille.

– Risto Pietilä

Mainokset
Kategoria(t): Rahoituskierros Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s