M002 – Tarjousmyynti ylimerkitty – Merkintäaikaa lyhennetään – Lisää FAQ

Rahoituskierros M002 on tullut täyteen merkityksi. Olemme asiantilasta hyvin iloisia ja haluamme kiittää tähänastisia merkitsijöitä luottamuksesta Silverbankia ja sen tiimiä kohtaan.

Lupasimme, että rahoituskierrosta ei suljeta, ennen kuin kauempaakin tulevilla on ollut mahdollisuus tutustua materiaaleihin. Lisäksi meillä on auki keskusteluja monien partneriksi lähtemistä suunnittelevien kanssa. Haluamme myös, että omistuspohja laajenee myös pienillä osakkailla. Tällä hetkellä merkitsijöitä on 15, eli tämäkin toive on hyvää vauhtia täyttymässä.

Merkintäaikaa kuitenkin lyhennetään siten, että sitä on jäljellä enää viikko: ostositoumus ja osakasrekisteritiedot on oltava tehty ja maksu merkityistä osakkeista maksettu ja saapunut torstaihin, 19.8.2010 kello 24 mennessä (aik. 24.8.).

Vastaisuudessa tulevista ”uusista” merkinnöistä ei prosentuaalisesti hyväksytä yhtä paljon kuin tähänastisista ”vanhoista”, mutta myös uudet saavat osakkeita. Jos merkintöjä tulee vielä kovin paljon, otetaan lopuksi käyttöön uusi luokka ”tosiuudet”, jossa osakkeita saa suhteessa vähiten. Kuitenkin:

1. Merkintäaikaa ei lyhennetä enempää.
2. Kaikki merkitsijät saavat osakkeita.
3. Maanantain sijoittajatapaaminen pidetään (Tekniikantie 12 Espoo kello 19-20.30).

Huomenna kerron tarkasti, mitä tapahtuu merkintäajan päättymisen jälkeen. Lyhyesti jo nyt:

1. Allokaatio ilmoitetaan välittömästi 20.8. kello 00-jotain.
2. Pari päivää aikaa ilmoittaa osto- ja myyntitarjoukset jatkuvan kaupankäynnin alkutäsmäytykseen. Markkinatakaajan tarjoukset ilmoitetaan etukäteen.
3. Alkutäsmäytyksessä etsitään hintataso, jolla suurin määrä tarjouksia muuttuu kaupoiksi.
4. Rahat palautetaan ei-hyväksyttyjen merkintöjen osalta.
5. Kaikki paperit tehdään ja kaikille osakkaille lähetetään kauppakirjat yms.
6. Loput tarjoukset jäävät ilmoitustaululle, josta kiinnostuneet voivat vastata niihin; näin alkavat osakkeen markkinat.

* * *

Olen saanut puhelimitse, mailitse ja kasvotusten vastata ilahduttavan tiukkoihin  kysymyksiin. Tässä yksi kysymyssarja vastauksineen:

K: Kuinka paljon hopea maksaa asiakkaalle spot-hinnan yli Silverbankissa? Mikä tulisi olemaan Silverbankin takaisinostohinta hopealle?
V: Joka päivä Silverbank määrää markkinatilanteen mukaan yhden hinnan, eli asiakkaalle noudatetaan samaa hintaa sekä kun hän ostaa että myy hopeaa. Silverbankin hinta 1.7.2010 noteerausten aloittamisesta lähtien on ollut keskimäärin 1,29*spot.

K: Mikä on hintojen muutos verrattuna hopea.fi-palveluun?
V: Hopea.fi:n noteerauspalvelussa on niinikään käytössä yksi hinta/päivä. Se on 2007-2010 vaihdellut 1,24-4,19*spot markkinatilanteen mukaan. Vuonna 2010 keskimäärin 1,48*spot. Hopea Silverbankissa on ollut keskimäärin 13% halvempaa kuin Suomessa.

K: Mitä nyt on kaupan ja millä valuaatiolla?
V: M002-järjestelyssä myydään yhteensä 100kpl Hopeapankki Holding Oy:n osakkeita, jotka vastaavat 17,2% Hopeapankki Holdingin osakepääomasta. Hopeapankki Holding Oy omistaa 25% Silverbankista (Silvervault OÜ), eli välillisesti myynnissä on 4,3% osuus Silverbankista. Silverbankin valuaatio on 2,3 miljoonaa euroa.

K: Miten ja milloin hopea.fi-palvelun liiketoiminta siirretään Silverbankille?
V: Alkaen 1.7.2010 Silverbank on saanut 7% maahantuontikorvauksen kaikesta EIH/Hopea.fi maahantuonnista, eli yhtä paljon kuin se ansaitsee omalla toiminnallaan. Muita yhtiöitä ei lakkauteta, koska niillä on omat roolinsa kokonaisuudessa ks. alla.

K: Miksi on olemassa erillinen maahantuontiyhtiö ja holdingyhtiö?
V: Koko hopeamarkkinaa ajatellen yhtiöitä on oikeastaan neljä ja niillä on omat tehtävänsä:
1. Holding-yhtiö (Hopeapankki Holding Oy): Omistaa piensijoittajille kuuluvan osuuden Silverbankista. Tämä on sijoittajien toivomuksesta, jotta yhtiöosuuksien jälkimarkkina kävisi helpommin Suomeen rekisteröidyn yrityksen osakkeita myymällä ja ostamalla.  
2. Maahantuontiyhtiö (Eesti Investeerimishõbe OÜ):
Oli olemassa jo ennen Silverbankia. Aikoo jatkossa myydä kaiken maahantuodun hopean Silverbankille eikä enää yksityisille sijoittajille. Maahantuonti järjestetään yhteistyössä Silverbankin partnereiden kanssa ja nämä saavat yhteistyöstä korvauksen.
3. Toiminnallinen yhtiö (Silvervault OÜ/AS ”Silverbank”): Järjestää markkinoinnin, tietojärjestelmän ja säilytyksen ja saa 7% sisäänkirjaustulon. Ei harjoita maahantuontia siksi, että vakavan maahantuontihäiriön tilanteessa ei haluta, että noteeraukset, kaupankäynti ja säilytys vaarantuisivat.
4. Jälkimarkkinayhtiö (Melkisedek Oy ”Hopea.fi”): Toiminut jo vuosia. Varmistaa, että asiakkaiden Silverbankista omiin käsiin ottamalla hopealla on jälkimarkkinat Suomessa. Lisäksi Hopea.fi ostaa ja myy mm. muita hopeatuotteita, sijoituskultaa ja romukultaa.

K: Paljonko on Silverbankin osakepääoma, kassavarat, ja mitä tase sisältää tällä hetkellä?
V: (Luvut ovat tuhansia euroja, pyöristettyjä ja tilintarkastamattomia)

VASTAAVAA

59   Kassavarat
29   Saamiset EIH:lta
130 AGD-sijoitushopeaa

VASTATTAVAA

115 Osakepääoma
70   Velat EIH:lle
4     Ostovelat
29   Kertyneet voittovarat

218 Taseen loppusumma

– Risto Pietilä

Mainokset
Kategoria(t): Rahoituskierros Avainsana(t): , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: M002 – Tarjousmyynti ylimerkitty – Merkintäaikaa lyhennetään – Lisää FAQ

  1. Korjaus taseeseen: tietojärjestelmäprojektin lisääminen aiheuttaa seuraavat lisäkirjaukset:

    VASTAAVAA
    12 SIS-tietojärjestelmä (kesken)

    VASTATTAVAA
    12 Velka tietojärjestelmästä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s