Tiimirakenne nyt

Miten sitten periaatteella ’riittävän paljon riittävän erityyppisiä ihmisiä’ kootun joukon kannattaa järjestäytyä?

Toimimme alussa pari viikkoa kaikki yhtenä tiiminä, jokainen pyrkien tunnistamaan itselleen sopivan toiminta-alueen ja sen keskeisimmät rajapinnat muihin tiimiläisiin. Työstimme asiaa myös kirjoittamalla itsestämme kuvauksia tulevan nettisivun pohjaksi ja keskustelemalla keskenämme, mitä kukin osaa ja haluaisi tehdä. Tehokkuus uhkasi kuitenkin kärsiä, kun meillä oli liian kivaa isossa porukassa.

Maanantaiaamuna 21.6. Risto, Vesa ja Heimo Hänninen (Senior Partner – toivottavasti hänkin vielä bloggaa meillä ja esittäytyy!) tapasivat ja suunnittelivat tiimijaon:

 • Erki-operaattori (rekrytoidaan) = operaatiot
 • Risto-Vesa = johto ja toimisto
 • Kimmo-Matilda = tietohallinto
 • Niko-Astrid(+Risto) = viestintä ja markkinointi

Näin pari-kolme henkeä voi sparrata toisiaan ja tehdä itsenäisesti tietyn alueen päätöksiä, joista tämän jälkeen tiedotetaan muille tiimeille.

Näillä ollaan sitten menty, ja hyvin on mennyt. Vastuualueet kattavat kaiken olennaisen, ja ovat myös sikäli looginen tekemisen jaottelu, että eteen tuleville asioille on helppo tunnistaa tiimi, jossa sitä ensisijaisesti käsitellään.

Ristoa sisäisestä Facebookista lainaten:

Reworkin periaatteiden mukaisesti liian suuret miitit kasvattavat turhan vuorovaikutuksen määrää vähintään neliöllisesti. Parityöskentelyllä on saavutettavissa tehokkuuksia ja kaksin tehdyn ratkaisun takana on helpompi seistä vakuuttavasti. Näin on tarkoitus saada selviä vastuualueita, joiden suorittajilla on todellinen mahdollisuus tehdä voimaantuneita päätöksiä.

Minä pidän kovasti kaksin tai kolmin työskentelystä ja koen, että pikku haastamisella puolin ja toisin saadaan huomattavan laadukas lopputulos verrattuna yksin puurtamiseen. Riston yllä mainitsema voimaantuminen on yksi Silverbankin arvoista ja erillisen kirjoituksen aihe.

Vaikka tämä onkin täysi spoileri, niin toisaalta mieleni tekisi sanoa ettei tiimijaossa sittenkään ole mitään ihmeellistä, näin useissa ’tavallisissa’ projektitiimeissäkin on. Vai mitä mieltä olette lukijat, saitteko mitään uutta? Me olemme joka tapauksessa fiiliksissä.

– Astrid Pietilä

Add to FacebookAdd to DiggAdd to Del.icio.usAdd to StumbleuponAdd to RedditAdd to BlinklistAdd to TwitterAdd to TechnoratiAdd to Yahoo BuzzAdd to Newsvine

Advertisements
Kategoria(t): Perustaminen, Tiimi Avainsana(t): , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: Tiimirakenne nyt

 1. heimohanninen sanoo:

  Helteistä heinäkuuta. Ihanaa kun on lämmintä vielä ilta kymmeneltä. Tulipas kesken lomien kurkattua geemeiliä ja sitä kautta totesin että Silverbankin tiimi on helteistä huolimatta paiskinut töitä – Silverbank.fi sivu ja tämä blogi jo pystyssä internetin rajattomassa ja lähes esteettömässä universumissa (pois lukien pahat=tyhmät pomot mm. Kiinassa, P-Koreassa yms. jotka pyristelevät netin uusdemokratiaa vastaa – turhaan mutta sitä se pelko teettää).

  Kirjoitan jossain vaiheessa pidemmälti, nyt vaan tämmöinen purskelähetys 🙂 Kuka olen ja miksi olen mukana Senior partnerina.

  -Olen varmaan melko keskiverto amatöörisijoittaja jolla on varsinainen leipäpuu nine-to-five valkokaulus duunarina (etsi LinkedInistä työminäni, jos kiinnostaa)
  -Takana monenlaista ICT alan puuhastelua, ja sekaan mahtuu pari vuotta yksitysyrittäjyyttäkin (n. 2003-2005) jolloin tutustuin Ristoon ja Astridiin jollain verkotu viinin kera kekkereillä. Risto sai minut kiinnostumaan koko sijoittamisen spektristä (Lue: arvometallit ja nimenomaan fyysinen – ei paperi hopea).
  -Hankin Ristolta sijoitusneuvontaa ja tein ensimmäiset hopeaostokset. Riston perspektiivi ja lähestymistapa tekivät suuren vaikutuksen – varsinkin kun vertaa informaatioon jota saa pankkien ”sijoitusneuvojiin”. Käsite hajauttaminen sai aivan uuden ulottuvuuden.
  -Vuosien varrella olemme säännöllisen satunnaisesti tehneet hopeakauppaa, ja parantaneet maailmaa ja puntaroineet netin liiketoimintamahdollisuuksia ja uusia ideoita.
  -Meistä tuli ystävät ja seurasin läheltä tullihopea farssia jossa daavid (Risto = hopea.fi) lopulta selätti Goljatin (Suomen Tulli jahtaamassa olemattomia ALV saatavia – en mene yksityiskohtiin, varmaan tarina tulee tännekin joskus). Olin erittäin onnellinen asian oikeasta ja oikeudenmukaisesta lopusta – systeemin vartijat myönsi virheensä.
  -Em. kaltaisiin asoihin liittyen – uskon että netti tulee vahvistamaan uudenlaista demokratiaa ja vaikuttamisen mahdollisuuksia. Vallitseva yhteiskunta ei ole vielä kypsä, mutta tweet/mp3 -sukupolvi kun pääsee valtaan, niin Sveitsin mallin mukaisesti meillä voisi olla neuvoa-antavia nettiäänestyksiä ja paikallista päätäntövaltaa seim. kuntatasolla oikeitten ihmisten oikeista asioista suoraan sekä palautekanavat. Loppuisi möhläilyt esim. kuntapoliitikkojen ja gryndereitten yms. kytkentöjen suhmuroinnissa. Poliittinen purske loppu.
  -Back2 Silver bank… joskus kevät talvella Risto hahmotteli SB ideaa ja minä koetin sparrata ajatusta. Riston aj Astridin yritystaustoja tuntien tiesin että hommassa on oikea sävel ja varsinkin säveltäjät.
  -Sain mahdollisuuden lähteä mukaan Senior partnerina ja osallistuin kesän alussa muutemaan SB työpajaan joissa tutustuin koko mainioon rytmiryhmään. Päivätyö ja iltatyöt (mm. talon kunnostus ja kaksi poikaviikaria) vaan vievät aikaa että ei niin paljon ehtinyt SB asioihin mukaan kuin olisi halunnut. No, hyvin on homma edennyt ja kaadetaan vettä myllyyn jatkossakin.
  -Olen ollut todella vaikuttunut SB tiimin monipuolisesta osaamisesta, innostuneisuudesta ja – mites sen nyt sanoisi – aidosta halusta tehdä oikeita asioita isolla sydämellä ja asiakaan hyväksi ja häntä kuunnellen.
  -Odotan innolla varsinaista SB avaamista. Vaikka uusilla asiakkailla on edessä oppimistie tavallisesta ”nordeadahl-ihmisestä” hopeaan sijoittavaksi online SB käyttäjiksi – niin uskon että palvelu helppoudellaan ja maksuttomuudellaan saa ihmiset kiinnostumaan hopeaan sijoittamisesta. Hopea on aina rahan väärtti – samaa ei voi sanoa esim. osakerahastoista (ikäviä kokemuksia esim. eläkevakuutuksista… but never look back unless great buttocks 🙂
  Jaahas, aika syödä iltamansikkamaidot talkkunan kera (sitä ei vaimo ymmärrä ollenkaan) kokeile sinäkin. Moix, Heimo (etsi kijotus viehetä, minä en).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s