Keitä ja miksi olemme, Osa 2/2

Astrid, Erkki ja Risto

Astrid, Erkki ja Risto

Erki on meistä se, jolla on aiempaa kokemusta perinteiseltä pankkialalta. Yhteistyö Erkin kanssa alkoi, kun hän tuli mukaan Eesti Investeerimishõben johtajaksi marraskuussa 2009.

Erki johtaa tällä hetkellä kirjanpito-, IT- ja henkilöstöpalveluliiketoimintaa Virossa ja Norjassa. Ennen johtotehtäviä hän teki itse kirjanpitoa. Saimme siis Silverbankin operaatioista vastaavaksi johtajaksi Suomessa vuosia asuneen Erkin, joka on oikeiden asioiden ammattilainen, sekä lisäksi tiimin mukavin tyyppi.

Mukavuudesta päästäänkin Ristoon. Hyvän johtajan ei aina pidä olla mukava, mutta mikään ei estä olemasta silloin, kun se on mahdollista.

Kymmenen vuoden yrittäjäkokemus on koulinut Ristosta ammattimaisen liiketoiminnan pystyttäjän ja operationalisoijan. Ideoita on toki monilla, mutta koko kentän hahmottaminen on taito. Mitä kaikkea on hallittava, jotta ideasta päästään kannattavaan ja kestävään liiketoimintaan? Erityisen haasteen asettaa uudella tavalla osallistetun ja organisoidun tiimin johtaminen ja jo tähän mennessä on nähty, että viestintä on keskeisessä roolissa.

Minulla on kokemusta toisaalta yrittäjyydestä vastatessani Autopoolin liiketoiminnasta 2006-2008 ja toisaalta konsultointiliiketoiminnasta vuodesta 2006-, erityisesti henkilöstö- ja muutosjohtamisen alueilla. Silverbankissa näen lisäarvoni tiimin voimauttamisessa, viestintäkonsepteissa ja yleisessä toiminnan kehittämisessä. Eli näissä pehmeissä jutuissa, joita on hankala mitata, mutta kun niin tehdään, niiden havaitaan olevan kriittisiä tavoitteiden saavuttamisen kannalta.

– Astrid Pietilä

Add to FacebookAdd to DiggAdd to Del.icio.usAdd to StumbleuponAdd to RedditAdd to BlinklistAdd to TwitterAdd to TechnoratiAdd to Yahoo BuzzAdd to Newsvine

Advertisements
Kategoria(t): Perustaminen, Tiimi Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: Keitä ja miksi olemme, Osa 2/2

  1. Kuvan taustoista sen verran, että olimme syömässä ravintola Juuressa 12.6.2010. Edellinen perjantai oli vietetty Tallinnassa Silverbank OÜ:n perustamispapereita tehdessä. Seuraavana päivänä Erki tuli vaimoineen (ei kuvassa) Helsinkiin päivän operaatio-workshopia ja illan sijoittajatapaamista varten.

    Sijoittajatapaamisen järjestimme hotelli Tornissa ja siellä oli paikalla perustajat, perustajaosakkaita sekä K001-kierroksessa mukaan lähteneitä partnereita. Minulle uusi ilmiö oli Twitterin käyttö kesken kalvoshown. Kokoruututilasta huolimatta saapuneet tviitit ilmestyivät kankaan oikeaan yläkulmaan piristämään esitystä. Erityisesti kunnostautuivat @TeemuKorpi @tommyrosenqvist @jpruohisto @KristiinaMeme @ttalola.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s