Silverbankin blogin tavoitteet

Tervetuloa seuraamaan Silverbankin blogia myös minun puolestani.

Olemme joukko nuoria ja meillä on unelma – tuoda sijoitushopean omistustili jokaisen eurooppalaisen ulottuville. Sijoitushopea on 2000-luvun parhaita sijoituksia, jonka arvo on moninkertaistunut samalla, kun arvopapereiden hinta on laskenut. Fyysisen hopean omistaminen on aiemmin ollut kallista ja hankalaa, arvopaperistettu hopea taas ei ole hopeaa ensinkään. Sillä saa otettua näkemystä hintakehitykseen, mutta hopean hajautus- ja turvaominaisuuksia sillä ei ole. Kun Silverbank tulee, oikeaa metallia saa ostaa tilisiirrolla, myydä netissä tai tekstiviestillä tai hakea kotiin autolla.

Intohimomme on jakaa tietoa ja taitoa ihmisille, voimaannuttaa lähimmäisiä ottamaan vastuu elämästään, tukea kunniallista elämäntapaa, mahdollistaa yrittäjyyttä ja kannattaa vaurastumista. Blogissa aiomme eritoten jakaa tietoamme yritysten perustamisesta Suomeen ja Viroon, liikeidean kehittämisestä, rahoituksen hankkimisesta, käytännön asioiden järjestämisestä ja markkinoinnista. Tavoitteenamme on päästä aika syvälle käynnistyvän hopeapankkitoiminnan prosesseihin. Kun saamme kommentteja kirjoituksiin, opimme samalla itse. Ennen kaikkea uskomme, että meillä on hauskaa, ja toivomme että teilläkin olisi.

Aiomme itse kukin kirjoittaa tähän blogiin, enemmän ja vähemmän. Minä, Risto Pietilä, toimin Silverbankin yleisjohdossa. Työnkuva on luonteva, koska minulla on tiimin pisin kokemus yrittäjyydestä, sijoittamisesta ja hopeakaupasta. Tähän asti ne saavutukset, joissa olen ollut merkittävimmässä osassa, ovat olleet Silverbankin liikeidean kehittäminen, perustajaosakastiimin kokoaminen, likviditeettimallin kehittäminen ja K001-rahoituskierroksen läpivienti. Jatkossa myös uuden hopean maahantuonnin organisointi tulee viemään aikaani.

Kukaan Silverbankin tiimistä ei tee Silverbankia ainoana työnään, eikä saa Silverbankista palkkaa. (Tämä järjestely on muuten Silverbankille hyvin käytännöllinen, koska se pienentää perustamisvaiheen menoja selvästi.) Minun päätyöni on Hopea.fi:ssä, Suomessa vuodesta 2006 toimineessa jalometallikaupassa. Kun perustin sen, Suomessa ei ollut yhtään sijoitushopeaa myyvää liikettä. Nyt Hopea.fi on yksi monesta, mutta alan suurimpana pystyy tuottamaan leivän yhdelle vakituiselle työntekijälleen.

Ensimmäinen Silverbankiin liittyvä yhtiö, Hopeapankki Holding Oy, perustettiin 24.5. Perinteisesti voisi ajatella, että toiminta ei voi alkaa hetkessä, mutta olemme ahkeroineet ja saaneet päätoiminnallisuudet kuntoon kesäkuun aikana. Niinpä pääsimme aloittamaan noteeraukset, oston ja säilytyksen suunnitelman mukaisesti tänään 1.7. On siis korkea aika päästä jakamaan kokemuksia myös blogin kautta.

– Risto Pietilä

Add to FacebookAdd to DiggAdd to Del.icio.usAdd to StumbleuponAdd to RedditAdd to BlinklistAdd to TwitterAdd to TechnoratiAdd to Yahoo BuzzAdd to Newsvine

Advertisements
Kategoria(t): Perustaminen Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s